УС опен: Лајовић "почистио" Дарсиса за 2. коло!

Српски тенисер Душан Лајовић са 3:0 је без већих проблема савладао белгијског тенисера Стива Дарсиса и пласирао се у наредну фазу Грен Слема у Њујорку.

Тенис 26.08.2019 | 19:05
УС опен: Лајовић "почистио" Дарсиса за 2. коло!
Лајовић и Дарсис су водили напет дуел у првом мечу УС Опена, иако почетак баш и није говорио да ће бити тако, пошто је Лајовић брзо освојио два гема и повео са 2:0.

Међутим тада се Дарсис буди, враћа брејк, а потом узима и сервис гем и имали смо нерешен резултат, а тај "пут" су два тенисера пратила током читавог првог сета.

Имао је Лајовић предност од 5:4 и 40:0, али је све то прокоцкао и дозволио Дарсису да одбрани сервис и изједначи, али је Душан поново стекао гем предности добром игром на свом сервису, а онда и да присвоји први сет резултатом 7:5.

И други сет је био готово идентично занимљив и напет, углавном се брејк није дозвољавао, али је све то Душан "прекршио" у четвртом гему када је повео са 3:1 и тај брејк потврдио одличним сервисом у наредном гему.

После неколико гемова у којима је потпуно јасно било ко је био бољи тенисер, Душан Лајовић успева да крунише добру игру освајањем другог сета и долази надомак великог успеха.

Управо се то и догодило после неких пола сата игре, пошто је са 6:3 Лајовић освојио трећи сет и успео да елиминише искусног Белгијанца за пласман у наредну фазу такмичења.

Душан Лајовић ће у другом колу играти са бољим из дуела Јанко Типсаревић – Денис Кудла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар