US open: Lajović "počistio" Darsisa za 2. kolo!

Srpski teniser Dušan Lajović sa 3:0 je bez većih problema savladao belgijskog tenisera Stiva Darsisa i plasirao se u narednu fazu Gren Slema u Njujorku.

Tenis 26.08.2019 | 19:05
US open: Lajović "počistio" Darsisa za 2. kolo!
Lajović i Darsis su vodili napet duel u prvom meču US Opena, iako početak baš i nije govorio da će biti tako, pošto je Lajović brzo osvojio dva gema i poveo sa 2:0.

Međutim tada se Darsis budi, vraća brejk, a potom uzima i servis gem i imali smo nerešen rezultat, a taj "put" su dva tenisera pratila tokom čitavog prvog seta.

Imao je Lajović prednost od 5:4 i 40:0, ali je sve to prokockao i dozvolio Darsisu da odbrani servis i izjednači, ali je Dušan ponovo stekao gem prednosti dobrom igrom na svom servisu, a onda i da prisvoji prvi set rezultatom 7:5.

I drugi set je bio gotovo identično zanimljiv i napet, uglavnom se brejk nije dozvoljavao, ali je sve to Dušan "prekršio" u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1 i taj brejk potvrdio odličnim servisom u narednom gemu.

Posle nekoliko gemova u kojima je potpuno jasno bilo ko je bio bolji teniser, Dušan Lajović uspeva da kruniše dobru igru osvajanjem drugog seta i dolazi nadomak velikog uspeha.

Upravo se to i dogodilo posle nekih pola sata igre, pošto je sa 6:3 Lajović osvojio treći set i uspeo da eliminiše iskusnog Belgijanca za plasman u narednu fazu takmičenja.

Dušan Lajović će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Janko Tipsarević – Denis Kudla.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar