Ајнтрахт довео гол-машину за 7.500.000 евра и 15%!

Бас Дост се вратио у Бундеслигу! Јовељић добио конкуренцију - стигао Бас Дост! Колико ће овај долазак на својој кожи осјетити Дејан Јовељић – остаје да се види. . .

Фудбал 26.08.2019 | 21:56
Ајнтрахт довео гол-машину за 7.500.000 евра и 15%!
Ајнтрахт из Франкфурта довео је данас ново појачање у нападачкој линији.

Прошлосезонски полуфиналиста Лиге Европе, који ће морати максимално да се помучи како би ове сезоне за почетак стигао бар до групне фазе с обзиром на пораз од Стразбура (1:0) у првој утакмици плеј-офа, саопштио је да је нови члан овог клуба, а самим тим и саиграч Дејана Јовељића, Филипа Костића и Мијата Гаћиновића, постао Холанђанин Бас Дост, са којим је договорена сарадња до 30. јуна 2022. године.

Спортски директор Ајнтрахта Фреди Бобић рекао је како је жеља клуба било довођење искусног и квалитетног нападача, а избор је пао на холандског голгетера који већ има искуство играња у елитном рангу њемачког фудбала.

Тамошњи медији пишу како је Ајнтрахт за Достове услуге његовог претходном клубу, Спортингу из Лисабона, морао да плати десет милиона евра.

Играјући за Португалце, Дост је на 84 утакмице постигао 76 голова, а од 2012. до 2016. играо је за Волфсбург, те у 85 утакмица постигао 36 погодака.

Остаје да се види у коликој мјери ће његов  долазак у Франкфурт утицати на минутажу Дејана Јовељића, који није забиљежио бундеслигашки деби какав је прижељкивао.

Без обзира на неспорни таленат, ни Дејан Јовељић ни Гонсало Пасијенсија, нису још зрели да одмене "милионере" Луку Јовића и Себастијена Алеа који су отишли током лета у богатије клубове. Ајнтрахт је морао под хитно да нађе голгетера, праву машину за давање голова, а решење је и званично стигло данас из Португалије у виду провереног Холанђанина Баса Доста (30).

Спортинг из Лисабона је на свом сајту уредно објавио цифре и потврдио да је продао свог најбољег стрелца за 7.000.000 евра плус 500.000 бонуса, уколико сјајни Дост испуни очекивања и постигне довољан број погодака, а приде може да рачуна и на 15% од следеће продаје сјајног нападача.

Сам Дост је потписао уговор до јуна 2022. године и добио дрес са бројем девет.

"Срећан сам што сам стигао у овај клуб и једва чекам да заиграм за Ајнтрахт. Нападач сам који обожава да даје голове", изјавио је Бас Дост на промоцији.

И заиста, ради се о расном стрелцу, златној копачки Португалије у сезони 2016/17, момку који поседује и бундеслигашко искуство. За Волфзбург је рецимо забележио 36 голова на 85 утакмица, а фанови Бундеслиге га памте и као стрелца четири гола у чувеном окршају између Вукова и Леверкузена (5:4).

Његовом доласку радује се сигурно и Филип Костић који ће од сада моћи да рачуна и на још већи збир асистенција у статистици. Треба само идеално да пронађе Холанђанина, остало је његова брига.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар