Ajntraht doveo gol-mašinu za 7.500.000 evra i 15%!

Bas Dost se vratio u Bundesligu! Joveljić dobio konkurenciju - stigao Bas Dost! Koliko će ovaj dolazak na svojoj koži osjetiti Dejan Joveljić – ostaje da se vidi. . .

Fudbal 26.08.2019 | 21:56
Ajntraht doveo gol-mašinu za 7.500.000 evra i 15%!
Ajntraht iz Frankfurta doveo je danas novo pojačanje u napadačkoj liniji.

Prošlosezonski polufinalista Lige Evrope, koji će morati maksimalno da se pomuči kako bi ove sezone za početak stigao bar do grupne faze s obzirom na poraz od Strazbura (1:0) u prvoj utakmici plej-ofa, saopštio je da je novi član ovog kluba, a samim tim i saigrač Dejana Joveljića, Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića, postao Holanđanin Bas Dost, sa kojim je dogovorena saradnja do 30. juna 2022. godine.

Sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić rekao je kako je želja kluba bilo dovođenje iskusnog i kvalitetnog napadača, a izbor je pao na holandskog golgetera koji već ima iskustvo igranja u elitnom rangu njemačkog fudbala.

Tamošnji mediji pišu kako je Ajntraht za Dostove usluge njegovog prethodnom klubu, Sportingu iz Lisabona, morao da plati deset miliona evra.

Igrajući za Portugalce, Dost je na 84 utakmice postigao 76 golova, a od 2012. do 2016. igrao je za Volfsburg, te u 85 utakmica postigao 36 pogodaka.

Ostaje da se vidi u kolikoj mjeri će njegov  dolazak u Frankfurt uticati na minutažu Dejana Joveljića, koji nije zabilježio bundesligaški debi kakav je priželjkivao.

Bez obzira na nesporni talenat, ni Dejan Joveljić ni Gonsalo Pasijensija, nisu još zreli da odmene "milionere" Luku Jovića i Sebastijena Alea koji su otišli tokom leta u bogatije klubove. Ajntraht je morao pod hitno da nađe golgetera, pravu mašinu za davanje golova, a rešenje je i zvanično stiglo danas iz Portugalije u vidu proverenog Holanđanina Basa Dosta (30).

Sporting iz Lisabona je na svom sajtu uredno objavio cifre i potvrdio da je prodao svog najboljeg strelca za 7.000.000 evra plus 500.000 bonusa, ukoliko sjajni Dost ispuni očekivanja i postigne dovoljan broj pogodaka, a pride može da računa i na 15% od sledeće prodaje sjajnog napadača.

Sam Dost je potpisao ugovor do juna 2022. godine i dobio dres sa brojem devet.

"Srećan sam što sam stigao u ovaj klub i jedva čekam da zaigram za Ajntraht. Napadač sam koji obožava da daje golove", izjavio je Bas Dost na promociji.

I zaista, radi se o rasnom strelcu, zlatnoj kopački Portugalije u sezoni 2016/17, momku koji poseduje i bundesligaško iskustvo. Za Volfzburg je recimo zabeležio 36 golova na 85 utakmica, a fanovi Bundeslige ga pamte i kao strelca četiri gola u čuvenom okršaju između Vukova i Leverkuzena (5:4).

Njegovom dolasku raduje se sigurno i Filip Kostić koji će od sada moći da računa i na još veći zbir asistencija u statistici. Treba samo idealno da pronađe Holanđanina, ostalo je njegova briga.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar