Посљедња порука Милојевића: Звездаши, мирно спавајте!

Иако може други пут у претходне две сезоне да одведе Звезду у елитно друштво Лиге шампиона, педантни стручњак је деловао мирно на конференцији за медије.  ЛШ куца на врата: Милоје прижељкује празник! "Овакав амбијент је нешто нормално за утакмицу попут ове, али то не смије и неће утицати на нас", рекао је Владан Милојевић на конференцији за медије пред одлучујућу утакмицу ове сезоне, за пласман у Лигу шампиона.

Фудбал 26.08.2019 | 18:46
Посљедња порука Милојевића: Звездаши, мирно спавајте!
Остало је још мало до почетка сутрашњег дуела између Црвене звезде и Јанг Бојса, али на Маракани и око ње већ ври. Већ сада је мало паркинг места, људи из УЕФА крстаре уздуж и пореко највећег српског стадона, навијачи се баве кореографијом. Права еуфорија и спортска хистерија, али глас Владана Милојевића је идентичан ранијим седмицама.

Иако може други пут у претходне две сезоне да одведе Звезду у елитно друштво Лиге шампиона, педантни стручњак је деловао мирно. Ваљда свестан да само на тај начин може да изолује екипу од великих очекивања и још већег притиска. Јер у Србији нема таквог који искрено не верује да ће шампион Швајцарске из Берна биће потучен пред распродатом Мараканом.

„Не би требало посебно да се прича о важности меча. Играмо против озбиљног и доброг ривала, добри су у свим сегментима. Јанг Бојс заслужује велики респект, као шампион Швајцарске. Рекао сам да ће се одлучивати у другом полувремену, на нашем стадиону. Драго ми је што је стадион распродат. Ми смо се спремали као за све остале утакмице. Наравно да постоји притисак, и ако хоћемо да играмо на највишем нивоу морате да носите притисак. Једино ћу тражити да одиграмо како знамо, да то буде празник. Сви ћемо сутра уживати“, биле су прве речи Владана Милојевића.

И још мало о притиску који се осећа у ваздуху. 

„Не можемо да делимо да ли је један меч мање или више важан. На нама је да будемо фокусирани. То једино тражим од њих. Нормално је да има тензија и притиска. Спортисти смо, издржаћемо“.

Поново ће се Владан Милојевић сударити са Германима. И као да га неки прст судбине води ка тимовима који имају печат Адија Хитера. Управо је актуелни шеф стручног штаба Ајнтрахта скинуо Базел са трона. 

„Значајан човек у мојој каријери и мој велики пријатељ је Ади Хитер. Отворио је моју фудбалску филозофију. Он је оставио велики трагу Јанг Бојсу, ради феноменалан посао у Ајнтрахту. Јесте, он је утицао на моју каријеру“.

Имао је Владан Милојевић и поруку за звездаше. 

„Мирно спавајте“.

Као тренер Црвене звезде Владан Милојевић још није испао у европским квалификацијама. Као домаћин има девет победа и три ремија. И статистика је на његовој страни. 

„Не бавим се статистиком. Интересује ме само сутрашња утакмица, остало не“.

Јанг Бојс ће бити значајно јачи у односу на први меч. Очекује се да напад предводи Оро, најбољи стрелац Швајцараца у европским мечевима. 

„Они долазе у најјачем саставу, са свим оружјем. Не могу да знам да ли ће Оро играти или не. Ради се о сјајном играчу, али има их и још. Више размишљам о мојој екипи, без да њих занемарујемо“.

Играће се на природном терену, што би требало да погодује српском шампиону.

„Подлога у Швајцарској је била бржа. Нисмо навикли, али то не може да створи велику предност. Биће сигурно различита утакмица, али о томе ћемо да причамо после“, кратак је био Милојевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ајмо

26.08.2019 19:03

Звездооооооооо

ОДГОВОРИТЕ