Posljednja poruka Milojevića: Zvezdaši, mirno spavajte!

Iako može drugi put u prethodne dve sezone da odvede Zvezdu u elitno društvo Lige šampiona, pedantni stručnjak je delovao mirno na konferenciji za medije.  LŠ kuca na vrata: Miloje priželjkuje praznik! "Ovakav ambijent je nešto normalno za utakmicu poput ove, ali to ne smije i neće uticati na nas", rekao je Vladan Milojević na konferenciji za medije pred odlučujuću utakmicu ove sezone, za plasman u Ligu šampiona.

Fudbal 26.08.2019 | 18:46
Posljednja poruka Milojevića: Zvezdaši, mirno spavajte!
Ostalo je još malo do početka sutrašnjeg duela između Crvene zvezde i Jang Bojsa, ali na Marakani i oko nje već vri. Već sada je malo parking mesta, ljudi iz UEFA krstare uzduž i poreko najvećeg srpskog stadona, navijači se bave koreografijom. Prava euforija i sportska histerija, ali glas Vladana Milojevića je identičan ranijim sedmicama.

Iako može drugi put u prethodne dve sezone da odvede Zvezdu u elitno društvo Lige šampiona, pedantni stručnjak je delovao mirno. Valjda svestan da samo na taj način može da izoluje ekipu od velikih očekivanja i još većeg pritiska. Jer u Srbiji nema takvog koji iskreno ne veruje da će šampion Švajcarske iz Berna biće potučen pred rasprodatom Marakanom.

„Ne bi trebalo posebno da se priča o važnosti meča. Igramo protiv ozbiljnog i dobrog rivala, dobri su u svim segmentima. Jang Bojs zaslužuje veliki respekt, kao šampion Švajcarske. Rekao sam da će se odlučivati u drugom poluvremenu, na našem stadionu. Drago mi je što je stadion rasprodat. Mi smo se spremali kao za sve ostale utakmice. Naravno da postoji pritisak, i ako hoćemo da igramo na najvišem nivou morate da nosite pritisak. Jedino ću tražiti da odigramo kako znamo, da to bude praznik. Svi ćemo sutra uživati“, bile su prve reči Vladana Milojevića.

I još malo o pritisku koji se oseća u vazduhu. 

„Ne možemo da delimo da li je jedan meč manje ili više važan. Na nama je da budemo fokusirani. To jedino tražim od njih. Normalno je da ima tenzija i pritiska. Sportisti smo, izdržaćemo“.

Ponovo će se Vladan Milojević sudariti sa Germanima. I kao da ga neki prst sudbine vodi ka timovima koji imaju pečat Adija Hitera. Upravo je aktuelni šef stručnog štaba Ajntrahta skinuo Bazel sa trona. 

„Značajan čovek u mojoj karijeri i moj veliki prijatelj je Adi Hiter. Otvorio je moju fudbalsku filozofiju. On je ostavio veliki tragu Jang Bojsu, radi fenomenalan posao u Ajntrahtu. Jeste, on je uticao na moju karijeru“.

Imao je Vladan Milojević i poruku za zvezdaše. 

„Mirno spavajte“.

Kao trener Crvene zvezde Vladan Milojević još nije ispao u evropskim kvalifikacijama. Kao domaćin ima devet pobeda i tri remija. I statistika je na njegovoj strani. 

„Ne bavim se statistikom. Interesuje me samo sutrašnja utakmica, ostalo ne“.

Jang Bojs će biti značajno jači u odnosu na prvi meč. Očekuje se da napad predvodi Oro, najbolji strelac Švajcaraca u evropskim mečevima. 

„Oni dolaze u najjačem sastavu, sa svim oružjem. Ne mogu da znam da li će Oro igrati ili ne. Radi se o sjajnom igraču, ali ima ih i još. Više razmišljam o mojoj ekipi, bez da njih zanemarujemo“.

Igraće se na prirodnom terenu, što bi trebalo da pogoduje srpskom šampionu.

„Podloga u Švajcarskoj je bila brža. Nismo navikli, ali to ne može da stvori veliku prednost. Biće sigurno različita utakmica, ali o tome ćemo da pričamo posle“, kratak je bio Milojević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ajmo

26.08.2019 19:03

Zvezdooooooooo

ODGOVORITE