Тумба: Волио бих и ја играче Партизана у тиму...

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић још једном о томе што за утакмице против Португала и Луксембурга у квалификацијама за Европско првенство 2020. године није позвао ниједног играча Партизана.

Фудбал 26.08.2019 | 20:40
Тумба: Волио бих и ја играче Партизана у тиму...
Много коментара изазвао је потез новог селектора фудбалске репрезентације Србије Љубише Тумбаковића да за квалификационе утакмице против Португала (7. септембра у Београду) и 10. септембра у Луксембургу не позове ниједног играча Партизана.

Некадашњи трофејни тренер црно-белих, једно време и спортски директор Партизана, рекао је пре неколико дана да се руководио искључиво тренутном формом играча и да се у послу увек понашао професионално и објективно. 

У интервјуу за данашњи "Курри", Тумбаковић је био упитан и за играче Партизана, конкретно за Страхињу Павловића и Филипа Стевановића.

"Када год буде списак, увек ће да буде коментара, оваквих или онаквих. Свако има неку своју симпатију према одређеним играчима и то је нормално. Код мене је на првом месту објективност. Кроз цео живот се трудим да будем максимално објективан. Посебно сада у репрезентацији. Могу да погрешим, наравно, али намерно нећу погрешити. Овај списак је део моје објективности и, наравно, стручности. Па ја бих волео да има играча Партизана! Волео бих да има још играча из наше лиге. Двојица играча из Црвене звезде (Марко Гобељић и Милан Павков, прим. аут.) су сами себе прикључили играма", рекао је Тумбаковић. 

Из појединих кругова блиских Партизану, Тумбаковићу је замерено што, како тврде, откако је постао селектор није позвао телефоном Саву Милошевића. Ево шта Тумбаковић каже о тренеру Партизана:

"Саво има добар пут, форсира младе играче, препознаје квалитет омладинске школе. Убацио је у причу младе Стевановића и Павловиће. Тачније, њих је убацио Бата Мирковић, а Саво је то препознао и наставио тим путем. То је једини рецепт за успех наших клубова у овом региону - форсирање младих играча из наших школа фудбала. Не видим други начин који дугорочно може да донесе успех на свим пољима - и финансијски и резултатски".

О повратку Луке Миливојевића и Матије Настасића, који су због сукоба са бившим селектором Младеном Крстајиће, били ван репрезентације, Тумбаковић каже:

"Нисам их ја вратио, они су сами себе вратили. Лука је у прошлој години одиграо свих 38 мечева у Премијер лиги и то по 90 минута. Оно све што се дешавало је део приче која је иза мене. У разговору са играчима који нису били део репрезентације претходних месеци, нисмо причали у правцу шта је било. Нисам им дао могућност да причају на ту тему, циљ је био да се упознамо, да изнесем своје принципе у раду и да спремно дочекамо 1. септембар. Утисак ми је да је све прошло позитивно са обе стране".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар