Tumba: Volio bih i ja igrače Partizana u timu...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković još jednom o tome što za utakmice protiv Portugala i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine nije pozvao nijednog igrača Partizana.

Fudbal 26.08.2019 | 20:40
Tumba: Volio bih i ja igrače Partizana u timu...
Mnogo komentara izazvao je potez novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiše Tumbakovića da za kvalifikacione utakmice protiv Portugala (7. septembra u Beogradu) i 10. septembra u Luksemburgu ne pozove nijednog igrača Partizana.

Nekadašnji trofejni trener crno-belih, jedno vreme i sportski direktor Partizana, rekao je pre nekoliko dana da se rukovodio isključivo trenutnom formom igrača i da se u poslu uvek ponašao profesionalno i objektivno. 

U intervjuu za današnji "Kurri", Tumbaković je bio upitan i za igrače Partizana, konkretno za Strahinju Pavlovića i Filipa Stevanovića.

"Kada god bude spisak, uvek će da bude komentara, ovakvih ili onakvih. Svako ima neku svoju simpatiju prema određenim igračima i to je normalno. Kod mene je na prvom mestu objektivnost. Kroz ceo život se trudim da budem maksimalno objektivan. Posebno sada u reprezentaciji. Mogu da pogrešim, naravno, ali namerno neću pogrešiti. Ovaj spisak je deo moje objektivnosti i, naravno, stručnosti. Pa ja bih voleo da ima igrača Partizana! Voleo bih da ima još igrača iz naše lige. Dvojica igrača iz Crvene zvezde (Marko Gobeljić i Milan Pavkov, prim. aut.) su sami sebe priključili igrama", rekao je Tumbaković. 

Iz pojedinih krugova bliskih Partizanu, Tumbakoviću je zamereno što, kako tvrde, otkako je postao selektor nije pozvao telefonom Savu Miloševića. Evo šta Tumbaković kaže o treneru Partizana:

"Savo ima dobar put, forsira mlade igrače, prepoznaje kvalitet omladinske škole. Ubacio je u priču mlade Stevanovića i Pavloviće. Tačnije, njih je ubacio Bata Mirković, a Savo je to prepoznao i nastavio tim putem. To je jedini recept za uspeh naših klubova u ovom regionu - forsiranje mladih igrača iz naših škola fudbala. Ne vidim drugi način koji dugoročno može da donese uspeh na svim poljima - i finansijski i rezultatski".

O povratku Luke Milivojevića i Matije Nastasića, koji su zbog sukoba sa bivšim selektorom Mladenom Krstajiće, bili van reprezentacije, Tumbaković kaže:

"Nisam ih ja vratio, oni su sami sebe vratili. Luka je u prošloj godini odigrao svih 38 mečeva u Premijer ligi i to po 90 minuta. Ono sve što se dešavalo je deo priče koja je iza mene. U razgovoru sa igračima koji nisu bili deo reprezentacije prethodnih meseci, nismo pričali u pravcu šta je bilo. Nisam im dao mogućnost da pričaju na tu temu, cilj je bio da se upoznamo, da iznesem svoje principe u radu i da spremno dočekamo 1. septembar. Utisak mi je da je sve prošlo pozitivno sa obe strane".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar