Како је глумац Роберт Де Ниро заволио Србију

Славни холивудски глумац Роберт де Ниро отац је шесторо дјеце, а прву насљедницу усвојио је заједно са бившом супругом Дијаном Абот. Де Нирова најстарија кћерка Дрена де Ниро, која је такође глумица, данас има 48 година, а прича о томе како је добила име више је него занимљива.  

Забава 26.08.2019 | 12:23
Како је глумац Роберт Де Ниро заволио Србију
Дрена де Ниро име је добила по реци Дрини, а тај податак наведен је и у њеној биографији објављеној на сајту ИМБД. Претпоставља се да је за овај детаљ у њеној биографији ”криво” Андрићево ремек дјело ”На Дрини ћуприја”, а занимљива је и прича како је изгледао први сусрет Роберта де Нира са Србијом.

У жељи да види Европу и Блиски исток, Де Ниро је 1967. као аутостопер дошао у тадашњу Југославију. На излазу из Ниша зауставио је Радована Ђокића, сељака из села Чокот. Један Нишлија је превео Радовану да млади странац тражи преноћиште. Ђокић га је повезао до своје куће и угостио га као најдражег госта. Сутрадан су га домаћини испратили на пут с погачом и сиром.

Тачно годину дана касније, у љето 1968, у Чокот је стигао фолксваген немачких регистрација. Из аутомобила је изашао главом и брадом онај исти младић. Де Ниро је овог пута остао три дана, а заједно са својим домаћином брао је парадајз, возио поврће на нишку пијацу и заједно са њим продавао. 

Из Чокота је кренуо за Грчку, али се убрзо вратио јер је на бензинској пумпи између Ниша и Лесковца примио аутостопера који му је украо новчаник. Ђокић му је дао новац за пут, Де Ниро му је за узврат понудио камеру, што је Радован одбио.

Послије много година Ђокићи су га видјели на филмском платну и тада схватили ко им је био у гостима. Када је прочитао роман Иве Андрића “На Дрини ћуприја”, Роберт је својој кћерки дао име Дрена. Како преносе медији, често је ангажовао дадиље из Србије, а дуго година један од чланова његовог обезбеђења такође је био Србин.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Алооо

26.08.2019 10:39

Није се заљубио у Србију, већ у Југославију. Многи су тих година долазили и били одушевљени југославијом. Најжалосније да сад нове државице својатају југословенске љепоте као своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Гајиц

26.08.2019 11:47

Колико је Ниш у Југославији, толико се заљубио. Географије мало неби ти стетило!

Name

Ре

26.08.2019 12:03

Село Чокот код Ниша није у Србији, ако си Босанац својатај шта хоћеш шта те брига за остале.

Name

Горан

26.08.2019 10:49

Види, толико ме заболе што неки американац воли Србију, толико је воли, да га такође заболе за њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљана

26.08.2019 12:19

Не бих ти шкодило да се мало едукујеш са падежима..

Name

Ре Миљана

27.08.2019 07:15

А, теби граматика није јача страна....НЕ БИХ( помислих да је БиХ)...