Kako je glumac Robert De Niro zavolio Srbiju

Slavni holivudski glumac Robert de Niro otac je šestoro djece, a prvu nasljednicu usvojio je zajedno sa bivšom suprugom Dijanom Abot. De Nirova najstarija kćerka Drena de Niro, koja je takođe glumica, danas ima 48 godina, a priča o tome kako je dobila ime više je nego zanimljiva.  

Zabava 26.08.2019 | 12:23
Kako je glumac Robert De Niro zavolio Srbiju
Drena de Niro ime je dobila po reci Drini, a taj podatak naveden je i u njenoj biografiji objavljenoj na sajtu IMBD. Pretpostavlja se da je za ovaj detalj u njenoj biografiji ”krivo” Andrićevo remek djelo ”Na Drini ćuprija”, a zanimljiva je i priča kako je izgledao prvi susret Roberta de Nira sa Srbijom.

U želji da vidi Evropu i Bliski istok, De Niro je 1967. kao autostoper došao u tadašnju Jugoslaviju. Na izlazu iz Niša zaustavio je Radovana Đokića, seljaka iz sela Čokot. Jedan Nišlija je preveo Radovanu da mladi stranac traži prenoćište. Đokić ga je povezao do svoje kuće i ugostio ga kao najdražeg gosta. Sutradan su ga domaćini ispratili na put s pogačom i sirom.

Tačno godinu dana kasnije, u ljeto 1968, u Čokot je stigao folksvagen nemačkih registracija. Iz automobila je izašao glavom i bradom onaj isti mladić. De Niro je ovog puta ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na nišku pijacu i zajedno sa njim prodavao. 

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali se ubrzo vratio jer je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Đokić mu je dao novac za put, De Niro mu je za uzvrat ponudio kameru, što je Radovan odbio.

Poslije mnogo godina Đokići su ga vidjeli na filmskom platnu i tada shvatili ko im je bio u gostima. Kada je pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, Robert je svojoj kćerki dao ime Drena. Kako prenose mediji, često je angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Alooo

26.08.2019 12:39

Nije se zaljubio u Srbiju, već u Jugoslaviju. Mnogi su tih godina dolazili i bili oduševljeni jugoslavijom. Najžalosnije da sad nove državice svojataju jugoslovenske ljepote kao svoje.

ODGOVORITE
Name

M.Gajic

26.08.2019 13:47

Koliko je Niš u Jugoslaviji, toliko se zaljubio. Geografije malo nebi ti stetilo!

Name

Ре

26.08.2019 14:03

Село Чокот код Ниша није у Србији, ако си Босанац својатај шта хоћеш шта те брига за остале.

Name

Горан

26.08.2019 12:49

Види, толико ме заболе што неки американац воли Србију, толико је воли, да га такође заболе за њу.

ODGOVORITE
Name

Miljana

26.08.2019 14:19

Ne bih ti škodilo da se malo edukuješ sa padežima..

Name

Re Miljana

27.08.2019 09:15

A, tebi gramatika nije jača strana....NE BIH( pomislih da je BiH)...