ШПА: Меси и Суарез навијали с клинцима, а Барса решетала!

Бетис је изазвао шампиона на Ноу Кампу, па доживео убедљив пораз.  Почела „Гризманија“! Барса лансирала и нову децу у фестивалу прелепих голова! Бетис запретио, али испраћен са петардом!

Фудбал 26.08.2019 | 11:48
ШПА: Меси и Суарез навијали с клинцима, а Барса решетала!
Барселона је ране из Баксије зацелила гажењем Бетиса.

Иако без Месија и Суареза, Каталонци су успели да одиграју сјајан меч, да на крилима Антоана Гризманапреокрену и на крају убедљиво славе против Бетиса. На крају, 5:2 за Барсу која је приде лансирала и неку нову децу чија имена треба запамтити.

Као и увек када гостује на Камп Ноу, Бетис дође да игра фудбал и да нападне кад год може. Другачије не уме. Зато је и награђен раним вођством. Највеће појачање Набил Фекир је истрчао контру и лепим удрацем левом ногом завршио акцију за изненађујуће вођство гостију.

Уместо повређених Месија, Суареза и Дембелеа, Барселона је извела нападачки трилинг са Гризманом, Рафињом и младим Карлесом Перезом (21 година). Гризман је врло брзо показао зашто је доведен... Док се Рафиња брукао промашивањем сјајних шанси, Француз је за неколико минута преокренуо резултат. Прво је у финишу полувремена постигао леп гол после бега одбрани Бетиса и маестралне визије Серђија Роберта. Тек што је почело друго полувреме, Гризман је дигао стадион на ноге. Спектакуларним ударцем са рогља шеснаестерца у супротан угао је донео Барси преокрет и утабао пут ка победи.

Уследила је конанада Каталонаца. Млади Перез је лепом соло акцијом неколико минута касније постигао првенац у дресу Барсе и повисио на 3:1, а потом је и Ђорди Алба из другог плана показао колико може да буде опасан. Са три гола у 15 минута другог полувремена, Барса је решила питање победника.

До краја је шансу да дебитује, добио и Ансу Фати који је са 16 година 298 постао други најмлађи играч у историји Барселоне. Голеаду је наставио Артуро Видал лепим голом, а тачку је ставио Бетисов Лорен Моронфантастичним голом који је можда и најлепши потез утакмице. Имало је шта да се види вечерас на Камп Ноу иако газде није било на терену...

Лионел Меси и Луис Суарез још нису спремни да играју и зато су у недељу увече седели у ложи стадиона Барсе и са децом посматрали наступ својих саиграча.

И имали су шта да виде!

Барселона - Бетис 5:2 (1:1)

Иако је Набил Фекир, изненађујуће појачање гостију овог лета, први погодио и утишао дом првака голом у 15. минуту, "Блауграна" се брзо умирила и заиграла како уме.

Антоан Гризман је у 41. минуту смањио тензију на стадиону голом на лепу асистенцију Серђија Роберта, у акцији која је подсетила на сарадњу Месија и Суареза. Уосталом, камера је "ухватила" како нешто слично и говоре један другом, док су им деца седела у крилима...

После паузе, енергија гостију из Севиље је опадала док је тим Ернестеа Валвердеа тресао и тресао мрежу гола Данија Мартина.

Најпре су Роберто и Гризман у 50. минуту опет сарађивали за други гол Француза (2:1), а шест минута касније је ђак Барселонине школе "Ла Масија" Карлос Перез (21) дао свој први гол за матични клуб.

На истеку сата игре у листу стрелаца је своје име уписао и бек домаћих Ђорди Алба, да поготком за 4:1 потврди убедљив пораз гостију.

Последњи, пети гол за "Блауграну" постигао је Артуро Видал у 77. минуту, на асистенцију Гризмана. Меч је у тим тренуцима увелико изгледао ревијално, а пораз гостију претежак у односу на енергију којом су почели меч.

Бетисов утисак је на крају утакмице поправио Лорен, голчином са око 20 метара, за коју је награђен аплаузом култног стадиона...

Такође, Барселонина публика аплаудирала је и младим играчима Барселоне који су ушли у игру, левом беку Хуниору Фирпоу (стигао из Бетиса) и нападачу Ансуманеу Фатију, још једном ђаку "Ла Масије" који је заиграо са само 16 година и у 86. минуту умало постигао гол.

Његово време ипак тек долази...

Барса је овим тријумфом освојила прве бодове у сезони, јер је у уводном колу поражена на гостовању Билбао. Са друге стране, Бетис је уз Леганес једини тим који још нема ни поен.

Резултати:

петак:

Гранада - Севиља 0:1 (0:0)
/Ђордан 52/

Леванте - Виљареал 2:1 (0:1)
/Рођер 68. п, 73. п. - Морено 3/

субота

Осасуна - Еибар 0:0 (0:0)

Реал Мадрид - Ваљадолид 1:1 (0:0)
/Бензема 82 - Гвардиола 88/

Селта - Валенсија 1:0 (1:0)
/Фернандез 15/

Хетафе - Атлетик Билбао 1:1 (1:1)
/Мата 12 - Гарсија 6/

недеља

Алавес - Еспањол 0:0 (0:0)

Мајорка - Реал Сосиједад 0:1 (0:0)
/Одегард 83/

Леганес - Атлетико Мадрид 0:1 (0:0)
/Витоло 71/

Барселона - Бетис 5:2 (1:1)
/Гризман 41', 50', Перез 56', Алба 60', Видал 77' - Фекир 15', Лорен 79'/

Табела: Севиља 6, Атлетико Мадрид 6, Реал Мадрид 4, Ваљадолид 4, Реал Сосиједад 4, Атлетик Билбао 4, Алавес 4, Осасуна 4, Барселона 4, Мајорка 3, Леванте 3, Селта 3, Виљареал 1, Гранада 1, Еибар 1, Валенсија 1, Хетафе 1, Еспањол 1, Бетис 0, Леганес 0

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар