ŠPA: Mesi i Suarez navijali s klincima, a Barsa rešetala!

Betis je izazvao šampiona na Nou Kampu, pa doživeo ubedljiv poraz.  Počela „Grizmanija“! Barsa lansirala i novu decu u festivalu prelepih golova! Betis zapretio, ali ispraćen sa petardom!

Fudbal 26.08.2019 | 11:48
ŠPA: Mesi i Suarez navijali s klincima, a Barsa rešetala!
Barselona je rane iz Baksije zacelila gaženjem Betisa.

Iako bez Mesija i Suareza, Katalonci su uspeli da odigraju sjajan meč, da na krilima Antoana Grizmanapreokrenu i na kraju ubedljivo slave protiv Betisa. Na kraju, 5:2 za Barsu koja je pride lansirala i neku novu decu čija imena treba zapamtiti.

Kao i uvek kada gostuje na Kamp Nou, Betis dođe da igra fudbal i da napadne kad god može. Drugačije ne ume. Zato je i nagrađen ranim vođstvom. Najveće pojačanje Nabil Fekir je istrčao kontru i lepim udracem levom nogom završio akciju za iznenađujuće vođstvo gostiju.

Umesto povređenih Mesija, Suareza i Dembelea, Barselona je izvela napadački triling sa Grizmanom, Rafinjom i mladim Karlesom Perezom (21 godina). Grizman je vrlo brzo pokazao zašto je doveden... Dok se Rafinja brukao promašivanjem sjajnih šansi, Francuz je za nekoliko minuta preokrenuo rezultat. Prvo je u finišu poluvremena postigao lep gol posle bega odbrani Betisa i maestralne vizije Serđija Roberta. Tek što je počelo drugo poluvreme, Grizman je digao stadion na noge. Spektakularnim udarcem sa roglja šesnaesterca u suprotan ugao je doneo Barsi preokret i utabao put ka pobedi.

Usledila je konanada Katalonaca. Mladi Perez je lepom solo akcijom nekoliko minuta kasnije postigao prvenac u dresu Barse i povisio na 3:1, a potom je i Đordi Alba iz drugog plana pokazao koliko može da bude opasan. Sa tri gola u 15 minuta drugog poluvremena, Barsa je rešila pitanje pobednika.

Do kraja je šansu da debituje, dobio i Ansu Fati koji je sa 16 godina 298 postao drugi najmlađi igrač u istoriji Barselone. Goleadu je nastavio Arturo Vidal lepim golom, a tačku je stavio Betisov Loren Moronfantastičnim golom koji je možda i najlepši potez utakmice. Imalo je šta da se vidi večeras na Kamp Nou iako gazde nije bilo na terenu...

Lionel Mesi i Luis Suarez još nisu spremni da igraju i zato su u nedelju uveče sedeli u loži stadiona Barse i sa decom posmatrali nastup svojih saigrača.

I imali su šta da vide!

Barselona - Betis 5:2 (1:1)

Iako je Nabil Fekir, iznenađujuće pojačanje gostiju ovog leta, prvi pogodio i utišao dom prvaka golom u 15. minutu, "Blaugrana" se brzo umirila i zaigrala kako ume.

Antoan Grizman je u 41. minutu smanjio tenziju na stadionu golom na lepu asistenciju Serđija Roberta, u akciji koja je podsetila na saradnju Mesija i Suareza. Uostalom, kamera je "uhvatila" kako nešto slično i govore jedan drugom, dok su im deca sedela u krilima...

Posle pauze, energija gostiju iz Sevilje je opadala dok je tim Ernestea Valverdea tresao i tresao mrežu gola Danija Martina.

Najpre su Roberto i Grizman u 50. minutu opet sarađivali za drugi gol Francuza (2:1), a šest minuta kasnije je đak Barselonine škole "La Masija" Karlos Perez (21) dao svoj prvi gol za matični klub.

Na isteku sata igre u listu strelaca je svoje ime upisao i bek domaćih Đordi Alba, da pogotkom za 4:1 potvrdi ubedljiv poraz gostiju.

Poslednji, peti gol za "Blaugranu" postigao je Arturo Vidal u 77. minutu, na asistenciju Grizmana. Meč je u tim trenucima uveliko izgledao revijalno, a poraz gostiju pretežak u odnosu na energiju kojom su počeli meč.

Betisov utisak je na kraju utakmice popravio Loren, golčinom sa oko 20 metara, za koju je nagrađen aplauzom kultnog stadiona...

Takođe, Barselonina publika aplaudirala je i mladim igračima Barselone koji su ušli u igru, levom beku Hunioru Firpou (stigao iz Betisa) i napadaču Ansumaneu Fatiju, još jednom đaku "La Masije" koji je zaigrao sa samo 16 godina i u 86. minutu umalo postigao gol.

Njegovo vreme ipak tek dolazi...

Barsa je ovim trijumfom osvojila prve bodove u sezoni, jer je u uvodnom kolu poražena na gostovanju Bilbao. Sa druge strane, Betis je uz Leganes jedini tim koji još nema ni poen.

Rezultati:

petak:

Granada - Sevilja 0:1 (0:0)
/Đordan 52/

Levante - Viljareal 2:1 (0:1)
/Rođer 68. p, 73. p. - Moreno 3/

subota

Osasuna - Eibar 0:0 (0:0)

Real Madrid - Valjadolid 1:1 (0:0)
/Benzema 82 - Gvardiola 88/

Selta - Valensija 1:0 (1:0)
/Fernandez 15/

Hetafe - Atletik Bilbao 1:1 (1:1)
/Mata 12 - Garsija 6/

nedelja

Alaves - Espanjol 0:0 (0:0)

Majorka - Real Sosijedad 0:1 (0:0)
/Odegard 83/

Leganes - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Vitolo 71/

Barselona - Betis 5:2 (1:1)
/Grizman 41', 50', Perez 56', Alba 60', Vidal 77' - Fekir 15', Loren 79'/

Tabela: Sevilja 6, Atletiko Madrid 6, Real Madrid 4, Valjadolid 4, Real Sosijedad 4, Atletik Bilbao 4, Alaves 4, Osasuna 4, Barselona 4, Majorka 3, Levante 3, Selta 3, Viljareal 1, Granada 1, Eibar 1, Valensija 1, Hetafe 1, Espanjol 1, Betis 0, Leganes 0

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar