ИТА: Роми само бод у голеади, Миха пркоси леукемији!

Римљани три пута водили против Ђенове, уз голове Џеке и Коларова, али нису тријумфовали. Михајловић упркос тешкој болести заузео своје мјесто крај клупе у окршају Вероне и Болоње! Синиша одушевио свет, Болоња није одушевила Синишу.  Са голом више и играчем више од 13. минута, Болоња ни 14. пут заредом није победила Верону као гост.  Михин први бод, кренуо је по коначну победу.  Синиша је био јунак вечери у Серији А. . .  Сјајна ноћ у Калчу: Еврогол Коларова, Сергејев пас за ТВ шпице, опет луда Аталанта. . .  Бреша славила на Сарднији, Торино сигуран против Сасуола. . .

Фудбал 26.08.2019 | 11:29
ИТА: Роми само бод у голеади, Миха пркоси леукемији!
Синиша Михајловић изненадио је све када се појавио на "Бентегодију" вечерас, а најмање фудбалере Болоње, који су имали када да се упознају са његовим темпераментом.

Управо они изненадили су све, а највише Миху, када са играчем више и голом више од 13. минута нису успели да забележе победу на старту сезоне вођени непоколебљивим борцем крај аут линије.

У правој "калчо" утакмици пресудили су голови из прекида. Гости су повели са пенала, повратници у Серију А изједначили из слободњака и потом одбранили бод, иако су од 13. минута играли са играчем мање:

Верона - Болоња 1:1 (1:1).

Антонио Ђија, 31-годишњи арбитар који је дебитовао вечерас у елитном рангу италијанског фудбала, морао је већ после 12 моинута игре да донесе тешку одлуку, после неопрезности Павела Давидовица и фаула који је Пољак направио у свом шеснаестерцу над вештим Паолом Орсолинијем.

Ђија се на крају, с обзиром на то да је Давидовиц као последњи играч одбране изгубио лопту и скривио једанаестерац, одлучио за дуплирање казне, показао једном од тројице штопера у тиму Ивана Јурића црвени картон и потом на белу тачку, а одатле Никола Сансоне није дао шансу Марку Силвестрију да забележи одбрану на премијери пред домаћим навијачима.

Они су од 13. минута гледали десеторицу играча у плавом како се углавном бране од недовољно конкретних напада гостију из Болоње, а порадовали су се у 36. минуту када је један од Јурићевих "Ђеновљана", Мигел Велосо, постигао перфектан гол левом из слободног ударца за изједначење.

И Лукашу Скорупском је било јасно да нема шта ту да тражи, али се ипак бацио.

Михајловић и његов пријатељ, саиграч и сарадник Мирослав Тањга затражили су офанзивнију игру у наставку, направили три измене у том смеру, на крају је уместо потрошеног Родрига Паласија заиграо и Матија Дестро, али Болоња против бројчано инфериорног ривала готово да није створила шансу вредну помена у других 45 минута, па су обе стране морале да се задовоље бодом.

Задовољнији наравно били су повратници у Серију А, после две сезоне проведене у другој лиги, за које је ове вечери дебитовао још један Јурићев "Ђеновљанин", Дарко Лазовић.

Лазовић је прве званичне минуте за репрезентацију Србије одиграо управо код Михајловића, у септембру 2012. Било је лепо видети њихово руковање по завршетку овог правог "калчо" судара, после ког је Болоња и 14. годину остала без победе над Вероном у "Граду љубави".

Нови скор је 5-9-0 за "ђалоблу".

Лацио је блистао против Сампдорије, сјајан меч је виђен на римском Олимпику где је Рома дочекала Ђенову, Аталанта и СПАЛ су такође одиргали занимљиву утакмицу...

Али јунак вечери у Серији А је Синиша Михајловић. Српски стручњак се усред борбе са леукемијом нашао на клупи Болоње у 150 километара удаљеној Верони и све изненадио. Миха није ни својим играчима рекао да ће седети на клупи. Можда је то намерно урадио јер није желео пажњу, сажаљење или патетику. Такав је тип. Желео је да нормално води утакмицу колико год то деловало ненормално.

Нико га није очекивао вечерас на клупи јер се Синиша претходних 40 дана у болници подвргао исцрпљујућим терапијама и борби против опаке болести. Иако је из болнице водио тренинге путем видео укључења, нико није могао да претпостави да ће се на клупи наћи већ у првом колу на Бентегодију.

Са качкетом и којим килограмом мање него раније, Миха је закорачио на терен Бентегодија и спремио се да води утакмицу као да је све у реду. Као да се није пар сати раније није борио против подмуклог противника који не игра по правилима.

Наравно, Миха је награђен овацијама стадиона у Верони. Такви ратници се ретко виђају у данашњем фудбалу, спорту, животу...

Са оним препознатљивим пркосом на лицу и са оним жаром у очима је дошао у Верону да победи. Храбро је од првог минута у ватру гурнуо 19-годишњег Кингслија Мајкла бао изненађење.  Извео је нападачких  4-3-3 са петорицом офанзивних играча. И после само 13 минута је дочекао славље. Орсолини је био у продору, Давидович га је намерно срушио и зарадио црвени картон и пенал. Сансоне је био прецизан са беле 11 метара као што је његов шеф некада тукао са 30 и кусур.

Била је Болоња много бољи тим, заслужила да води и 2:0, али није искористила неке добре шансе. Зато Верона јесте једину своју. Мигел Велосо је постигапо спектакуларан гол из слободњака. Као Миха некад...

Нападала је Болоња у другом полувремену, Верона се бранила.  Миха је наредио тоталну офанзиву, али његови играчи нису умели да задају завршни ударац. Болоња је имала 74 одсто лопту у поседу. Имала је 13 шутева наспрам Веронина три. Имала је дупло више одиграних пасова. У свему је била боља. Али је морала да се задовољи ремијем.

Миха је стартовао са освојеним бодом на гостујућем терену. Није лоше. Погтово што има тенденцију да иде на боље. Очигледно је да је тако. Миха је баш запео да победи. Ускоро се надамо коначном тријумфу.

Форза Миха!

Сјајна утакмица на Олимпику!

Фудбалери Роме су три пута били у предности над екипом Ђенове, сјајне голове су постигли капитени БиХ и Србије Един Џеко и Александар Коларов, али је побједа, ипак, изостала!

РОМА – ЂЕНОВА 3:3 (2:2)

У првом полувремену, капитен репрезентације БиХ Един Џеко је "вукао" Рому, која је два пута водила у овом дијелу игре, али није могао против – свог саиграча из одбране!

Наиме, Џеко, који је овог љета одлучио да остане у Риму иако је понуда Интера била на столу, асистирао је Турчину Ченгизу Ундеру за погодак у шестом минуту, а потом и сам, у 30. минуту, затресао мрежу Ђеновљана, прошетавши се кроз њихову одбрану.

Ипак, сав труд успио је да поквари Хуан Жезус, који је прво лоше реаговао код гола Андрее Пинамонтија у 16. минуту, а потом и у финишу првог дијела, када је истог фудбалера оборио у свом шеснаестерцу - досуђен је пенал, који је материјализовао Доменико Кришито.

Предност на своју страну пулени Паула Фонсеке вратили су у 49. минуту прелијепим поготком Александра Коларова из слободног ударца, али ни то није било довољно да се дође до "тројке" – Ђенова је голом Куамеа по трећи пут изједначила и, испоставило се, освојила бод, иако је "висила" у смирај утакмице.

Градски ривал "вучице" Лацио, за који је 76 минута одиграо и сјајну партију пружио српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић, такође је играо против једног клуба из Ђенове, али на гостовању.

"Небескоплави" су декласирали Сампдорију, уз два гола Ћире Имобилеа, који је у 37. минуту постигао свој 100. гол у Серији А.

Аталанта је послије преокрета стигла до гостујуће побједе над СПАЛ-ом. Тим са "Паола Маце" већ послије непуних 30 минута имао је предност од два гола, с обзиром да су у седмом и 27. минуту погађали Ди Франческо и Петања.

Тим из Бергама заостатак је смањио у 34. минуту преко Госенса, а у наставку, уз два поготка љетног појачања Луиса Муриела направио потпуни резултатски преокрет.

У дуелу Каљарија и Бреше тријумфовао је повратник у Серију А поготком Алфреда Донаруме са бијеле тачке, док је Торино уз два гола Симонеа Зазе дошао до побједе над Сасуолом.

Лудо вече у Серији А! Ако се по јутру дан познаје, онда нас очекује суперзанимљива сезона. Голова, мајсторија, преокрета, киксева... Свега је било. И као шлаг на торту - одличне игре српских играча, или прецизније - Александра Коларова и Сергеја Милинковића Савића, двојице стандардних репрезентативаца. Коларов је постигао еврогол из слободног ударца у спектакуларном ремију Роме и Ђенове, док је Сергеј одлично дириговао игром Лација на гостовању Сампдорији - 3:0. Његов пас за други погодак Ћира Имобилеа, који је дефинитивно ставио тачку на овај сусрет, био је чаробан. 

Симоне Инзаги у сваком смислу надмудрио је Еузебија Ди Франческа. Усред Ђенове, на врелом терену Марасија, Лацијали су плесали победнички плес и показали да их стручњаци не сматрају тек тако највећим фаворитом за четврту позицију. Ћиро Имобиле као егзекутор и наш Сергеј као мозак читаве операције, могу се сматрати главним полугама Инзагијеве машинерије. Италијански репрезентативац два пута је матирао голмана Ђеновљана (стигао до коте 101 када су голови у Серији А у питању), док је српски репрезентативац показао да је поново у оној препознатљивој форми која га је учинила једним од најтраженијих везиста у Европи. Пас за трећи гол дуг око 50 метара један од најлепших детаља на овом сусрету, али Сергеј је све време био врло добар. И креативан. Расположен. А када су њему "све овчице на броју" онда ривал обично пати. 

У Лацијевој рапсодји у стрелце се уписао и Хоакин Кореа. Он је погодио за 2:0. Похвале и на рачун двоструког асистента Луис Алберта. Једноставнмо, све је код Римљана вечерас функционисало цакум-пакум.

Рома је прошле сезоне примила чак 48 голова, више свих тимова пласираних у ТОП 8, а изгледа да ће и ове дефанзива бити главна бољка Вучице. Пауло Фонсека, с друге стране, за креативнији део екипе неће морати да брине, јер три комада на отаврању сезоне уопште није лош учинак. 

Три пута је Рома водила вечерас и три пута дозволила гостима из Ђенове да се врате. Најлепши потез утакмице дело је Александра Коларова. Он је у 49. минуту са скоро 30 метара закуцао лопту у пречку, онда се она одбила о траву, па је гол-лајн технологија морала да буде консултована: ГОЛЧИНА! На жалост бека нашег националног тима уследиће још један кикс - 3:3. 

Сјајан меч одиграли су и СПАЛ и Аталанта. Семплићијев тим имао је великих 2:0 после свега 25 минута игре (Ди Франческо и Петања), да би тим из Бергама до краја преокренуо на 3:2. Потврда да ће Гасперини и његови момци поново играти врло узбудљив фудбал. Шоу је кренуо поготком Робина Госенса у финишу првог дела, а онда је у наставку на терен крочио Луис Муријел, највеће појачање Аталанте. Шест минута је требало Колумбијцу да постигне два гола. Оба пута после акција које осмислио Папу Гомез. И оба пута ударцима из даљине...

Не мало изненађење приредила је Бреша. Повратник у елиту славио је на Сарднији против Каљарија за који је од првог минута игра херој навијача Раџа Најнголан. На другој страни није било Марија Балотелија због старе суспензије, али зато јесте Алфреда Донаруме. Први стрелац Серије Б прошле сезоне смирено је извео пенал у 54. минуту и донео три велика бода момцима са стадиона Марио Ригамонти.  

Торино је тукао Сасуоло са 2:1. У већем делу меча домаћи су доминирали и заслужено славили. Оба гола дело су Симонеа Зазе, а посебно занимљив био је други, пошто га је повремени репрезентативац Италије постигао потпуно случајно. Након снажног ударца Андрее Белотија лопта је погодила у пету Зазу и под великим луком одсела у мрежи...

Резултати:

недеља

Удинезе – Милан 1:0 (0:0)
/Бекао 72/

Рома – Ђенова 3:3 (2:2)
/Ундер 6, Џеко 30, Коларов 49 – Пинамонти 16, Кришито 43, Куаме 70/

Каљари – Бреша 0:1 (0:0)
/Донарума 53/

Сампдорија – Лацио 0:3 (0:1)
/Имобиле 37, Кореа 56, Имобиле 62/

СПАЛ – Аталанта 2:3 (2:1)
/Ди Франческо 7, Петања 27 – Госенс 34, Муриел 71,76/

Торино – Сасуоло 2:1 (1:0)
/Заза 14, 55 – Капуто 69/

Верона – Болоња 1:1 (1:1)
/Велосо 38 - Сансоне пен 13/

субота

Парма - Јувентус 0:1 (0:1)
/Кјелини 21/

Фиорентина - Наполи 3:4 (1:2)
/Пулгар 9, Миленковић 52, Боатенг 65 - Мертенс 38, Инсиње пен 43, 67, Каљехон 56/

понедељак

Интер - Леће (20.45, Аренаспорт)

Извор: мондо.рс/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар