ITA: Romi samo bod u goleadi, Miha prkosi leukemiji!

Rimljani tri puta vodili protiv Đenove, uz golove Džeke i Kolarova, ali nisu trijumfovali. Mihajlović uprkos teškoj bolesti zauzeo svoje mjesto kraj klupe u okršaju Verone i Bolonje! Siniša oduševio svet, Bolonja nije oduševila Sinišu.  Sa golom više i igračem više od 13. minuta, Bolonja ni 14. put zaredom nije pobedila Veronu kao gost.  Mihin prvi bod, krenuo je po konačnu pobedu.  Siniša je bio junak večeri u Seriji A. . .  Sjajna noć u Kalču: Evrogol Kolarova, Sergejev pas za TV špice, opet luda Atalanta. . .  Breša slavila na Sardniji, Torino siguran protiv Sasuola. . .

Fudbal 26.08.2019 | 11:29
ITA: Romi samo bod u goleadi, Miha prkosi leukemiji!
Siniša Mihajlović iznenadio je sve kada se pojavio na "Bentegodiju" večeras, a najmanje fudbalere Bolonje, koji su imali kada da se upoznaju sa njegovim temperamentom.

Upravo oni iznenadili su sve, a najviše Mihu, kada sa igračem više i golom više od 13. minuta nisu uspeli da zabeleže pobedu na startu sezone vođeni nepokolebljivim borcem kraj aut linije.

U pravoj "kalčo" utakmici presudili su golovi iz prekida. Gosti su poveli sa penala, povratnici u Seriju A izjednačili iz slobodnjaka i potom odbranili bod, iako su od 13. minuta igrali sa igračem manje:

Verona - Bolonja 1:1 (1:1).

Antonio Đija, 31-godišnji arbitar koji je debitovao večeras u elitnom rangu italijanskog fudbala, morao je već posle 12 moinuta igre da donese tešku odluku, posle neopreznosti Pavela Davidovica i faula koji je Poljak napravio u svom šesnaestercu nad veštim Paolom Orsolinijem.

Đija se na kraju, s obzirom na to da je Davidovic kao poslednji igrač odbrane izgubio loptu i skrivio jedanaesterac, odlučio za dupliranje kazne, pokazao jednom od trojice štopera u timu Ivana Jurića crveni karton i potom na belu tačku, a odatle Nikola Sansone nije dao šansu Marku Silvestriju da zabeleži odbranu na premijeri pred domaćim navijačima.

Oni su od 13. minuta gledali desetoricu igrača u plavom kako se uglavnom brane od nedovoljno konkretnih napada gostiju iz Bolonje, a poradovali su se u 36. minutu kada je jedan od Jurićevih "Đenovljana", Migel Veloso, postigao perfektan gol levom iz slobodnog udarca za izjednačenje.

I Lukašu Skorupskom je bilo jasno da nema šta tu da traži, ali se ipak bacio.

Mihajlović i njegov prijatelj, saigrač i saradnik Miroslav Tanjga zatražili su ofanzivniju igru u nastavku, napravili tri izmene u tom smeru, na kraju je umesto potrošenog Rodriga Palasija zaigrao i Matija Destro, ali Bolonja protiv brojčano inferiornog rivala gotovo da nije stvorila šansu vrednu pomena u drugih 45 minuta, pa su obe strane morale da se zadovolje bodom.

Zadovoljniji naravno bili su povratnici u Seriju A, posle dve sezone provedene u drugoj ligi, za koje je ove večeri debitovao još jedan Jurićev "Đenovljanin", Darko Lazović.

Lazović je prve zvanične minute za reprezentaciju Srbije odigrao upravo kod Mihajlovića, u septembru 2012. Bilo je lepo videti njihovo rukovanje po završetku ovog pravog "kalčo" sudara, posle kog je Bolonja i 14. godinu ostala bez pobede nad Veronom u "Gradu ljubavi".

Novi skor je 5-9-0 za "đaloblu".

Lacio je blistao protiv Sampdorije, sjajan meč je viđen na rimskom Olimpiku gde je Roma dočekala Đenovu, Atalanta i SPAL su takođe odirgali zanimljivu utakmicu...

Ali junak večeri u Seriji A je Siniša Mihajlović. Srpski stručnjak se usred borbe sa leukemijom našao na klupi Bolonje u 150 kilometara udaljenoj Veroni i sve iznenadio. Miha nije ni svojim igračima rekao da će sedeti na klupi. Možda je to namerno uradio jer nije želeo pažnju, sažaljenje ili patetiku. Takav je tip. Želeo je da normalno vodi utakmicu koliko god to delovalo nenormalno.

Niko ga nije očekivao večeras na klupi jer se Siniša prethodnih 40 dana u bolnici podvrgao iscrpljujućim terapijama i borbi protiv opake bolesti. Iako je iz bolnice vodio treninge putem video uključenja, niko nije mogao da pretpostavi da će se na klupi naći već u prvom kolu na Bentegodiju.

Sa kačketom i kojim kilogramom manje nego ranije, Miha je zakoračio na teren Bentegodija i spremio se da vodi utakmicu kao da je sve u redu. Kao da se nije par sati ranije nije borio protiv podmuklog protivnika koji ne igra po pravilima.

Naravno, Miha je nagrađen ovacijama stadiona u Veroni. Takvi ratnici se retko viđaju u današnjem fudbalu, sportu, životu...

Sa onim prepoznatljivim prkosom na licu i sa onim žarom u očima je došao u Veronu da pobedi. Hrabro je od prvog minuta u vatru gurnuo 19-godišnjeg Kingslija Majkla bao iznenađenje.  Izveo je napadačkih  4-3-3 sa petoricom ofanzivnih igrača. I posle samo 13 minuta je dočekao slavlje. Orsolini je bio u prodoru, Davidovič ga je namerno srušio i zaradio crveni karton i penal. Sansone je bio precizan sa bele 11 metara kao što je njegov šef nekada tukao sa 30 i kusur.

Bila je Bolonja mnogo bolji tim, zaslužila da vodi i 2:0, ali nije iskoristila neke dobre šanse. Zato Verona jeste jedinu svoju. Migel Veloso je postigapo spektakularan gol iz slobodnjaka. Kao Miha nekad...

Napadala je Bolonja u drugom poluvremenu, Verona se branila.  Miha je naredio totalnu ofanzivu, ali njegovi igrači nisu umeli da zadaju završni udarac. Bolonja je imala 74 odsto loptu u posedu. Imala je 13 šuteva naspram Veronina tri. Imala je duplo više odigranih pasova. U svemu je bila bolja. Ali je morala da se zadovolji remijem.

Miha je startovao sa osvojenim bodom na gostujućem terenu. Nije loše. Pogtovo što ima tendenciju da ide na bolje. Očigledno je da je tako. Miha je baš zapeo da pobedi. Uskoro se nadamo konačnom trijumfu.

Forza Miha!

Sjajna utakmica na Olimpiku!

Fudbaleri Rome su tri puta bili u prednosti nad ekipom Đenove, sjajne golove su postigli kapiteni BiH i Srbije Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, ali je pobjeda, ipak, izostala!

ROMA – ĐENOVA 3:3 (2:2)

U prvom poluvremenu, kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je "vukao" Romu, koja je dva puta vodila u ovom dijelu igre, ali nije mogao protiv – svog saigrača iz odbrane!

Naime, Džeko, koji je ovog ljeta odlučio da ostane u Rimu iako je ponuda Intera bila na stolu, asistirao je Turčinu Čengizu Underu za pogodak u šestom minutu, a potom i sam, u 30. minutu, zatresao mrežu Đenovljana, prošetavši se kroz njihovu odbranu.

Ipak, sav trud uspio je da pokvari Huan Žezus, koji je prvo loše reagovao kod gola Andree Pinamontija u 16. minutu, a potom i u finišu prvog dijela, kada je istog fudbalera oborio u svom šesnaestercu - dosuđen je penal, koji je materijalizovao Domeniko Krišito.

Prednost na svoju stranu puleni Paula Fonseke vratili su u 49. minutu prelijepim pogotkom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do "trojke" – Đenova je golom Kuamea po treći put izjednačila i, ispostavilo se, osvojila bod, iako je "visila" u smiraj utakmice.

Gradski rival "vučice" Lacio, za koji je 76 minuta odigrao i sjajnu partiju pružio srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, takođe je igrao protiv jednog kluba iz Đenove, ali na gostovanju.

"Nebeskoplavi" su deklasirali Sampdoriju, uz dva gola Ćire Imobilea, koji je u 37. minutu postigao svoj 100. gol u Seriji A.

Atalanta je poslije preokreta stigla do gostujuće pobjede nad SPAL-om. Tim sa "Paola Mace" već poslije nepunih 30 minuta imao je prednost od dva gola, s obzirom da su u sedmom i 27. minutu pogađali Di Frančesko i Petanja.

Tim iz Bergama zaostatak je smanjio u 34. minutu preko Gosensa, a u nastavku, uz dva pogotka ljetnog pojačanja Luisa Muriela napravio potpuni rezultatski preokret.

U duelu Kaljarija i Breše trijumfovao je povratnik u Seriju A pogotkom Alfreda Donarume sa bijele tačke, dok je Torino uz dva gola Simonea Zaze došao do pobjede nad Sasuolom.

Ludo veče u Seriji A! Ako se po jutru dan poznaje, onda nas očekuje superzanimljiva sezona. Golova, majstorija, preokreta, kikseva... Svega je bilo. I kao šlag na tortu - odlične igre srpskih igrača, ili preciznije - Aleksandra Kolarova i Sergeja Milinkovića Savića, dvojice standardnih reprezentativaca. Kolarov je postigao evrogol iz slobodnog udarca u spektakularnom remiju Rome i Đenove, dok je Sergej odlično dirigovao igrom Lacija na gostovanju Sampdoriji - 3:0. Njegov pas za drugi pogodak Ćira Imobilea, koji je definitivno stavio tačku na ovaj susret, bio je čaroban. 

Simone Inzagi u svakom smislu nadmudrio je Euzebija Di Frančeska. Usred Đenove, na vrelom terenu Marasija, Lacijali su plesali pobednički ples i pokazali da ih stručnjaci ne smatraju tek tako najvećim favoritom za četvrtu poziciju. Ćiro Imobile kao egzekutor i naš Sergej kao mozak čitave operacije, mogu se smatrati glavnim polugama Inzagijeve mašinerije. Italijanski reprezentativac dva puta je matirao golmana Đenovljana (stigao do kote 101 kada su golovi u Seriji A u pitanju), dok je srpski reprezentativac pokazao da je ponovo u onoj prepoznatljivoj formi koja ga je učinila jednim od najtraženijih vezista u Evropi. Pas za treći gol dug oko 50 metara jedan od najlepših detalja na ovom susretu, ali Sergej je sve vreme bio vrlo dobar. I kreativan. Raspoložen. A kada su njemu "sve ovčice na broju" onda rival obično pati. 

U Lacijevoj rapsodji u strelce se upisao i Hoakin Korea. On je pogodio za 2:0. Pohvale i na račun dvostrukog asistenta Luis Alberta. Jednostavnmo, sve je kod Rimljana večeras funkcionisalo cakum-pakum.

Roma je prošle sezone primila čak 48 golova, više svih timova plasiranih u TOP 8, a izgleda da će i ove defanziva biti glavna boljka Vučice. Paulo Fonseka, s druge strane, za kreativniji deo ekipe neće morati da brine, jer tri komada na otavranju sezone uopšte nije loš učinak. 

Tri puta je Roma vodila večeras i tri puta dozvolila gostima iz Đenove da se vrate. Najlepši potez utakmice delo je Aleksandra Kolarova. On je u 49. minutu sa skoro 30 metara zakucao loptu u prečku, onda se ona odbila o travu, pa je gol-lajn tehnologija morala da bude konsultovana: GOLČINA! Na žalost beka našeg nacionalnog tima uslediće još jedan kiks - 3:3. 

Sjajan meč odigrali su i SPAL i Atalanta. Semplićijev tim imao je velikih 2:0 posle svega 25 minuta igre (Di Frančesko i Petanja), da bi tim iz Bergama do kraja preokrenuo na 3:2. Potvrda da će Gasperini i njegovi momci ponovo igrati vrlo uzbudljiv fudbal. Šou je krenuo pogotkom Robina Gosensa u finišu prvog dela, a onda je u nastavku na teren kročio Luis Murijel, najveće pojačanje Atalante. Šest minuta je trebalo Kolumbijcu da postigne dva gola. Oba puta posle akcija koje osmislio Papu Gomez. I oba puta udarcima iz daljine...

Ne malo iznenađenje priredila je Breša. Povratnik u elitu slavio je na Sardniji protiv Kaljarija za koji je od prvog minuta igra heroj navijača Radža Najngolan. Na drugoj strani nije bilo Marija Balotelija zbog stare suspenzije, ali zato jeste Alfreda Donarume. Prvi strelac Serije B prošle sezone smireno je izveo penal u 54. minutu i doneo tri velika boda momcima sa stadiona Mario Rigamonti.  

Torino je tukao Sasuolo sa 2:1. U većem delu meča domaći su dominirali i zasluženo slavili. Oba gola delo su Simonea Zaze, a posebno zanimljiv bio je drugi, pošto ga je povremeni reprezentativac Italije postigao potpuno slučajno. Nakon snažnog udarca Andree Belotija lopta je pogodila u petu Zazu i pod velikim lukom odsela u mreži...

Rezultati:

nedelja

Udineze – Milan 1:0 (0:0)
/Bekao 72/

Roma – Đenova 3:3 (2:2)
/Under 6, Džeko 30, Kolarov 49 – Pinamonti 16, Krišito 43, Kuame 70/

Kaljari – Breša 0:1 (0:0)
/Donaruma 53/

Sampdorija – Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 37, Korea 56, Imobile 62/

SPAL – Atalanta 2:3 (2:1)
/Di Frančesko 7, Petanja 27 – Gosens 34, Muriel 71,76/

Torino – Sasuolo 2:1 (1:0)
/Zaza 14, 55 – Kaputo 69/

Verona – Bolonja 1:1 (1:1)
/Veloso 38 - Sansone pen 13/

subota

Parma - Juventus 0:1 (0:1)
/Kjelini 21/

Fiorentina - Napoli 3:4 (1:2)
/Pulgar 9, Milenković 52, Boateng 65 - Mertens 38, Insinje pen 43, 67, Kaljehon 56/

ponedeljak

Inter - Leće (20.45, Arenasport)

Izvor: mondo.rs/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar