ЛЕ: Охрабрење за Партизан...

Молдеова одбрана клеца, вратио се Омојиџунафо! Само 2:2 против Одса! Молде тачно годину дана без пораза код куће! Опет, Партизану чак ни тријумф није неопходан да би се нашао у групној фази Лиге Европе, после једне сезоне паузе.

Фудбал 26.08.2019 | 13:04
ЛЕ: Охрабрење за Партизан...
Први дуел са Партизаном Молде је дочекао као лидер норвешког првенства, док би током реванш сусрета плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе могао да има статус другопласираног тима тамошњег првенства. Неће ривал црно-белих у добром расположењу дочекати меч у четвртак, пошто је после пораза у Хумској освојио само бод у данашњем дуелу са Одсом (2:2).

Сигурни смо да ће Саво Милошевић и стручни штаб Партизана видети оно што морају. Показало се још једном да је одбрана екипе Ерлинга Моеа много слабији део тима. Демонстрирао је то Одс, који није био инфериоран ривал. Гости су дубинским лоптама гађали одбрану Молдеа и погађали. Као у 24. минуту када је Борвенпобегао Форену и Бјернбаку и уз мало среће погодио мрежу за вођство Одса.

Први меч са Партизаном прескочио је можда и најбољи играч Молдеа Омојиџунафо. Данас се вратио у стратну поставу, па се Џејмс пореселио на крилну позицију. Молдеа је у нападу био врло потентан. Поново је Партизанов ривал деловао изузетно технички писмено. Голове су домаћи играчи постигли после сјајних акција.

Тики-така Молдеа је била на делу у 42. минуту. Размењивали су домаћи пасове, на крају је Мостром асистирао Дћејмсу за лако реализацију.

У другом полувремену Молде је био још агресивнији и бољи.Офанзивна орјентација исплатила се домаћину. Поново је тачним додавањима из игре избачена одбрана Одса, а стрелац је био Хестад.

Није ту био крај меча. Одс је ударио још једном, и поново преко Борвена. Тек толико да охрабри Партизан. Молдеова одбрана клеца.

Занимљиво, баш на данашњи дан пре годину дана (26. август 2018. године) Молде је уписао ПОСЛЕДЊИ пораз на свом стадиону, рачунајући сва такмичења, а тада је од њих бољи био Ранхајм (2:3).

Прецизније, тај низ траје 21 утакмицу.

У међувремену је клуб из Норвешке бележио добре резултате у Европи и заправо је само Чукарички успео да се врати непоражен са "Екера".

Важно је напоменути и да Партизану није потребна ни победа да би прошао у групну фазу Лиге Европе јер је одличан посао направила претходног четвртка када је пред 6.000 малишана савладао Молде головима Суме и Тошића (2:1).

Реванш се игра у четвртак од 19 часова уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

Молде против Партизана (4-2-3-1): Кранинкс – Харалдсејд, Бјернбак, Габријелсен, Форен – Хусеин, Аурснес - Хестад, Ејкрем Кнудсон (Боли) - Џејмс.

Молде против Одса (4-2-3-1): Кранинкс – Харалсејд, Форен, Бјернбак, Габијелсен – Аурснес, Елингсен – Мостром, Еикрем, Џејмс - Омојиџунафо.



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар