LE: Ohrabrenje za Partizan...

Moldeova odbrana kleca, vratio se Omojidžunafo! Samo 2:2 protiv Odsa! Molde tačno godinu dana bez poraza kod kuće! Opet, Partizanu čak ni trijumf nije neophodan da bi se našao u grupnoj fazi Lige Evrope, posle jedne sezone pauze.

Fudbal 26.08.2019 | 13:04
LE: Ohrabrenje za Partizan...
Prvi duel sa Partizanom Molde je dočekao kao lider norveškog prvenstva, dok bi tokom revanš susreta plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope mogao da ima status drugoplasiranog tima tamošnjeg prvenstva. Neće rival crno-belih u dobrom raspoloženju dočekati meč u četvrtak, pošto je posle poraza u Humskoj osvojio samo bod u današnjem duelu sa Odsom (2:2).

Sigurni smo da će Savo Milošević i stručni štab Partizana videti ono što moraju. Pokazalo se još jednom da je odbrana ekipe Erlinga Moea mnogo slabiji deo tima. Demonstrirao je to Ods, koji nije bio inferioran rival. Gosti su dubinskim loptama gađali odbranu Moldea i pogađali. Kao u 24. minutu kada je Borvenpobegao Forenu i Bjernbaku i uz malo sreće pogodio mrežu za vođstvo Odsa.

Prvi meč sa Partizanom preskočio je možda i najbolji igrač Moldea Omojidžunafo. Danas se vratio u stratnu postavu, pa se Džejms poreselio na krilnu poziciju. Moldea je u napadu bio vrlo potentan. Ponovo je Partizanov rival delovao izuzetno tehnički pismeno. Golove su domaći igrači postigli posle sjajnih akcija.

Tiki-taka Moldea je bila na delu u 42. minutu. Razmenjivali su domaći pasove, na kraju je Mostrom asistirao Dćejmsu za lako realizaciju.

U drugom poluvremenu Molde je bio još agresivniji i bolji.Ofanzivna orjentacija isplatila se domaćinu. Ponovo je tačnim dodavanjima iz igre izbačena odbrana Odsa, a strelac je bio Hestad.

Nije tu bio kraj meča. Ods je udario još jednom, i ponovo preko Borvena. Tek toliko da ohrabri Partizan. Moldeova odbrana kleca.

Zanimljivo, baš na današnji dan pre godinu dana (26. avgust 2018. godine) Molde je upisao POSLEDNJI poraz na svom stadionu, računajući sva takmičenja, a tada je od njih bolji bio Ranhajm (2:3).

Preciznije, taj niz traje 21 utakmicu.

U međuvremenu je klub iz Norveške beležio dobre rezultate u Evropi i zapravo je samo Čukarički uspeo da se vrati neporažen sa "Ekera".

Važno je napomenuti i da Partizanu nije potrebna ni pobeda da bi prošao u grupnu fazu Lige Evrope jer je odličan posao napravila prethodnog četvrtka kada je pred 6.000 mališana savladao Molde golovima Sume i Tošića (2:1).

Revanš se igra u četvrtak od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Molde protiv Partizana (4-2-3-1): Kraninks – Haraldsejd, Bjernbak, Gabrijelsen, Foren – Husein, Aursnes - Hestad, Ejkrem Knudson (Boli) - Džejms.

Molde protiv Odsa (4-2-3-1): Kraninks – Haralsejd, Foren, Bjernbak, Gabijelsen – Aursnes, Elingsen – Mostrom, Eikrem, Džejms - Omojidžunafo.



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar