Реал Мадрид хоће Стекеленбурга!

Какав би то био трансфер за крај каријере!

Фудбал 26.08.2019 | 14:58
Реал Мадрид хоће Стекеленбурга!
Луде вести стижу из Шпаније: Реал Мадрид жели да доведе холандског голмана МартенаСтекеленбурга!

Да, у питању је „онај“ Стекелнбург на кога су многи заборавили и који је тренутно члан Евертона. Холандски ветеран који има 36 година је на Гудисону тек трећи избор иза Џордана Пикфорда и новајлије Јонаса Лесла, па му Евертон вероватно не би правио проблеме.

Откуд изненађујуће инетерсовање Реала за заборављеног Холанђанина?

Стекелнбург је Реалова жеља ако оде Кејлор Навас за шта последњих дана расту шансе. Навас би могао да буде део трампе у Реаловој мегаоперацији довођења Нејмара. Од бројних понуђених играча Реала, ПСЖ је показао велико интересовање за Костариканца јер им је потребан искусан чувар мреже да појача конкуренцију Ареоли, а можда га и смени са гола. Иако Зидан жели да задржи Наваса, а Костариканац хоће да остане, Реал неће дозволити да Навас смањи шансе за Нејмаров трансфер и натераће га да оде у Париз.

У том случају би дошао Стекелнбург као замена за Тибоа Куртоу. Искусни Холанђанин ће за мање од месец дана напунити 37 година, али још не жели да окачи копачке о клин. Био је први голман Холандије на Мундијалу у Јужној Африци 2010. године када су Лале догурале до финала и годину дана касније напустио Ајакс после 14 година и потписао за Рому. У Италији је провео две сезоне, није блистао и прешао је у Фулам. Тамо је бранио једну сезону у Премијер лиги и отишао на позајмицу у Монако. Потом на још једну позајмицу у Суатемптон, да би пре три године потписао за Евертон. У првој сезони је бранио више од половине мечева у Премијер лиги, али је доласком Пикфорда постао резерва. А однедвано и трећи голман...

А сада има шансу да каријеру заврши у Реал Мадриду! Краљевски клуб би га вероватно потписао на само једну сезону, после чега би са позајмице из Ваљадолида вратио талентованог Украјинца Луњина.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар