Real Madrid hoće Stekelenburga!

Kakav bi to bio transfer za kraj karijere!

Fudbal 26.08.2019 | 14:58
Real Madrid hoće Stekelenburga!
Lude vesti stižu iz Španije: Real Madrid želi da dovede holandskog golmana MartenaStekelenburga!

Da, u pitanju je „onaj“ Stekelnburg na koga su mnogi zaboravili i koji je trenutno član Evertona. Holandski veteran koji ima 36 godina je na Gudisonu tek treći izbor iza Džordana Pikforda i novajlije Jonasa Lesla, pa mu Everton verovatno ne bi pravio probleme.

Otkud iznenađujuće inetersovanje Reala za zaboravljenog Holanđanina?

Stekelnburg je Realova želja ako ode Kejlor Navas za šta poslednjih dana rastu šanse. Navas bi mogao da bude deo trampe u Realovoj megaoperaciji dovođenja Nejmara. Od brojnih ponuđenih igrača Reala, PSŽ je pokazao veliko interesovanje za Kostarikanca jer im je potreban iskusan čuvar mreže da pojača konkurenciju Areoli, a možda ga i smeni sa gola. Iako Zidan želi da zadrži Navasa, a Kostarikanac hoće da ostane, Real neće dozvoliti da Navas smanji šanse za Nejmarov transfer i nateraće ga da ode u Pariz.

U tom slučaju bi došao Stekelnburg kao zamena za Tiboa Kurtou. Iskusni Holanđanin će za manje od mesec dana napuniti 37 godina, ali još ne želi da okači kopačke o klin. Bio je prvi golman Holandije na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine kada su Lale dogurale do finala i godinu dana kasnije napustio Ajaks posle 14 godina i potpisao za Romu. U Italiji je proveo dve sezone, nije blistao i prešao je u Fulam. Tamo je branio jednu sezonu u Premijer ligi i otišao na pozajmicu u Monako. Potom na još jednu pozajmicu u Suatempton, da bi pre tri godine potpisao za Everton. U prvoj sezoni je branio više od polovine mečeva u Premijer ligi, ali je dolaskom Pikforda postao rezerva. A odnedvano i treći golman...

A sada ima šansu da karijeru završi u Real Madridu! Kraljevski klub bi ga verovatno potpisao na samo jednu sezonu, posle čega bi sa pozajmice iz Valjadolida vratio talentovanog Ukrajinca Lunjina.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar