Ринс "отео" побједу Маркесу у "фото-финишу"!

Довициозов Дукати горео!!! Фантастична тркачка представа у Силверстону завршена је победом Алекса Ринса над Марком Маркесом за "тричавих" 0. 013 секунди.  Шпанци "покорили" постоље Силверстона - владар је Ринс! Трку у Силверстону обележио пад Довициоза, Сузуки победио Хонду, Ринс бржи од Маркеза.

Остали спортови 25.08.2019 | 16:33
Ринс "отео" побједу Маркесу у "фото-финишу"!
Шпанска тројка нашла се на победничком постољу трке Мото ГП-а у Силверстону. Али, прво место није освојио Марк Маркез, већ Алекс Ринс.

Возач Сузукија тријумфовао је испред свог земљака и водећег у генералном пласману. Овом победом Ринс је остао на трећем месту, али је смањио заостатак за водећим Маркезом и Андреом Довициозом.

Италијан је већ на старту трке доживео тежак пад, међутим осим кратког губитка памћења, није имао озбиљније повреде и преломе. Возач Дукатија остао је на другом месту у генералном пласману, али његов заостатак за водећим Маркезом, седам трка пре краја шампионата, износи 78 бодова.

Треће место у Силверстону заузео је Маверик Вињалес на Јамахи.

Занимљиво да је Маркез, петоструки шампион света на Хонди, до сада само једном у "краљевској класи" победио у Бртитанији и то 2014. године, два пута је био други. 

Ринсу је ово друга победа у сезони, пошто је био најбољи и почетком такмичарске године у Америци. По броју победа ове сезоне изједначио се са Довициозом. Маркез их има шест, с тим да је само у САД одустао, а све остале трке је завршавао, ако не као први, онда као други, Петрући и Вињалес су по једном победили у текућој сезони.

Возачи се селе у Сан Марино, где се 15. септембра наставља шампионска трка.

Колико год овај спорт био интересантан, толико је и опасан, а у то смо се уверили већ у првом кругу када је Фабио Квартараро пао са мотоцикла и притом покупио недужног Андреу Довициоза.

Довициозо је остао непомично да лежи ван стазе, док је његов Дукати горео.

Што се тиче трке, велика борба се водила између два шпанска возача: Алекса Ринса на Сузукију и Марка Маркеса на Репсол Хонди. Ринс је имао неколико добрих маневара и Маркес је углавном успевао да се одбрани.

Ипак, Ринс је у једном моменту показао да не жели да буде статиста и обишао Маркеса међутим брзо је актуелни шампион узвратио и почео да ствара разлику. Ринс је разлику из кривине у кривину смањивао, све док нам у последњем кругу није донео праву правцату драму.

У последњем кругу се видело да возач Сузукија стрпљиво чека своју шансу, а добио ју је по изласку из последње кривине, али је кренуо са унутрашње стране и у "фото-финишу" надмашио браниоца титуле.

Вињалес је у самом финишу успео да се примакне водећој двојици, пошто је на половини претекао Росија, који је потом возио усамљену трку на четвртој позицији.Пети је био Франко Морбидели, иза њега су се нашли Кал Крачлоу и преостали возач Дукатија, Данило Петрући.

Маркесу је практично на корак од освајања титуле пошто сада има 250 бодова на челу генералног пласмана, други је Довициозо са 172, а трећи Ринс са 149. Наредна трка у МотоГП шампионату возиће се 15. септембра у Сан Марину.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар