Одрекао се 58 милиона долара због пензије!

Квотербек НФЛ екипе Индијанаполис Колтса Ендру Лак одлучио је да се пензионише у 30. години живота због великог броја повреда које су га задесиле.

Остали спортови 25.08.2019 | 20:59
Одрекао се 58 милиона долара због пензије!
Ендру Лак се кроз малтене читаву каријеру борио са великим бројем повреда, које су оставила трага на његову психу и услед толико проблема, сјајни квотербек је одлучио да "окачи копачке о клин".

"Одлазим у пензију, али ово није лака одлука. Ово је најтежа одлука коју сам икада донео, али је исправна. Повреде су ми однеле љубав према игри, заглављен сам у процесу опоравка и онемогућен да живим живот какав желим. После 2016. године сам константно играо под боловима, нисам могао лепо ни да тренирам и заиста не желим више да пролазим кроз то", поручио је Ендру Лак после пораза од Чикаго Берса у предсезони.

Ендру Лак је био први пик на НФЛ драфту 2012. године и у Колтсе је дошао са престижног универзитета Стенфорд. У каријери је четири пута био на Про Боулу, а у протеклој сезони је освојио награду "Повратник године", за највећи напредак у односу на сезону раније.

Индијанаполис Колтси су 4. јануара 2014. године направили један од највећих преокрета (заостатак од 28 поена у Вајлд Кард рунди) против Канзас Сити Чифса и за то је најзаслужнији био њихов квотербек, Ендру Лак.

Лак је за само шест година у НФЛ лиги бацио 23.671 јард, а истрчао 1.590 јарди, постигао је 14 тачдауна трчањем, а пасом је забележио 171 тачдаун уз 83 пресечена паса. Његов рејтинг додавања је 89,5, а проценат успешности 60,8%.

Овим повлачењем, Ендру Лак се одрекао 58 милиона и 100 хиљада долара, колико би му следовало по уговору са Индијанаполис Колтсима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар