Судио полуфинале СП, па отишао у тренере - није лако!

Мексиканац Марко Родригез добио је отказ у шпанском трећелигашу Саламанки, практично само што је ангажован.

Фудбал 25.08.2019 | 11:48
Судио полуфинале СП, па отишао у тренере - није лако!
Бивши фудбалски судија Марко Родригез, који је пре пет година судио легендарно полуфинале Светског првенства између Бразила и Немачке (1:7), брзо је завршио свој први тренерски посао.

Шпански трећелигаш Саламанка објавио је у суботу да је раскинуо уговор са 45-годишњим Мексиканцем, и то мање од седам дана након што је именован за шефа струке.

Из клуба нису образложили због чега Родригез одлази, али бивши судија је на друштвеним мрежама наговестио да је то зато што није хтео да прихвати споредну улогу поред Хозеа Луиса Треха, који званично није могао да преузме функцију због проблема са лиценцом, али је у пракси био "главнокомандујући".

Родрíгез је на Тwиттеру истакао да "никада неће дозволити" да његово име користи неко без одговарајуће квалификације.

Он се након Светског првенства у Бразилу 2014. године повукао из суђења, а на том шампионату је делио правду и на утакмици групне фазе Уругвај - Италија, када је Луис Суарез угризао италијанског дефанзивца Ђорђа Кјелинија.

Родригез је тада досудио обичан фаул и није казнио уругвајског нападача картоном, иако га је Кјелини јурио да му покаже отисак Суарезових зуба.

Мексиканац који поседује и шпанско држављанство, такође је судио на Мундијалима 2006. и 2010. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар