Sudio polufinale SP, pa otišao u trenere - nije lako!

Meksikanac Marko Rodrigez dobio je otkaz u španskom trećeligašu Salamanki, praktično samo što je angažovan.

Fudbal 25.08.2019 | 11:48
Sudio polufinale SP, pa otišao u trenere - nije lako!
Bivši fudbalski sudija Marko Rodrigez, koji je pre pet godina sudio legendarno polufinale Svetskog prvenstva između Brazila i Nemačke (1:7), brzo je završio svoj prvi trenerski posao.

Španski trećeligaš Salamanka objavio je u subotu da je raskinuo ugovor sa 45-godišnjim Meksikancem, i to manje od sedam dana nakon što je imenovan za šefa struke.

Iz kluba nisu obrazložili zbog čega Rodrigez odlazi, ali bivši sudija je na društvenim mrežama nagovestio da je to zato što nije hteo da prihvati sporednu ulogu pored Hozea Luisa Treha, koji zvanično nije mogao da preuzme funkciju zbog problema sa licencom, ali je u praksi bio "glavnokomandujući".

Rodrígez je na Twitteru istakao da "nikada neće dozvoliti" da njegovo ime koristi neko bez odgovarajuće kvalifikacije.

On se nakon Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine povukao iz suđenja, a na tom šampionatu je delio pravdu i na utakmici grupne faze Urugvaj - Italija, kada je Luis Suarez ugrizao italijanskog defanzivca Đorđa Kjelinija.

Rodrigez je tada dosudio običan faul i nije kaznio urugvajskog napadača kartonom, iako ga je Kjelini jurio da mu pokaže otisak Suarezovih zuba.

Meksikanac koji poseduje i špansko državljanstvo, takođe je sudio na Mundijalima 2006. i 2010. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar