БЛ: Какав дерби, то је постала комедија!

ЛеванГОЛски поново терорисао Шалке! Пољак хет-триком донео премијерно славље шампиону Немачке у новој сезони.  Два гола Роберта Левандовског прошлог викенда нису била довољна Бајерну за побједу против Херте, али хет-трик Пољака у суботу донио је тријумф Баварцима против Шалкеа!

Фудбал 24.08.2019 | 23:02
БЛ: Какав дерби, то је постала комедија!
Терор се наставља! Роберт Левандовски дефинитивно постаје најомраженија особа у Гелзенкирхену где навијачи Шалкеа имају прилике само да гледају хорор-шоу својих играча када год Баварци гостују. То су већ године и године константних пораза у утакмицама које би требало да представљају дерби немачког фудбала, а фантастични Пољак је и вечерас наставио своју страшну серију у тријумфу од 3:0.

Већ после два кола, Леви је убедљиво први на листи стрелаца са пет комада, а навијачима Бајерна сигурно годи када га гледају у акцији јер знају да је спектакл загарантован. Данас, три лака комада, први са беле тачке у првом полувремену после и несмотреног старта Кенија над Команом, а други из 50. минута је био право мало ремек-дело.

Сјајно је Левандовски извео слободњак са преко 25 метара и мајсторски матирао домаћег капитена Нубела за 2:0.

Наравно, морао је Пољак да стави тачку на још један голгетерски прасак, а у 75. је испољио и сјајни голгетерски њух пошто је изиграо противничке дефанзивце на пас Комана и ставио тачку на заслужен и убедљив тријумф. Тријумф у којем су дебитовали и Филипе Кутињо и Иван Перишић и одиграли по завршних пола сата тек да осете атмосферу у новом тиму.

На другој страни Шалке је играо храбро, имао и неке добре прилике да стигне барем до почасног гола, али је фалио ударац у гол Мануела Нојера. Играо је и повратник у репрезентацију Србије Матија Настасић свих 90 минута и промашио две изгледне прилике после корнера када је тукао главом непрецизно преко гола.

Можда је главни арбитар пропустио да досуди домаћину пенал на 2:0 после играња руком Перишића у живом зиду, али ВАР није ништа спорно пријавио.

Бајерн је коначно у правом модусу и најважније је да се враћа у победничку серију после кикса против Херте прошлог викенда док ће Шалке на прве бодове мроати да сачека још мало...

Послије кикса на старту сезоне и 2:2 са Хертом, Бајерн је све исправио у дербију против Шалкеа у Гелзекирхену.

Шампион Њемачке савладао је „рударе“ са 3:0 у дербију 2. кола Бундеслиге у којем смо видјели деби Кутиња и Перишића за Баварце, један досуђени и два недосуђена једанаестерца и ХЕТ-ТРИК сјајног Роберта Левандовског!

Свих ПЕТ голова Бајерна у новој сезони постигао је пољски нападач, против Херте по један из пенала и игре, а против Шалкеа по један из пенала, слободног ударца и игре.

ШАЛКЕ – ЛЕВАНДОВСКИ 0:3

Након што му је Нибел у 17. минуту скинуо „зицер“ на гол-линији послије корнера Левандовски је у три минуте касније реализовао једанаестерац који је скривио Кени оборивши Комана у шеснаестерцу.

Био је то једини пенал на утакмици, иако се чинило да је судија Марко Фриц могао да досуди још два, и то за домаћина!

У два наврата у другом полувремену при резултату 0:2 погађала је лопта у руку фудбалере Бајерна, али није било реакције из ВАР собе и умјесто неизвјесне завршнице гледали смо рутинску побједу Бајерна.

Тих 2:0 поставио је Левандовски послије само пет минута игре у наставку и велике грешке Меккенија који је скривио прекршај на неких двадесетак метара од свог гола

Пољак је мајсториски извео слободан ударац и затресао мрежу за великих 2:0.

Шалке је покушавао да узврати, али спорне ситуације „убиле“ су мотивацију фудбалера у плавом, а контранапад Бајерна у 75. минуту све наде домаћих навијача на Велтинс Арени у Гелзекирхену.

Коман је пробио по десној страни и убацио у средину за Левандовског који рутински погађа доњи лијеви угао Нибеловог гола за 3:0 и шесту побједу Бајерна заредом у међусобним дуелима против Шалкеа.

Левандовски је постигао укупно 16 голова у мечевима против Шалкеа. Екипи из Гелзекирхена више голова од Пољака постигао је само легендарни Герд Милер - 18.

Шалке није успио да постигне ни утјешни гол, није то пошло за руком ни Матији Настасићу у финишу меча када је покушао да обави посао својих саиграча из напада, тако да "рудари“ чекају још први гол у сезони.

Баварци су у суботу наставили феноменалан низ на гостовањима у Гелзекирхену, гдје нису поражени у посљедњих 9 мечева. Посљедњи пут Шалке је славио код куће давне 2010. године.

БУНДЕСЛИГА – 2. коло 

Аугсбург – Унион Берлин 1:1 (0:0)
/Варгас 60 – Полтер 80/ 

Фортуна Диселдорф – Бајер Леверкузен 1:3 (0:3)
/Моралес 82 - Бејкер аутогол 6, Арангуиз 35, Белараби 39/

Хофенхајм – Вердер 3:2 (0:1)
/Бичакчић 55, Бебу 59, Кадерабек 87 - Фулкруг 43, Осако 81/

Мајнц – Борусија Менхенгладбах 1:3 (1:1)
/Квајисон 18 – Лајнер 32, Плеа 77, Емболо 79/

Падерборн – Фрајбург 1:3 (1:2)
/Мамба 3 – Валдшмит пенал 21, Петерсен 40, Квон 90+1/

Шалке – Бајерн Минхен 0:3 (0:1)
/Левандовски 20 пенал, 50, 75/

Играно у петак:

Келн – Борусија Дортмунд 1:3  (1:0)

/Дрекслер 29 - Санчо 70, Хакими 86, Алкасер 90+4/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 6, Фрајбург 6, Бајер Л. 6, Бајерн 4, Борусија (М) 4, РБ Лајпциг (-1) 3, Волфсбург (-1) 3, Ајнтрахт (-1) 3, Фортуна Диселдорф 3, Хофенхајм 3, Херта (-1) 1, Шалке (-1) 1, Аугзбург 1, Унион Берлин 1, Вердер 0, Падерборн 0, Келн 0, Мајнц 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар