BL: Kakav derbi, to je postala komedija!

LevanGOLski ponovo terorisao Šalke! Poljak het-trikom doneo premijerno slavlje šampionu Nemačke u novoj sezoni.  Dva gola Roberta Levandovskog prošlog vikenda nisu bila dovoljna Bajernu za pobjedu protiv Herte, ali het-trik Poljaka u subotu donio je trijumf Bavarcima protiv Šalkea!

Fudbal 24.08.2019 | 23:02
BL: Kakav derbi, to je postala komedija!
Teror se nastavlja! Robert Levandovski definitivno postaje najomraženija osoba u Gelzenkirhenu gde navijači Šalkea imaju prilike samo da gledaju horor-šou svojih igrača kada god Bavarci gostuju. To su već godine i godine konstantnih poraza u utakmicama koje bi trebalo da predstavljaju derbi nemačkog fudbala, a fantastični Poljak je i večeras nastavio svoju strašnu seriju u trijumfu od 3:0.

Već posle dva kola, Levi je ubedljivo prvi na listi strelaca sa pet komada, a navijačima Bajerna sigurno godi kada ga gledaju u akciji jer znaju da je spektakl zagarantovan. Danas, tri laka komada, prvi sa bele tačke u prvom poluvremenu posle i nesmotrenog starta Kenija nad Komanom, a drugi iz 50. minuta je bio pravo malo remek-delo.

Sjajno je Levandovski izveo slobodnjak sa preko 25 metara i majstorski matirao domaćeg kapitena Nubela za 2:0.

Naravno, morao je Poljak da stavi tačku na još jedan golgeterski prasak, a u 75. je ispoljio i sjajni golgeterski njuh pošto je izigrao protivničke defanzivce na pas Komana i stavio tačku na zaslužen i ubedljiv trijumf. Trijumf u kojem su debitovali i Filipe Kutinjo i Ivan Perišić i odigrali po završnih pola sata tek da osete atmosferu u novom timu.

Na drugoj strani Šalke je igrao hrabro, imao i neke dobre prilike da stigne barem do počasnog gola, ali je falio udarac u gol Manuela Nojera. Igrao je i povratnik u reprezentaciju Srbije Matija Nastasić svih 90 minuta i promašio dve izgledne prilike posle kornera kada je tukao glavom neprecizno preko gola.

Možda je glavni arbitar propustio da dosudi domaćinu penal na 2:0 posle igranja rukom Perišića u živom zidu, ali VAR nije ništa sporno prijavio.

Bajern je konačno u pravom modusu i najvažnije je da se vraća u pobedničku seriju posle kiksa protiv Herte prošlog vikenda dok će Šalke na prve bodove mroati da sačeka još malo...

Poslije kiksa na startu sezone i 2:2 sa Hertom, Bajern je sve ispravio u derbiju protiv Šalkea u Gelzekirhenu.

Šampion Njemačke savladao je „rudare“ sa 3:0 u derbiju 2. kola Bundeslige u kojem smo vidjeli debi Kutinja i Perišića za Bavarce, jedan dosuđeni i dva nedosuđena jedanaesterca i HET-TRIK sjajnog Roberta Levandovskog!

Svih PET golova Bajerna u novoj sezoni postigao je poljski napadač, protiv Herte po jedan iz penala i igre, a protiv Šalkea po jedan iz penala, slobodnog udarca i igre.

ŠALKE – LEVANDOVSKI 0:3

Nakon što mu je Nibel u 17. minutu skinuo „zicer“ na gol-liniji poslije kornera Levandovski je u tri minute kasnije realizovao jedanaesterac koji je skrivio Keni oborivši Komana u šesnaestercu.

Bio je to jedini penal na utakmici, iako se činilo da je sudija Marko Fric mogao da dosudi još dva, i to za domaćina!

U dva navrata u drugom poluvremenu pri rezultatu 0:2 pogađala je lopta u ruku fudbalere Bajerna, ali nije bilo reakcije iz VAR sobe i umjesto neizvjesne završnice gledali smo rutinsku pobjedu Bajerna.

Tih 2:0 postavio je Levandovski poslije samo pet minuta igre u nastavku i velike greške Mekkenija koji je skrivio prekršaj na nekih dvadesetak metara od svog gola

Poljak je majstoriski izveo slobodan udarac i zatresao mrežu za velikih 2:0.

Šalke je pokušavao da uzvrati, ali sporne situacije „ubile“ su motivaciju fudbalera u plavom, a kontranapad Bajerna u 75. minutu sve nade domaćih navijača na Veltins Areni u Gelzekirhenu.

Koman je probio po desnoj strani i ubacio u sredinu za Levandovskog koji rutinski pogađa donji lijevi ugao Nibelovog gola za 3:0 i šestu pobjedu Bajerna zaredom u međusobnim duelima protiv Šalkea.

Levandovski je postigao ukupno 16 golova u mečevima protiv Šalkea. Ekipi iz Gelzekirhena više golova od Poljaka postigao je samo legendarni Gerd Miler - 18.

Šalke nije uspio da postigne ni utješni gol, nije to pošlo za rukom ni Matiji Nastasiću u finišu meča kada je pokušao da obavi posao svojih saigrača iz napada, tako da "rudari“ čekaju još prvi gol u sezoni.

Bavarci su u subotu nastavili fenomenalan niz na gostovanjima u Gelzekirhenu, gdje nisu poraženi u posljednjih 9 mečeva. Posljednji put Šalke je slavio kod kuće davne 2010. godine.

BUNDESLIGA – 2. kolo 

Augsburg – Union Berlin 1:1 (0:0)
/Vargas 60 – Polter 80/ 

Fortuna Diseldorf – Bajer Leverkuzen 1:3 (0:3)
/Morales 82 - Bejker autogol 6, Aranguiz 35, Belarabi 39/

Hofenhajm – Verder 3:2 (0:1)
/Bičakčić 55, Bebu 59, Kaderabek 87 - Fulkrug 43, Osako 81/

Majnc – Borusija Menhengladbah 1:3 (1:1)
/Kvajison 18 – Lajner 32, Plea 77, Embolo 79/

Paderborn – Frajburg 1:3 (1:2)
/Mamba 3 – Valdšmit penal 21, Petersen 40, Kvon 90+1/

Šalke – Bajern Minhen 0:3 (0:1)
/Levandovski 20 penal, 50, 75/

Igrano u petak:

Keln – Borusija Dortmund 1:3  (1:0)

/Dreksler 29 - Sančo 70, Hakimi 86, Alkaser 90+4/

TABELA: Borusija Dortmund 6, Frajburg 6, Bajer L. 6, Bajern 4, Borusija (M) 4, RB Lajpcig (-1) 3, Volfsburg (-1) 3, Ajntraht (-1) 3, Fortuna Diseldorf 3, Hofenhajm 3, Herta (-1) 1, Šalke (-1) 1, Augzburg 1, Union Berlin 1, Verder 0, Paderborn 0, Keln 0, Majnc 0.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar