ПЛ - Бенг, бенг, бенг: Првак Европе разбио Тобџије!

Маестрални Салах – Ливерпул лако с анемичним Арсеналом.  Фудбалери Ливерпула победили су Арсенал са 3:1, у трећем колу Премијер лиге.  Емери је све лепо смислио, али је послао Луиза на терен! Арсенал је одиграо одлично полувреме на стадиону са ког је у Клоповој ери испраћан резултатима 3:1, 4:0 и 5:1, али. . .  Салах плесао по терену! Давид Луиз ће сањати Египћанина!

Фудбал 24.08.2019 | 22:55
ПЛ - Бенг, бенг, бенг: Првак Европе разбио Тобџије!
Изабраници Јиргена Клопа потпуно су надиграли "тобџије", поготово у другом полувремену када смо гледали доминацију домаћих све до 85. минута.

"Редсе" је до тријумфа предводио Мохамед Салах, који је постигао два гола у кратком временском периоду. Код оба поготка може да се захвали Давиду Луизу.

Бразилац га је прво срушио у једанеастерцу, после чега је Египћанин реализовао пенал, а потом је Луиз испустио Салаха, који је феноменалним ударцем савладао Лена.

Претходно је Ливерпул на полувреме отишао с голом предности, пошто је Џоел Матип у 40. минуту главом затресао мрежу Арсенала.

Почасни погодак за екипу Унаја Емерија постигао је резервиста Тореира, који је у 85. минуту, на асистенцију Обамејанга, послао лопту иза леђа Адриана.

Ливерпул је остао максималан после три кола, док је Арсенал после два тријумфа, доживео први пораз у сезони.

Арсенал у наредном колу чека Тотенхем, док Ливерпул гостује Барнлију.

Унаи Емери је све лепо смислио.

Јесте, као и до сада, извео дефанзивнију поставу за Топ 6 гостовање, али је његова 4-4-2 идеја са Николом Пепеом и Пјер-Емериком Обамејангом напред излуђивала првака Европе пуних 40 минута на стадиону, са ког је Јирген Клоп испраћао легендарног Арсена Венгера, као и њега самог, резултатима 3:1, 4:0, 5:1...

"Тобџије" су имале три велике шансе за погодак у првих 45 минута дербија 3. кола Премијер лиге, али када нису "опалили" ни Обамејанг и ни Пепе, "опалио" је Давид Луиз.

"Темпирана бомба" коју је Арсенал са недокучивим задовољством преузео од великог ривала из комшилука, Челсија, "експлодирала" је два пута у размаку од десет минута ове суботе увече на Мерсисајду и, уз несхватљиву реакцију колеге Сократиса Папастатопулоса из финиша првог полувремена, подсетила љубитеље фудбала на планети да клуб са "Емирејтса" и ове сезоне има "Топ 6" навалу и "Дно 6" одбрану.

То Мохамед Салах није умео да опрости пред 53.298 гледалаца: Ливерпул - Арсенал 3:1 (1:0), што значи да Венгер и Емери збирно нису вратили три бода ни са 23. узастопног гостовања на "Енфилду", "Етихаду", "Олд трафорду", "Стамфорд бриџу" и "Вајт харт лејну".

"Редси" су захваљујући поготку главом Џоела Матипа, док је Папастатопулос рукама повлачио Вирџила ван Дајка и тако спречио саиграча да га испрати у скоку, повели из буквално једине шансе у првом полувремену, односно након што се Обамејанг и Пепе три пута нису снашли сами пред поново несигурним Адријаном.

Када су се екипе вратиле са одмора, Луиз је одлучио да поново запркоси здравом разуму и наочиглед најмање 10 камера на стадиону повуче Салаха за дрес у свом шеснаестерцу, а потом подигне руке увис свестан да је управо скривио најглупљи пенал у сезони 2019/20.  

Египћанин је прикуцао лопту у мрежу Бернда Лена, а само десет минута касније направио Луиза смешним у дуелу на средини терена, избацио га из игре једним потезом и лагано пласирао лопту поред немоћног Немца за (коначних) 3:0.

Да Клопов тим од тог тренутка није чувао ноге, а Емери послао на терен Александра Лаказета и Лукаса Тореиру, оних заграда не би било. Овако је заиста коначан резултат дербија треће рунде 3:1.

Арсенал нема победу у Ливерпулу од 2012. године...

Држао се Арсенал 40 минута. Толико је одолевао нападима Ливерпула, а имао је и добру прилику преко Обамејанга да из контре поведе. Ипак, када му је први пут пробушена мрежа, уследио је паклени плес првака Европе по терену и убедљива победа, за максималних девет бодова после три кола – 3:1.

Плесао је по терену Мохамед Салах. Као пре две године, када ривали нису могли ни за дрес да га ухвате. Давид Луиз ће га сањати ноћима. Два гола, један из пенала, постигао је Египћанин, а други, који је био и трећи за Ливерпул, био је онај типични, препознатљиви, када би Мо као тане улетео у шеснаестерац и као руком погодио даљи угао.

Да се не заборави, ипак, заслуге што је пао бедем Арсенала носи Жоел Матип. Камерунац се најбоље снашао у скоку код корнера и погодио за 1:0. После тога се много лакше дисало на Енфилду.

После три кола, свих девет бодова и прво место за Црвене. Био је, истина, тим Јиргена Клопа ту и током већег дела прошле сезоне, па на крају није подигао шампионски пехар. Тек је почело, далеко је мај, али Ливерпул сада зна шта себи не сме да дозволи.

Ливерпул: Адријан - Александер-Арнолд, Матип, Ван Дајк, Робертсон - Хендерсон, Фабињо, Вајналдум (од 69. Милнер) - Салах, Фирмино (од 86. Лалана), Мане (од 77. Окслејд-Чемберлејн).

Арсенал: Лено - Мејтланд-Најлс, Папастатопулос, Луиз, Монреал - Гендузи (од 86. Мхитарјан), Џака, Вилок (од 81. Лаказет), Себаљос (од 61. Тореира) - Пепе, Обамејанг.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 3. КОЛО:

субота:

Норич - Челси 2:3 (2:2)
/Кентвел 6, Пуки 30 - Ејбрахам 3, 68, Маунт 17/

Брајтон - Саутемптон 0:2 (0:0)
/Ђенепо 55, Редмонд 90+1/

Манчестер јунајтед - Кристал Палас 1:2 (0:1)
/Џејмс 89 - Ају 32, Ван Анхолт 90+3/

Шефилд јунајтед - Лестер 1:2 (0:1)
/Мекбурни 62 - Варди 38, Барнс 70/

Вотфорд - Вест Хем 1:3 (1:1)
/Греј 17 - Нобл 3п, Алер 64, 73/

Ливерпул - Арсенал 3:1 (1:0)
/Матип 41, Салах пен 49, 59 - Тореира 85/

недеља:

Борнмут - Манчестер сити 15.00
Тотенхем - Њукасл 17.30
Вулверхемптон - Барнли

одиграно у петак:

Астон Вила - Евертон 2:0 (1:0)
/Весли 21, Ел Гази 90+5/

ТАБЕЛА: Ливерпул 9, Арсенал 6, Лестер 5, Манчестер сити (-1) 4, Манчестер јунајтед 4, Брајтон 4, Тотенхем (-1) 4, Борнмут (-1) 4, Шефилд 4, Челси 4, Евертон 4, Кристал Палас 4, Вест Хем 4, Барнли (-1) 3, Астон Вила 3, Норич 3, Саутемптон 3, Вулвс (-1) 2, Њукасл (-1) 0, Вотфорд 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар