PL - Beng, beng, beng: Prvak Evrope razbio Tobdžije!

Maestralni Salah – Liverpul lako s anemičnim Arsenalom.  Fudbaleri Liverpula pobedili su Arsenal sa 3:1, u trećem kolu Premijer lige.  Emeri je sve lepo smislio, ali je poslao Luiza na teren! Arsenal je odigrao odlično poluvreme na stadionu sa kog je u Klopovoj eri ispraćan rezultatima 3:1, 4:0 i 5:1, ali. . .  Salah plesao po terenu! David Luiz će sanjati Egipćanina!

Fudbal 24.08.2019 | 22:55
PL - Beng, beng, beng: Prvak Evrope razbio Tobdžije!
Izabranici Jirgena Klopa potpuno su nadigrali "tobdžije", pogotovo u drugom poluvremenu kada smo gledali dominaciju domaćih sve do 85. minuta.

"Redse" je do trijumfa predvodio Mohamed Salah, koji je postigao dva gola u kratkom vremenskom periodu. Kod oba pogotka može da se zahvali Davidu Luizu.

Brazilac ga je prvo srušio u jedaneastercu, posle čega je Egipćanin realizovao penal, a potom je Luiz ispustio Salaha, koji je fenomenalnim udarcem savladao Lena.

Prethodno je Liverpul na poluvreme otišao s golom prednosti, pošto je Džoel Matip u 40. minutu glavom zatresao mrežu Arsenala.

Počasni pogodak za ekipu Unaja Emerija postigao je rezervista Toreira, koji je u 85. minutu, na asistenciju Obamejanga, poslao loptu iza leđa Adriana.

Liverpul je ostao maksimalan posle tri kola, dok je Arsenal posle dva trijumfa, doživeo prvi poraz u sezoni.

Arsenal u narednom kolu čeka Totenhem, dok Liverpul gostuje Barnliju.

Unai Emeri je sve lepo smislio.

Jeste, kao i do sada, izveo defanzivniju postavu za Top 6 gostovanje, ali je njegova 4-4-2 ideja sa Nikolom Pepeom i Pjer-Emerikom Obamejangom napred izluđivala prvaka Evrope punih 40 minuta na stadionu, sa kog je Jirgen Klop ispraćao legendarnog Arsena Vengera, kao i njega samog, rezultatima 3:1, 4:0, 5:1...

"Tobdžije" su imale tri velike šanse za pogodak u prvih 45 minuta derbija 3. kola Premijer lige, ali kada nisu "opalili" ni Obamejang i ni Pepe, "opalio" je David Luiz.

"Tempirana bomba" koju je Arsenal sa nedokučivim zadovoljstvom preuzeo od velikog rivala iz komšiluka, Čelsija, "eksplodirala" je dva puta u razmaku od deset minuta ove subote uveče na Mersisajdu i, uz neshvatljivu reakciju kolege Sokratisa Papastatopulosa iz finiša prvog poluvremena, podsetila ljubitelje fudbala na planeti da klub sa "Emirejtsa" i ove sezone ima "Top 6" navalu i "Dno 6" odbranu.

To Mohamed Salah nije umeo da oprosti pred 53.298 gledalaca: Liverpul - Arsenal 3:1 (1:0), što znači da Venger i Emeri zbirno nisu vratili tri boda ni sa 23. uzastopnog gostovanja na "Enfildu", "Etihadu", "Old trafordu", "Stamford bridžu" i "Vajt hart lejnu".

"Redsi" su zahvaljujući pogotku glavom Džoela Matipa, dok je Papastatopulos rukama povlačio Virdžila van Dajka i tako sprečio saigrača da ga isprati u skoku, poveli iz bukvalno jedine šanse u prvom poluvremenu, odnosno nakon što se Obamejang i Pepe tri puta nisu snašli sami pred ponovo nesigurnim Adrijanom.

Kada su se ekipe vratile sa odmora, Luiz je odlučio da ponovo zaprkosi zdravom razumu i naočigled najmanje 10 kamera na stadionu povuče Salaha za dres u svom šesnaestercu, a potom podigne ruke uvis svestan da je upravo skrivio najgluplji penal u sezoni 2019/20.  

Egipćanin je prikucao loptu u mrežu Bernda Lena, a samo deset minuta kasnije napravio Luiza smešnim u duelu na sredini terena, izbacio ga iz igre jednim potezom i lagano plasirao loptu pored nemoćnog Nemca za (konačnih) 3:0.

Da Klopov tim od tog trenutka nije čuvao noge, a Emeri poslao na teren Aleksandra Lakazeta i Lukasa Toreiru, onih zagrada ne bi bilo. Ovako je zaista konačan rezultat derbija treće runde 3:1.

Arsenal nema pobedu u Liverpulu od 2012. godine...

Držao se Arsenal 40 minuta. Toliko je odolevao napadima Liverpula, a imao je i dobru priliku preko Obamejanga da iz kontre povede. Ipak, kada mu je prvi put probušena mreža, usledio je pakleni ples prvaka Evrope po terenu i ubedljiva pobeda, za maksimalnih devet bodova posle tri kola – 3:1.

Plesao je po terenu Mohamed Salah. Kao pre dve godine, kada rivali nisu mogli ni za dres da ga uhvate. David Luiz će ga sanjati noćima. Dva gola, jedan iz penala, postigao je Egipćanin, a drugi, koji je bio i treći za Liverpul, bio je onaj tipični, prepoznatljivi, kada bi Mo kao tane uleteo u šesnaesterac i kao rukom pogodio dalji ugao.

Da se ne zaboravi, ipak, zasluge što je pao bedem Arsenala nosi Žoel Matip. Kamerunac se najbolje snašao u skoku kod kornera i pogodio za 1:0. Posle toga se mnogo lakše disalo na Enfildu.

Posle tri kola, svih devet bodova i prvo mesto za Crvene. Bio je, istina, tim Jirgena Klopa tu i tokom većeg dela prošle sezone, pa na kraju nije podigao šampionski pehar. Tek je počelo, daleko je maj, ali Liverpul sada zna šta sebi ne sme da dozvoli.

Liverpul: Adrijan - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Vajnaldum (od 69. Milner) - Salah, Firmino (od 86. Lalana), Mane (od 77. Okslejd-Čemberlejn).

Arsenal: Leno - Mejtland-Najls, Papastatopulos, Luiz, Monreal - Genduzi (od 86. Mhitarjan), Džaka, Vilok (od 81. Lakazet), Sebaljos (od 61. Toreira) - Pepe, Obamejang.

PREMIJER LIGA - 3. KOLO:

subota:

Norič - Čelsi 2:3 (2:2)
/Kentvel 6, Puki 30 - Ejbraham 3, 68, Maunt 17/

Brajton - Sautempton 0:2 (0:0)
/Đenepo 55, Redmond 90+1/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Džejms 89 - Aju 32, Van Anholt 90+3/

Šefild junajted - Lester 1:2 (0:1)
/Mekburni 62 - Vardi 38, Barns 70/

Votford - Vest Hem 1:3 (1:1)
/Grej 17 - Nobl 3p, Aler 64, 73/

Liverpul - Arsenal 3:1 (1:0)
/Matip 41, Salah pen 49, 59 - Toreira 85/

nedelja:

Bornmut - Mančester siti 15.00
Totenhem - Njukasl 17.30
Vulverhempton - Barnli

odigrano u petak:

Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 90+5/

TABELA: Liverpul 9, Arsenal 6, Lester 5, Mančester siti (-1) 4, Mančester junajted 4, Brajton 4, Totenhem (-1) 4, Bornmut (-1) 4, Šefild 4, Čelsi 4, Everton 4, Kristal Palas 4, Vest Hem 4, Barnli (-1) 3, Aston Vila 3, Norič 3, Sautempton 3, Vulvs (-1) 2, Njukasl (-1) 0, Votford 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar