ПЛ БиХ: "Потоп" Борца, Сарајево лидер!

Зрињски дао  три гола за 4 минута! Зрињски у размаку од четири минуте на старту другог полувремена постигао три гола, а онда у судијској надокнади декласирао Борац - 4:0! Преокрет на "Кошеву", шампион нови лидер.  Фудбалери Сарајева тешком муком савладали Вележ.  Љепотица на "Пецари" окончана ремијем! Сјајан меч Широког Бријега и Жељезничара, али без побједника.

Фудбал 24.08.2019 | 22:48
ПЛ БиХ: "Потоп" Борца, Сарајево лидер!
Бањалучки Борац издржао првих 45 минута у којима је имао можда и боље прилике, али је у наставку сурово кажњен за промашаје.

У размаку од само четири минуте на почетку другог полувремена Зрињски је постигао три гола, а судбину црвено-плавих запечатио је Говедарица у судијској надокнади за велику побједу 4:0!

Зрињски је послије феноменалног другог полувремена у којој смо видјели сијасет прилика пред оба гола, неколико погођених пречки и статива дошао до 16. побједе у 30. међусобним дуелима, а Борац је остао на само два освојена бода у Мостару

ЗРИЊСКИ - БОРАЦ 4:0 (0:0)
/Лендрић 47, Чурјурић 49, Шовшић 51, Говедарица 90+2/

Екипа Бранислава Крунића, који је извео екипу са само Мирићем у шпицу, одиграла је добро првих 45 минута и била ближе поготку, али Борац није успио да пробије бедем испред гола Бркића.

Борац ће жалити за ситуацијом из 43. минута, када је Јакуповић промашио читав гол иако је био сам на десетак метара од гола.

Зрињски је на одмору посложио своје редове, а онда фуриозно кренуо у наставку и у размаку од само четири минута постигао три гола којима је овај дуел дефинитивно ријешен.

Најбољи играч сусрета прво је упослио Лендрића за 1:0 у 47. минуту, а само двије минуте било је 2:0 послије гола Чурјурића!

У тим тренуцима није постојала одбрана Борца у којој се данас на мјесту штопера принудно нашао бек Ћосић, јер су и Јаничић и Рунић повријеђени.

Већ у 51. минуту "пукла" је десна страна, а Шовшић послао лопту у мрежу за 3:0 послије додавања Стојкића.

Услиједило је сјајних 40-ак минута у којима су се смјењивале прилике на обје стране, а Борац је у 75. минуту оштећен када му је поништен гол због непостојећег офсајда Вујаклије.

Говедарица је погодио стативу на једној, потом су се тресли статива и пречка на другој страни, али резултат се није мијењао све до судијске надокнаде, када је Говедарица поготком за коначних 4:0 крунисао фантастичну партију.

Преокрет на "Кошеву", шампион нови лидер. Фудбалери Сарајева тешком муком савладали Вележ.

Фудбалери Сарајева вечерас су на стадиону "Асим Ферхатовић - Хасе" угостили Вележ у сусрету шестог кола Премијер лиге БиХ и побиједили резултатом 2:1.

Иако су играли по невремену, оба клуба имала су велику подршку навијача.

У 26. минуту гости стижу до водства. Брандао шутира са дистанце из наизглед безопасне ситуације, а Ковачевић умјесто да ухвати лопту скреће је у своју мрежу.

На самом почетку другог полувремена Сарајево голом Бесима Шербечића долази до изједначења, а већ у 61. минути Харис Ханџић одличним ударцем затресао је мрежу гостију и повисио на 2:1.

Ово је трећа узастопна побједа Сарајева и клуб је тренутно на првом мјесто табеле с два бода више од Жељезничара. Вележ остаје на претпосљедњој позицији.

Шукер гледао "нулу" на "Билином пољу". Челик још без побједе и датог гола на свом терену.

Зенички Челик и Тузла сити одиграли су на "Билином пољу" без голова 0:0.

Зеничани су, тако, и након трећег сусрета остали без побједе на свом терену, на којем имају скор од два ремија и једног пораза, али у та три меча на свом терену нису постигли ниједан гол.

Најбољу прилику у првом полувремену имао је домаћи нападач Харис Дилавер, који је у 43. минути, на убацивање Владимира Граховца, са петерца у паду шутирао главом поред гола. У 45. минути, након што је Немања Златковић извео слободан ударац, Јово Којић је са врха петерца шутирао главом, али је лопта отишла поред гола па се на одмор отишло при почетном резултату 0:0.

Челик је и у наставку утакмице био опаснији, али се Граховац у 59. минути није најбоље снашао на убацивање Анте Блажевића. У наставку исте акције лопту у петерцу гостију није успио захватити ни Дилавер па је отишла изван терена.

Данашњи сусрет, који је одигран пред око 2.000 гледалаца, почео је одавањем почасти минутом шутње некадашњем Челиковом играчу, бившем црногорском фудбалеру и тренеру Радету Вешовићу, који је синоћ преминуо у 59. години живота.

Пред почетак сусрета, предсједник Челика Ајдин Оглун уручио је предсједнику Хрватског ногометног савеза Давору Шукеру дрес зеничког клуба с бројем "9". Шукер је био гост на овом мечу, као и предсједник ФС БиХ Дино Бегић.

"Нисам задовољан ремијем. Бод је добар, али данас смо дошли да побиједимо. Дошли смо по три бода, тако смо поставили игру", казао је тренер гостију Миленко Бошњаковић након меча, те истакао како су били добро изанализирали игру Челика.

Домаћи тренер Хасан Озер казао је да су све што је било до њих урадили за побједу, али поново нису побиједили.

"У првом смо полувремену имали пет гол-позиција, али нисмо дали гол. То је штета јер морамо користити шансе", казао је Озер, који је рекао како гостима нису дозволили пуно прилика.

"Мислим да смо требали побиједити, а и мислим да је била добра утакмица", истакао је Озер, те нагласио како је ова утакмица била доста различита од претходних домаћих мечева.

Рекао је да имају седам гостујућих бодова те да су побјеђивали кући, били би први на табели.

"Задовољан сам игром тима, али недостају голови. Вјерујем да ћемо у будућности успјети постићи голове", казао је тренер Зеничана.

Љепотица на "Пецари" окончана ремијем! Сјајан меч Широког Бријега и Жељезничара, али без побједника.

Дерби шесте рунде Премијер лиге БиХ одиграли су Широки Бријег и Жељезничар, а публика на "Пецари" заиста је могла да ужива, с обзиром да је меч завршен резултатом 3:3 (3:1).

По приказаном на терену, реми је најправеднији, мада ће и једни и други имати за чиме за жале, с обзиром да су имали бројне шансе да се докопају цијелог плијена.

Већ на самом старту меча било је јасно да ће у Херцеговини бити виђена права голеада.

Иван Енин у другом минуту осигурао је вођство Широкобријежанима, да би само четири минута касније Сарајлије узвратиле и преко Сулејмана Крпића стигле до егала.

Тони Јовић прецизан је био у 23. минуту са пенала, те вратио предност на страну Широког Бријега, да би на 3:1 десет минута касније повисио Јосип Квесић.

Малден Веселиновић успио је у 63. минуту смањити заостатак свог тима, да би велики бод сарајевским "плавим" у 73. минуту донио Ермин Зец.

До краја је било прилика на обје стране, али мреже се више нису тресле.

У наредном колу на програму је велики сарајевски дерби - на "Грбавици" ће Жељезничар у суботу од 20 часова угостити Сарајево, док Широкобријежане већ у сриједу чека нови меч.

У одгођеном сусрету одмјериће снаге са актуелним шампионом Сарајевом, а онда у посљедњем мечу пред репрезентативну паузу гостовати у Угљевику "фењерашу", екипи Звијезде 09.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 6. КОЛО:

Челик - Тузла сити 0:0

Радник - Младост 3:0 (1:0)
/Ђурић 16, 66, 80/

Сарајево - Вележ 2:1 (0:1)
/Шербечић 51, Ханџић 61 - Брандао 26/

Слобода - Звијезда 09 1:0 (0:0)
/Максимовић 57/

Широки Бријег - Жељезничар 3:3 (3:1)
/Енин 2, Јовић 23, Квесић 32 - Крпић 7, Веселиновић 63, Е. Зец 73/

Зрињски - Борац 3:0 (0:0)
/Лендрић 47, Чурјурић 49, Шовшић 51/

ТАБЕЛА: Сарајево (-1) 13, Жељезничар (-1) 11, Тузла сити 11, Челик 9, Борац (-1) 8, Радник 6, Слобода 9, Младост (-1) 5, Широки Бријег (-2) 4, Зрињски (-2) 4, Вележ 4, Звијезда 09 (-1) 2.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар