PL BiH: "Potop" Borca, Sarajevo lider!

Zrinjski dao  tri gola za 4 minuta! Zrinjski u razmaku od četiri minute na startu drugog poluvremena postigao tri gola, a onda u sudijskoj nadoknadi deklasirao Borac - 4:0! Preokret na "Koševu", šampion novi lider.  Fudbaleri Sarajeva teškom mukom savladali Velež.  Ljepotica na "Pecari" okončana remijem! Sjajan meč Širokog Brijega i Željezničara, ali bez pobjednika.

Fudbal 24.08.2019 | 22:48
PL BiH: "Potop" Borca, Sarajevo lider!
Banjalučki Borac izdržao prvih 45 minuta u kojima je imao možda i bolje prilike, ali je u nastavku surovo kažnjen za promašaje.

U razmaku od samo četiri minute na početku drugog poluvremena Zrinjski je postigao tri gola, a sudbinu crveno-plavih zapečatio je Govedarica u sudijskoj nadoknadi za veliku pobjedu 4:0!

Zrinjski je poslije fenomenalnog drugog poluvremena u kojoj smo vidjeli sijaset prilika pred oba gola, nekoliko pogođenih prečki i stativa došao do 16. pobjede u 30. međusobnim duelima, a Borac je ostao na samo dva osvojena boda u Mostaru

ZRINJSKI - BORAC 4:0 (0:0)
/Lendrić 47, Čurjurić 49, Šovšić 51, Govedarica 90+2/

Ekipa Branislava Krunića, koji je izveo ekipu sa samo Mirićem u špicu, odigrala je dobro prvih 45 minuta i bila bliže pogotku, ali Borac nije uspio da probije bedem ispred gola Brkića.

Borac će žaliti za situacijom iz 43. minuta, kada je Jakupović promašio čitav gol iako je bio sam na desetak metara od gola.

Zrinjski je na odmoru posložio svoje redove, a onda furiozno krenuo u nastavku i u razmaku od samo četiri minuta postigao tri gola kojima je ovaj duel definitivno riješen.

Najbolji igrač susreta prvo je uposlio Lendrića za 1:0 u 47. minutu, a samo dvije minute bilo je 2:0 poslije gola Čurjurića!

U tim trenucima nije postojala odbrana Borca u kojoj se danas na mjestu štopera prinudno našao bek Ćosić, jer su i Janičić i Runić povrijeđeni.

Već u 51. minutu "pukla" je desna strana, a Šovšić poslao loptu u mrežu za 3:0 poslije dodavanja Stojkića.

Uslijedilo je sjajnih 40-ak minuta u kojima su se smjenjivale prilike na obje strane, a Borac je u 75. minutu oštećen kada mu je poništen gol zbog nepostojećeg ofsajda Vujaklije.

Govedarica je pogodio stativu na jednoj, potom su se tresli stativa i prečka na drugoj strani, ali rezultat se nije mijenjao sve do sudijske nadoknade, kada je Govedarica pogotkom za konačnih 4:0 krunisao fantastičnu partiju.

Preokret na "Koševu", šampion novi lider. Fudbaleri Sarajeva teškom mukom savladali Velež.

Fudbaleri Sarajeva večeras su na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" ugostili Velež u susretu šestog kola Premijer lige BiH i pobijedili rezultatom 2:1.

Iako su igrali po nevremenu, oba kluba imala su veliku podršku navijača.

U 26. minutu gosti stižu do vodstva. Brandao šutira sa distance iz naizgled bezopasne situacije, a Kovačević umjesto da uhvati loptu skreće je u svoju mrežu.

Na samom početku drugog poluvremena Sarajevo golom Besima Šerbečića dolazi do izjednačenja, a već u 61. minuti Haris Handžić odličnim udarcem zatresao je mrežu gostiju i povisio na 2:1.

Ovo je treća uzastopna pobjeda Sarajeva i klub je trenutno na prvom mjesto tabele s dva boda više od Željezničara. Velež ostaje na pretposljednjoj poziciji.

Šuker gledao "nulu" na "Bilinom polju". Čelik još bez pobjede i datog gola na svom terenu.

Zenički Čelik i Tuzla siti odigrali su na "Bilinom polju" bez golova 0:0.

Zeničani su, tako, i nakon trećeg susreta ostali bez pobjede na svom terenu, na kojem imaju skor od dva remija i jednog poraza, ali u ta tri meča na svom terenu nisu postigli nijedan gol.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je domaći napadač Haris Dilaver, koji je u 43. minuti, na ubacivanje Vladimira Grahovca, sa peterca u padu šutirao glavom pored gola. U 45. minuti, nakon što je Nemanja Zlatković izveo slobodan udarac, Jovo Kojić je sa vrha peterca šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola pa se na odmor otišlo pri početnom rezultatu 0:0.

Čelik je i u nastavku utakmice bio opasniji, ali se Grahovac u 59. minuti nije najbolje snašao na ubacivanje Ante Blaževića. U nastavku iste akcije loptu u petercu gostiju nije uspio zahvatiti ni Dilaver pa je otišla izvan terena.

Današnji susret, koji je odigran pred oko 2.000 gledalaca, počeo je odavanjem počasti minutom šutnje nekadašnjem Čelikovom igraču, bivšem crnogorskom fudbaleru i treneru Radetu Vešoviću, koji je sinoć preminuo u 59. godini života.

Pred početak susreta, predsjednik Čelika Ajdin Oglun uručio je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru dres zeničkog kluba s brojem "9". Šuker je bio gost na ovom meču, kao i predsjednik FS BiH Dino Begić.

"Nisam zadovoljan remijem. Bod je dobar, ali danas smo došli da pobijedimo. Došli smo po tri boda, tako smo postavili igru", kazao je trener gostiju Milenko Bošnjaković nakon meča, te istakao kako su bili dobro izanalizirali igru Čelika.

Domaći trener Hasan Ozer kazao je da su sve što je bilo do njih uradili za pobjedu, ali ponovo nisu pobijedili.

"U prvom smo poluvremenu imali pet gol-pozicija, ali nismo dali gol. To je šteta jer moramo koristiti šanse", kazao je Ozer, koji je rekao kako gostima nisu dozvolili puno prilika.

"Mislim da smo trebali pobijediti, a i mislim da je bila dobra utakmica", istakao je Ozer, te naglasio kako je ova utakmica bila dosta različita od prethodnih domaćih mečeva.

Rekao je da imaju sedam gostujućih bodova te da su pobjeđivali kući, bili bi prvi na tabeli.

"Zadovoljan sam igrom tima, ali nedostaju golovi. Vjerujem da ćemo u budućnosti uspjeti postići golove", kazao je trener Zeničana.

Ljepotica na "Pecari" okončana remijem! Sjajan meč Širokog Brijega i Željezničara, ali bez pobjednika.

Derbi šeste runde Premijer lige BiH odigrali su Široki Brijeg i Željezničar, a publika na "Pecari" zaista je mogla da uživa, s obzirom da je meč završen rezultatom 3:3 (3:1).

Po prikazanom na terenu, remi je najpravedniji, mada će i jedni i drugi imati za čime za žale, s obzirom da su imali brojne šanse da se dokopaju cijelog plijena.

Već na samom startu meča bilo je jasno da će u Hercegovini biti viđena prava goleada.

Ivan Enin u drugom minutu osigurao je vođstvo Širokobriježanima, da bi samo četiri minuta kasnije Sarajlije uzvratile i preko Sulejmana Krpića stigle do egala.

Toni Jović precizan je bio u 23. minutu sa penala, te vratio prednost na stranu Širokog Brijega, da bi na 3:1 deset minuta kasnije povisio Josip Kvesić.

Malden Veselinović uspio je u 63. minutu smanjiti zaostatak svog tima, da bi veliki bod sarajevskim "plavim" u 73. minutu donio Ermin Zec.

Do kraja je bilo prilika na obje strane, ali mreže se više nisu tresle.

U narednom kolu na programu je veliki sarajevski derbi - na "Grbavici" će Željezničar u subotu od 20 časova ugostiti Sarajevo, dok Širokobriježane već u srijedu čeka novi meč.

U odgođenom susretu odmjeriće snage sa aktuelnim šampionom Sarajevom, a onda u posljednjem meču pred reprezentativnu pauzu gostovati u Ugljeviku "fenjerašu", ekipi Zvijezde 09.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Čelik - Tuzla siti 0:0

Radnik - Mladost 3:0 (1:0)
/Đurić 16, 66, 80/

Sarajevo - Velež 2:1 (0:1)
/Šerbečić 51, Handžić 61 - Brandao 26/

Sloboda - Zvijezda 09 1:0 (0:0)
/Maksimović 57/

Široki Brijeg - Željezničar 3:3 (3:1)
/Enin 2, Jović 23, Kvesić 32 - Krpić 7, Veselinović 63, E. Zec 73/

Zrinjski - Borac 3:0 (0:0)
/Lendrić 47, Čurjurić 49, Šovšić 51/

TABELA: Sarajevo (-1) 13, Željezničar (-1) 11, Tuzla siti 11, Čelik 9, Borac (-1) 8, Radnik 6, Sloboda 9, Mladost (-1) 5, Široki Brijeg (-2) 4, Zrinjski (-2) 4, Velež 4, Zvijezda 09 (-1) 2.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar