Дружење у Ослу: Севдалинка на дипломатски начин

Амбасадори БиХ, Србије и Сјеверне Македоније пјевали "Пут путује Латифага".

Босна и Херцеговина 24.08.2019 | 18:36
Дружење у Ослу: Севдалинка на дипломатски начин
У оквиру дипломатских активности у Ослу организован јепријем и "дипло-фестивал", чији је домаћин ове године била амбасада Пакистана у Норвешкој.

Фестивалу су присуствовали многи норвешки политичари, као и особе из јавног живота Норвешке. Замисао је била да свака амбасада изведе одређени програм повезан с културом своје земље.

Уз амбасаде Аустрије, Мађарске, Румуније, Бугарске, Србије, Белгије, Данске, Уједињеног Краљевства, Финске, Исланда, Бразила, Чилеа , Перуа, Мексика, Литваније, Латвије, Италије, Швајцарске, Португала, Малезије, Индонезије, Јапана, Јузне Кореје, Вијетнама, Тајланда, Ирске, Марока, Алжира, Туниса, Египта, Јордана, Катара и УАЕ, на овом несвакидашњем фестивалу учествовала  је и Амбасада Босне и Херцеговине у Ослу.

Након уводног обраћања амбасадор БиХ Недим Макаревић је на гитари извео хит Боба Дyлана "Кноцкин' он Хеавен'с Доор". Након тога је на оригиналном урду језику за домаћина свечаности Пакистан, уз одушевљење присутних, извео њихову понату националну пјесму "Дил Дил Пакистан", а на крају је са амбасадорком Србије Сузаном Предановић-Босковић и амбасадором Сјеверне Македоније Сердјимом Мухамедом извео севдалинку "Пут путује Латифага".

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Е

24.08.2019 17:01

Пут путује Латифага - права пјесма и слика БиХ, Србије и Сј Македоније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е, па...

24.08.2019 17:10

Стварно сте изабрали братствојединствену тему уз муслиманску пјесму латиф ага. Аферим вам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.08.2019 18:06

Требали су гусле , уби Милос сабљом јунацком турцина .....

Name

Ре Е..па

24.08.2019 19:41

Да бих коментарисао севдалинке а посебно пут путује Латиф-ага и настанак те севдалинке одакле потиче и ко је Латиф-ага Татариц требало бих несто да знаш о томе. Севдалинка је отпјевана о Бањалучанину трговцу који је имао петнаестак дуцана у којима су добијали многи срби муслимани и хрвати и вересију и помоћ. А најбоље би било да питаш академика Рајка Кузмановица направио је сјајан рад на ту тему

Name

Зивка

24.08.2019 19:32

Јесте латиф муслиманско име али уз ту пјесму смо у нека добра времена поцињали сва славља и нисмо пребројавали крвна зрнца били је и других пјесама а било је лијепо свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

рестрикција врха

24.08.2019 19:43

Како да ова држава уштеди: - Један ауто за три члана предсједништва у току радне седмице, - један миминстар на три министарства (једно ауто), - Један директор на три јавне установе (нпр.школа, вртићи, социјални и др.), - мање посланика у парламентима )дупло мање), - Савјетнике укинути, - Амбасаде држати само у земљама у којима има одређени проценат наших људи или држава економски добро сарађује са том земљом (у многима је песпотребно), Хајде да мало штедимо у врху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

24.08.2019 19:57

Јели Ронхил био присутан??

ОДГОВОРИТЕ