Druženje u Oslu: Sevdalinka na diplomatski način

Ambasadori BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije pjevali "Put putuje Latifaga".

Bosna i Hercegovina 24.08.2019 | 18:36
Druženje u Oslu: Sevdalinka na diplomatski način
U okviru diplomatskih aktivnosti u Oslu organizovan jeprijem i "diplo-festival", čiji je domaćin ove godine bila ambasada Pakistana u Norveškoj.

Festivalu su prisustvovali mnogi norveški političari, kao i osobe iz javnog života Norveške. Zamisao je bila da svaka ambasada izvede određeni program povezan s kulturom svoje zemlje.

Uz ambasade Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Belgije, Danske, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske, Islanda, Brazila, Čilea , Perua, Meksika, Litvanije, Latvije, Italije, Švajcarske, Portugala, Malezije, Indonezije, Japana, Juzne Koreje, Vijetnama, Tajlanda, Irske, Maroka, Alžira, Tunisa, Egipta, Jordana, Katara i UAE, na ovom nesvakidašnjem festivalu učestvovala  je i Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu.

Nakon uvodnog obraćanja ambasador BiH Nedim Makarević je na gitari izveo hit Boba Dylana "Knockin' on Heaven's Door". Nakon toga je na originalnom urdu jeziku za domaćina svečanosti Pakistan, uz oduševljenje prisutnih, izveo njihovu ponatu nacionalnu pjesmu "Dil Dil Pakistan", a na kraju je sa ambasadorkom Srbije Suzanom Predanović-Bosković i ambasadorom Sjeverne Makedonije Serdjimom Muhamedom izveo sevdalinku "Put putuje Latifaga".

(Fena)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Е

24.08.2019 17:01

Пут путује Латифага - права пјесма и слика БиХ, Србије и Сј Македоније

ODGOVORITE
Name

E, pa...

24.08.2019 17:10

Stvarno ste izabrali bratstvojedinstvenu temu uz muslimansku pjesmu latif aga. Aferim vam

ODGOVORITE
Name

re

24.08.2019 18:06

Trebali su gusle , ubi Milos sabljom junackom turcina .....

Name

Re E..pa

24.08.2019 19:41

Da bih komentarisao sevdalinke a posebno put putuje Latif-aga i nastanak te sevdalinke odakle potiče i ko je Latif-aga Tataric trebalo bih nesto da znaš o tome. Sevdalinka je otpjevana o Banjalučaninu trgovcu koji je imao petnaestak ducana u kojima su dobijali mnogi srbi muslimani i hrvati i veresiju i pomoć. A najbolje bi bilo da pitaš akademika Rajka Kuzmanovica napravio je sjajan rad na tu temu

Name

Zivka

24.08.2019 19:32

Jeste latif muslimansko ime ali uz tu pjesmu smo u neka dobra vremena pocinjali sva slavlja i nismo prebrojavali krvna zrnca bili je i drugih pjesama a bilo je lijepo svima

ODGOVORITE
Name

restrikcija vrha

24.08.2019 19:43

Kako da ova država uštedi: - Jedan auto za tri člana predsjedništva u toku radne sedmice, - jedan miminstar na tri ministarstva (jedno auto), - Jedan direktor na tri javne ustanove (npr.škola, vrtići, socijalni i dr.), - manje poslanika u parlamentima )duplo manje), - Savjetnike ukinuti, - Ambasade držati samo u zemljama u kojima ima određeni procenat naših ljudi ili država ekonomski dobro sarađuje sa tom zemljom (u mnogima je pespotrebno), Hajde da malo štedimo u vrhu.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

24.08.2019 19:57

Jeli Ronhil bio prisutan??

ODGOVORITE