ПЛ: Клинац спасао Јунајтед, Погба га "закопао" - пораз!

Манчестер јунајтед је на почетку сезоне (пре)убедљиво славио против Челсија (4:0), да би након ремија са Вулсима - забележили и први пораз у сезони. И то против екипе која није до данас дала ниједан гол. . .  Празник за госте у Премијер лиги: Ван Анхолт нокаутирао Јунајтед у 93. минуту! Статива спасла Миливојевића, који је скривио пенал.

Фудбал 24.08.2019 | 18:28
ПЛ: Клинац спасао Јунајтед, Погба га "закопао" - пораз!
Нокаут у врх браде! Ледени туш на узаврелим трибинама Олд Трафорда. Само три минута пошто је примио гол за изједначење, Кристал Палас је постигао погодак за победу! Врхунска контра после грешке Погбе и сурова реализација Ван Анхолта који је пробушио Де Хеу – 2:1!

Ноћна море на Театру снова. Као да су се сви фудбалски богови уротили против Јунајтеда. Био је Манчестер бољи тим, играо 90 минута викторије испред гола, „успео“ је чак и да промаши пенал на 0:1 и таман када је изједначио, када је врисак са трибина погурао Ђаволе ка победи, уследила је шокантна казна. Кристал Палас носи бодове за Лондон!

Могао је комотно Лука Миливојевић да пољуби стативу гола на Олд Трафорду. Српски везиста је скривио пенал средином другог полувремена, али је Рашфорд уздрмао стативу. Био је Манчестер после тога надомак спаса, међутим, Ван Анхолт је потпуно ућуткао Театар снова.

Невероватан дан за гостујуће тимове употпунили су остали тимови који су играли на страни. Поред Кристал Паласа и Челсија, сва три бода су однео је и Вест Хем, који је из Вотфорда понео са собом три бода у Лондон.

Два гола за Чекићаре постигао је Халер, новајлија стигао из Ајнтрахта, а други је био – маказицама.

Славили су на страни и Лестер, који је тукао Шефилд јунајтед (2:1), али и Саутемптон, који је искористио предност играча више против Брајтона (2:0).

Мајсторија суперталентованог Данијела Џејмса у 89. минуту донела је изједначење Манчестер јунајтеду против Кристал Паласу, након што су пре тога промашили сијасет шанси и једанаестерац, а када је "замирисало" на преокрет - уследило је болно отрежњење.

Ноншаланција Погбе на средини терена и лопта коју му је "украо"  Бентеке завршила се голом Ван Анхолта у 93. минуту - уз веома лошу интервенцију Де Хее.

Мора се рећи да су "црвени ђаволи" били са играчем мање због повреде Марсијала.

Јунајтед је тако доживео први пораз у сезони и први на "Олд Трафорду" од Кристал Паласа још од 1989. године, а све захваљујући очајним реакцијама у одбрани, пошто су пре Де Хее и Погбе - "насели" и Линделеф и Мегвајер, код првог поготка Џордана Ајуа.

На терену је био само један српски репрезентативац, повратник Лука Миливојевић који је скривио пенал који је промашио Рашфорд, док је Немања Матић и овога пута гледао меч са клупе.

Пред разочараном публиком и Сер Алексом Фергусоном у 3. колу Премијер лиге:

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - КРИСТАЛ ПАЛАС 1:2 (0:1)
/Џејмс 89 - Ају 32, Ван Анхолт 90+3/

Без обзира на то што је Манчестер јунајтед убедљиво држао посед на својој страни, за који би се могло рећи и "јалов" пошто су створили недовољно шанси у односу на време проведено пред голом Гуаите, брзопотезна акција Кристал Паласа завршила се голом.

Одбрана "црвених ђавола" била је ужасно постављена, Линделеф је изгубио скок дуел са Шлупом, лопта је стигла до Ајуа, није могао да га заустави Мегвајер - и Палас је повео.

Био је то њихов први гол у овој сезони Премијер лиге, последњи су који су се уписали у стрелце, 15 минута после Вотфорда који је изгубио против Вест Хема (1:2), а испоставило се да им један погодак у мрежи Давида де Хее није довољан за победу.

Најбољу шансу Јунајтед је имао у 69. минуту после пенала који је скривио Миливојевић над Рашфордом, а ударац младог нападача са "креча" остао је на стативи.

Напади су постајали све конкретнији, посебно после контри, а врло лепу акцију је још лепшим голом завршио млади Данијел Џејмс, појачање из Свонсија који је већ прозван "нови Гигс", својим другим голом у сезони...

Када се очекивало да Јунајтед "заврши посао" против слабог Кристал Паласа, десило се супротно, изгубљена је лопта на средини терена и то је сурово казнио Ван Анхолт.

ПОГБА И МИЛИВОЈЕВИЋ

Више пута у току утакмице видели смо Пола Погбу и Луку Миливојевића у свађи, једном је Француз ћушнуо Србина по глави током гужве, док је други пут оштро стартовао на њега и добио жути картон. Српски фудбалер је у наставку скривио једанаестерац, али срећом по Кристал Палас није реализован.

Тиме је и ПЕТА утакмица суботњег програма завршена победом гостујућих фудбалера, пошто је све почело од тријумфа Челсија код Норича, док су славили и Саутемптон против Брајтона (2:0), Лестер код Шефилда (2:1) и Вест Хем против јако лошег Вотфорда који још нема ни бод (3:1).

Иако је гол Данијела Џејмса био прелеп, мора се рећи да му у конкуренцију за погодак кола "улази" и Харви Барнс из Лестера пројектилом за победу своје екипе.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 3. КОЛО:

субота:

Норич - Челси 2:3 (2:2)
/Кентвел 6, Пуки 30 - Ејбрахам 3, 68, Маунт 17/

Брајтон - Саутемптон 0:2 (0:0)
/Ђенепо 55, Редмонд 90+1/

Манчестер јунајтед - Кристал Палас 1:2 (0:1)
/Џејмс 89 - Ају 32, Ван Анхолт 90+3/

Шефилд јунајтед - Лестер 1:2 (0:1)
/Мекбурни 62 - Варди 38, Барнс 70/

Вотфорд - Вест Хем 1:3 (1:1)
/Греј 17 - Нобл 3п, Алер 64, 73/

Ливерпул - Арсенал 18.30

недеља:

Борнмут - Манчестер сити 15.00
Тотенхем - Њукасл 17.30
Вулверхемптон - Барнли

одиграно у петак:

Астон Вила - Евертон 2:0 (1:0)
/Весли 21, Ел Гази 90+5/

ТАБЕЛА: Ливерпул (-1) 6, Арсенал (-1) 6, Лестер 5, Манчестер сити (-1) 4, Манчестер јунајтед 4, Брајтон 4, Тотенхем (-1) 4, Борнмут (-1) 4, Шефилд 4, Челси 4, Евертон 4, Кристал Палас 4, Вест Хем 4, Барнли (-1) 3, Астон Вила 3, Норич 3, Вулвс (-1) 2, Њукасл (-1) 0, Саутемптон 3, Вотфорд 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар