PL: Klinac spasao Junajted, Pogba ga "zakopao" - poraz!

Mančester junajted je na početku sezone (pre)ubedljivo slavio protiv Čelsija (4:0), da bi nakon remija sa Vulsima - zabeležili i prvi poraz u sezoni. I to protiv ekipe koja nije do danas dala nijedan gol. . .  Praznik za goste u Premijer ligi: Van Anholt nokautirao Junajted u 93. minutu! Stativa spasla Milivojevića, koji je skrivio penal.

Fudbal 24.08.2019 | 18:28
PL: Klinac spasao Junajted, Pogba ga "zakopao" - poraz!
Nokaut u vrh brade! Ledeni tuš na uzavrelim tribinama Old Traforda. Samo tri minuta pošto je primio gol za izjednačenje, Kristal Palas je postigao pogodak za pobedu! Vrhunska kontra posle greške Pogbe i surova realizacija Van Anholta koji je probušio De Heu – 2:1!

Noćna more na Teatru snova. Kao da su se svi fudbalski bogovi urotili protiv Junajteda. Bio je Mančester bolji tim, igrao 90 minuta viktorije ispred gola, „uspeo“ je čak i da promaši penal na 0:1 i taman kada je izjednačio, kada je vrisak sa tribina pogurao Đavole ka pobedi, usledila je šokantna kazna. Kristal Palas nosi bodove za London!

Mogao je komotno Luka Milivojević da poljubi stativu gola na Old Trafordu. Srpski vezista je skrivio penal sredinom drugog poluvremena, ali je Rašford uzdrmao stativu. Bio je Mančester posle toga nadomak spasa, međutim, Van Anholt je potpuno ućutkao Teatar snova.

Neverovatan dan za gostujuće timove upotpunili su ostali timovi koji su igrali na strani. Pored Kristal Palasa i Čelsija, sva tri boda su odneo je i Vest Hem, koji je iz Votforda poneo sa sobom tri boda u London.

Dva gola za Čekićare postigao je Haler, novajlija stigao iz Ajntrahta, a drugi je bio – makazicama.

Slavili su na strani i Lester, koji je tukao Šefild junajted (2:1), ali i Sautempton, koji je iskoristio prednost igrača više protiv Brajtona (2:0).

Majstorija supertalentovanog Danijela Džejmsa u 89. minutu donela je izjednačenje Mančester junajtedu protiv Kristal Palasu, nakon što su pre toga promašili sijaset šansi i jedanaesterac, a kada je "zamirisalo" na preokret - usledilo je bolno otrežnjenje.

Nonšalancija Pogbe na sredini terena i lopta koju mu je "ukrao"  Benteke završila se golom Van Anholta u 93. minutu - uz veoma lošu intervenciju De Hee.

Mora se reći da su "crveni đavoli" bili sa igračem manje zbog povrede Marsijala.

Junajted je tako doživeo prvi poraz u sezoni i prvi na "Old Trafordu" od Kristal Palasa još od 1989. godine, a sve zahvaljujući očajnim reakcijama u odbrani, pošto su pre De Hee i Pogbe - "naseli" i Lindelef i Megvajer, kod prvog pogotka Džordana Ajua.

Na terenu je bio samo jedan srpski reprezentativac, povratnik Luka Milivojević koji je skrivio penal koji je promašio Rašford, dok je Nemanja Matić i ovoga puta gledao meč sa klupe.

Pred razočaranom publikom i Ser Aleksom Fergusonom u 3. kolu Premijer lige:

MANČESTER JUNAJTED - KRISTAL PALAS 1:2 (0:1)
/Džejms 89 - Aju 32, Van Anholt 90+3/

Bez obzira na to što je Mančester junajted ubedljivo držao posed na svojoj strani, za koji bi se moglo reći i "jalov" pošto su stvorili nedovoljno šansi u odnosu na vreme provedeno pred golom Guaite, brzopotezna akcija Kristal Palasa završila se golom.

Odbrana "crvenih đavola" bila je užasno postavljena, Lindelef je izgubio skok duel sa Šlupom, lopta je stigla do Ajua, nije mogao da ga zaustavi Megvajer - i Palas je poveo.

Bio je to njihov prvi gol u ovoj sezoni Premijer lige, poslednji su koji su se upisali u strelce, 15 minuta posle Votforda koji je izgubio protiv Vest Hema (1:2), a ispostavilo se da im jedan pogodak u mreži Davida de Hee nije dovoljan za pobedu.

Najbolju šansu Junajted je imao u 69. minutu posle penala koji je skrivio Milivojević nad Rašfordom, a udarac mladog napadača sa "kreča" ostao je na stativi.

Napadi su postajali sve konkretniji, posebno posle kontri, a vrlo lepu akciju je još lepšim golom završio mladi Danijel Džejms, pojačanje iz Svonsija koji je već prozvan "novi Gigs", svojim drugim golom u sezoni...

Kada se očekivalo da Junajted "završi posao" protiv slabog Kristal Palasa, desilo se suprotno, izgubljena je lopta na sredini terena i to je surovo kaznio Van Anholt.

POGBA I MILIVOJEVIĆ

Više puta u toku utakmice videli smo Pola Pogbu i Luku Milivojevića u svađi, jednom je Francuz ćušnuo Srbina po glavi tokom gužve, dok je drugi put oštro startovao na njega i dobio žuti karton. Srpski fudbaler je u nastavku skrivio jedanaesterac, ali srećom po Kristal Palas nije realizovan.

Time je i PETA utakmica subotnjeg programa završena pobedom gostujućih fudbalera, pošto je sve počelo od trijumfa Čelsija kod Noriča, dok su slavili i Sautempton protiv Brajtona (2:0), Lester kod Šefilda (2:1) i Vest Hem protiv jako lošeg Votforda koji još nema ni bod (3:1).

Iako je gol Danijela Džejmsa bio prelep, mora se reći da mu u konkurenciju za pogodak kola "ulazi" i Harvi Barns iz Lestera projektilom za pobedu svoje ekipe.

PREMIJER LIGA - 3. KOLO:

subota:

Norič - Čelsi 2:3 (2:2)
/Kentvel 6, Puki 30 - Ejbraham 3, 68, Maunt 17/

Brajton - Sautempton 0:2 (0:0)
/Đenepo 55, Redmond 90+1/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Džejms 89 - Aju 32, Van Anholt 90+3/

Šefild junajted - Lester 1:2 (0:1)
/Mekburni 62 - Vardi 38, Barns 70/

Votford - Vest Hem 1:3 (1:1)
/Grej 17 - Nobl 3p, Aler 64, 73/

Liverpul - Arsenal 18.30

nedelja:

Bornmut - Mančester siti 15.00
Totenhem - Njukasl 17.30
Vulverhempton - Barnli

odigrano u petak:

Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 90+5/

TABELA: Liverpul (-1) 6, Arsenal (-1) 6, Lester 5, Mančester siti (-1) 4, Mančester junajted 4, Brajton 4, Totenhem (-1) 4, Bornmut (-1) 4, Šefild 4, Čelsi 4, Everton 4, Kristal Palas 4, Vest Hem 4, Barnli (-1) 3, Aston Vila 3, Norič 3, Vulvs (-1) 2, Njukasl (-1) 0, Sautempton 3, Votford 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar