"Поп" опет није прецртавао, повреда скројила 12 Амера!

Кајл Кузма не иде на Мундобаскет, Амери објавили коначни списак. . .  Повреда зглоба избацила играча Лејкерса.  Американци ће у следећем саставу покушати да одбране златну медаљу на Мундобаскету. . .

Кошарка 25.08.2019 | 10:51
"Поп" опет није прецртавао, повреда скројила 12 Амера!
Грег Поповић није "прецртао" ниједног играча за Мундобаскет, повреде и откази скројили су коначан списак Американаца за Мундобаскет!

У играчком кадру који је отишао у Аустралију, и тамо забележио победу и пораз, било је 13 кошаркаша, а Поповићу је посао "олакшао" Кајл Кузма који због повреде левог чланкаипак неће моћи да наступи на Светском првенству у Кини.

То значи да је ово коначних 12 који ће представљати Америку на Мундобаскету на коме бране златну медаљу на турниру који почиње 31. августа и завршава се 15. септембра.

СПИСАК: Харисон Барнс (Сакраменто), Џејлен Браун (Бостон), Брук Лопез (Милвоки), Крис Мидлтон (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Мејсон Пламли (Денвер), Маркус Смарт (Бостон), Џејсон Тејтум (Бостон), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Џо Херис (Бруклин) и Дерик Вајт (Сан Антонио).

Занимљиво је да су само двојица играча освајала медаље са репрезентацијом до сада (Барнс, ОИ 2016. године и Пламли, СП 2014), док је у саставу још само један Ол-стар играч из 18/19.

То је Кемба Вокер, сигурно најбољи кошаркаш генерације САД која одлази у Кину са ореолом фаворита, али не тако изразитог као претходних година, пошто су због првенствено "отказа" играча њихове шансе за освајање титуле смањење.

Подсетимо, Грегу Поповићу су се захвалили Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Кајл Лаури, Демар Дерозан, Тобајас Херис, Кевин Лав, Андре Драмонд и многи други.

Американци ће у групној фази такмичења у Кини играти са Турском, Чешком и Јапаном, а занимљиво је да су данас доживели први пораз после 13 година, пошто их је у пријатељској утакмици надиграла репрезентација Аустралије.

Последњу припремну утакмицу пре старта турнира одиграће против Канаде (26. август).

Може ли Србија да их изненади?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар