"Pop" opet nije precrtavao, povreda skrojila 12 Amera!

Kajl Kuzma ne ide na Mundobasket, Ameri objavili konačni spisak. . .  Povreda zgloba izbacila igrača Lejkersa.  Amerikanci će u sledećem sastavu pokušati da odbrane zlatnu medalju na Mundobasketu. . .

Košarka 25.08.2019 | 10:51
"Pop" opet nije precrtavao, povreda skrojila 12 Amera!
Greg Popović nije "precrtao" nijednog igrača za Mundobasket, povrede i otkazi skrojili su konačan spisak Amerikanaca za Mundobasket!

U igračkom kadru koji je otišao u Australiju, i tamo zabeležio pobedu i poraz, bilo je 13 košarkaša, a Popoviću je posao "olakšao" Kajl Kuzma koji zbog povrede levog člankaipak neće moći da nastupi na Svetskom prvenstvu u Kini.

To znači da je ovo konačnih 12 koji će predstavljati Ameriku na Mundobasketu na kome brane zlatnu medalju na turniru koji počinje 31. avgusta i završava se 15. septembra.

SPISAK: Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Bruk Lopez (Milvoki), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Džo Heris (Bruklin) i Derik Vajt (San Antonio).

Zanimljivo je da su samo dvojica igrača osvajala medalje sa reprezentacijom do sada (Barns, OI 2016. godine i Plamli, SP 2014), dok je u sastavu još samo jedan Ol-star igrač iz 18/19.

To je Kemba Voker, sigurno najbolji košarkaš generacije SAD koja odlazi u Kinu sa oreolom favorita, ali ne tako izrazitog kao prethodnih godina, pošto su zbog prvenstveno "otkaza" igrača njihove šanse za osvajanje titule smanjenje.

Podsetimo, Gregu Popoviću su se zahvalili Entoni Dejvis, Džejms Harden, Kajl Lauri, Demar Derozan, Tobajas Heris, Kevin Lav, Andre Dramond i mnogi drugi.

Amerikanci će u grupnoj fazi takmičenja u Kini igrati sa Turskom, Češkom i Japanom, a zanimljivo je da su danas doživeli prvi poraz posle 13 godina, pošto ih je u prijateljskoj utakmici nadigrala reprezentacija Australije.

Poslednju pripremnu utakmicu pre starta turnira odigraće protiv Kanade (26. avgust).

Može li Srbija da ih iznenadi?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar