БЛ: "Дерби кумова'' Борусији, Бајеру доста 45 минута!

На пет утакмица суботњег програма постигнуто 19 голова! Босзбалл перфектно шљака! Голови пљуштали на све стране! Бајер из Леверкузена и Фрајбург прате Борусију на врху бундеслигашке табеле.  Пет голова "у селу": Због овога се напушта Ајакс! "Копљаници" су у јануару "вратили" Шродера у Холандију, али је он већ у марту одлучио да прихвати другачију понуду Хофенхајма. Данас се радовао први пут.

Фудбал 24.08.2019 | 18:18
БЛ: "Дерби кумова'' Борусији, Бајеру доста 45 минута!
Какво голгетерско поподне у Немачкој. Као у стара времена, стрелци су били расположени, играло се опуштено и нападачки, па отуда и сјајан учинак од чак 19 голова на пет утакмица (готово четири у просеку). Предњачили су фудбалери Бајера из Леверкузена, Фрајбурга и Борусије из Менхенгладбаха који су славили у гостима са по 3:1.

Најупечатљивија је била победа Фармацеута који су протутњали Дизелдорфом на крилима свог "босзбалла" названог по тренеру Петеру Бошу који се одликује тоталном офанзивом. Већ за 45 минута гости су завршили посао захваљујући аутоголу Луиса Бејкера и погоцима Арангиза и Беларабија после лепих и атрактивних акција.

Ипак, оно што је главна мана офанзивне игре Бајера је одбрана, па су опет примили један у 82. минуту којим је Алфредо Моралес утешио фанове Фортуне. Сигурна победа Бајера и стопроцентни учинак после два кола као најава лепе сезоне.

Уз њих и Борусију из Дортмунда на врху табеле се шепури малени Фрајбург који је поразио новајлију у Падерборну истоветним резултатом (3:1). Сјајни тим Кристијана Штрајха је лоше отворио меч, губио од трећег минута, али је у наставку поптуно преокренуо резултат и са шест бодова стигао фаворите на врху.

Премијерну победу, такође после преокрета забележила је и Борусија из Менхенгладбаха и то у Мајнцу (3:1), као и Хофенхајм, који је губио на полувремену од Вердера са 1:0, али славио у драматичном финишу са 3:2 поготком Чеха Кадержабека у 88. минуту. Милош Вељковић због повреде није био у тиму гостију.

''Кумовски дерби'' другог кола Бундеслиге завршен је побједом госта!

Данас су, наиме, на Опел Арени у Мајнцу снаге одмјерили истоимени домаћин и Борусија из Менхенгладбаха, тимови које као тренери предводе кумови Сандро Шварц, односно Марко Розе, чије пријатељство датира још са почетка овог вијека, када су дијелили свлачионицу у Мајнцу и слушали команде тадашњег стратега овог тима а данас предводника шампиона Европе Ливерпула - Јиргена Клопа.

На крају, цијели плијен заједно са својим изабраницима кући носи Розе, чији изабраници су Мајнцу ''спаковали'' три гола Мајнцу.

МАЈНЦ – БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ 1:3 (1:1)
/Квајисон 18 – Лајнер 32, Плеа 77, Емболо 80/

Екипа Мајнца жељела је пред домаћом публиком да поправи утисак из прве рунде, кад је доживјела дебакл на гостовању Фрајбургу (3:0).

Изгледало је да ће тако и бити, с обзиром да је већ у 18. минуту, само четири минута након што Маркус Тирам није довео Борусију у вођство, стекла резултатску предност, када је Швеђанин Робин Квајисон одлично одреаговао на центаршут Данијела Брозинског и матирао Флоријана Мајера.

Домаћи састав предност је испустио највише захваљући смушеношћу и неодлучношћу одбране, која је 14 минута касније дозволила Штефану Лајнеру да лако затресе мрежу.

Иако је Мајнц био надмоћнији ривал у наставку, резултат 1:1 био је на снази све до 77. минута, кад је постигнут и трећи гол из прекида на овом мечу – Ласло Бенеш је тек ''окрзнуо'' лопту приликом слободног ударца, али довољно да изгради бољу позицију Французу Аласану Плеи, који лопту смјешта тик уз десну стативу Мајнцовог гола.

Кренуо је одмах потом домаћи састав по гол за ''икс'', оставивши назад доста простора за госте, који су то, само два минута касније, искористили – ''сијевнула'' је муњевита контра, коју је крунисао Брил Емболо за коначних 1:3.

Фрајбург је успио да на два меча заредом три пута затресе мрежу. Овог пута, учинио је то на гостовању новајлији Падерборну, који је у трећем минуту голом Мамбе донио радост својим навијачима.

Ипак, преокрет је виђен већ до краја првог полувремена погоцима Валдшмита са бијеле тачке и Петерсена, а тријумф је у финишу меча потврдио Квон.

Да постигне три гола, за руком је пошло и Бајер Леверкузену, који је сав посао у мечу са Фортуном завршио у првом полувремену, током којих је ''одмакао три корака'', а све што је домаћин учинио јесте да ублажи пораз осам минута прије краја.

Одличан меч одиграли су Хофенхајм и Вердер за који због повреде није играо Вељовић, а крају је успјешнији био домаћи тим, који је тријумфовао резултатом 3:2.

Гости су повели у 42. минуту преко Фулкруга, Хофенхајм преокренуо погоцима Бичакчића и Бебуа, потом је Вердер остао са играчем мање у 77. минуту због два жута картона Егештајна, али је поред играчког дефицита тим из Бремена успио да се врати поготком Осака само четири минута касније.

Ипак, да сва три бода остану кући, побринуо се Кадерабек поготком у 87. минуту.

Најмање голова виђено је у мечу Аугзбурга и Унион Берлина, који су уписали тешке поразе у прва два кола. Овај меч завршен је резултатом 1:1.

Пет голова "у селу": Због овога се напушта Ајакс! "Копљаници" су у јануару "вратили" Шродера у Холандију, али је он већ у марту одлучио да прихвати другачију понуду Хофенхајма. Данас се радовао први пут.

Алфред Шродер забележио је прву самосталну победу у Бундеслиги на дебију пред домаћим навијачима у Зиншејму у утакмици у којој је његов тим губио 0:1 у 42, водио 2:1 у 59, примио гол за изједначење са играчем више у 81. и стигао до победоносног поготка после корнера у 87. минуту.

Центрирао је Денис Гајгер, а Павел Кадершабек главом послао лопту у мрежу за коначних:

Хофенхајм - Вердер Бремен 3:2 (0:1) у мечу 2. кола Бундеслиге 2019/20.

После "четворке" у петак увече у Келну, Немци нису били ништа мање ефикасни у стандардном термину суботом поподне - данас је на пет утакмица "пало" 19 голова, а највише у вароши крај Хофенхајма у којој је публика први пут после пет година гледала Шродера крај линије, уместо на првој столици поред шефове.

Холанђанин је као тренер Твентеа смењен после четири меча у сезони 2014/15 и потом је прихватио улогу асистента Хуба Стевенса на клупи Хофенхајма. Када га је власник Дитмар Хоп сменио и поставио суперталентованог Јулијана Најгелмана за шефа струке плаво-белих, Шродер је задржан у стручном штабу, а добар глас о његовој улози прочуо се "назад" до Холандије па га је Ајакс прошлог јануара "откупио" и уврстио у тим тренера Ерика Тен Хага.

Само два месеца касније, када је Најгелман саопштио Хопу да ће на крају сезоне напустити "село" и преузети Лајпциг, богати бизнисмен позвао је Шродера и рекао му да га чека место првог тренера, уколико он то жели. Прихватио је, на дебију изгубио од Ајнтрахта у Франкфурту минималним резултатом, а ове суботе у трилеру стигао до победе пред публиком коју јако добро познаје.

Судија Саша Штегеман показао је младом репрезентативцу Немачке, Јоханесу Егештајну два жута картона у 67. и 71. минуту, све при резултату 2:1, али је само 13 минута касније састав зелено-белих стигао до изједначења. Погодак је постигао Јуја Осако, дефанзивац из Јапана.

Спласнула је тада атмосфера међу 27.000 навијача на стадиону у који је пре десет година уложено 100 милиона евра, али је нову радост 22. голом у каријери донео високи Чех, Кадержабек.

Следи дерби дана на "Фелтинс арени" између Шалкеа и Бајерна, који је то само због популарности два клуба и делом због историје, јер клуб из Гелзенкирхена има једну победу над Баварцима код куће у последњих 16 утакмица и скор 0-1-7 (2:19) од те 2010. године када је било 2:0 за "рударе".

БУНДЕСЛИГА – 2. коло

Аугсбург – Унион Берлин 1:1 (0:0)
/Варгас 60 – Полтер 80/

Фортуна Диселдорф – Бајер Леверкузен 1:3 (0:3)
/Моралес 82 - Бејкер аутогол 6, Арангуиз 35, Белараби 39/

Хофенхајм – Вердер 3:2 (0:1)
/Бичакчић 55, Бебу 59, Кадерабек 87 - Фулкруг 43, Осако 81/

Мајнц – Борусија Менхенгладбах 1:3 (1:1)
/Квајисон 18 – Лајнер 32, Плеа 77, Емболо 79/

Падерборн – Фрајбург 1:3 (1:2)
/Мамба 3 – Валдшмит пенал 21, Петерсен 40, Квон 90+1/

Шалке – Бајерн Минхен (18.30)

Играно у петак:

Келн – Борусија Дортмунд 1:3  (1:0)
/Дрекслер 29 - Санчо 70, Хакими 86, Алкасер 90+4/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 6, Фрајбург 6, Бајер Л. 6, Борусија (М) 4, РБ Лајпциг (-1) 3, Волфсбург (-1) 3, Ајнтрахт (-1) 3, Фортуна Диселдорф 3, Хофенхајм 3, Бајерн (-1) 1, Херта (-1) 1, Шалке (-1) 1, Аугзбург 1, Унион Берлин 1, Вердер 0, Падерборн 0, Келн 0, Мајнц 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар