Шта кажу Амери о поразу послије 13 година?

Нико не побеђује вечно! У репрезентацији САД прихватају нову реалност - да овог лета јесу победиви.

Кошарка 24.08.2019 | 19:08
Шта кажу Амери о поразу послије 13 година?
Кошаркашка репрезентација САД, најдоминантнија селекција света, доживела је на гостовању Аустралији први пораз са НБА играчима у саставу још од 2006. године.

Изабраници селектора Грега Поповића у суботу ујутру нису успели да спрече ПРВИ неуспех Америке у утакмицама против "озија" и то тек у 31. међусобном сусрету.

Поред бројних прекинутих низова, овај пораз шаље важну поруку да је актуелна репрезентација САД дефинитивно победива.

Недељама и месецима уназад писали смо о низу отказа НБА звезда које су прихватиле да буду на ширем списку (Џејмс Харден, Ентони Дејвис и још чак 17 играча), док суперстарови попут Леброна Џејмса, Стефа Карија, Каваија Ленарда и других нису ни разматрали могућност да наступе у Кини.

У таквој ситуацији, "Поп" је саставио екипу која је у првим припремним утакмицама победила Шпанију девет поена разлике у САД, а потом и Аустралију "плус 16", у првом тесту у Мелбурну, када је фаворитима било потребно да "додају гас" у другом делу.

Након данашњег, првог неуспеха, Поповић је говорио трезвено.

"Овај пораз значи да морамо да играмо боље. Он је мера онога што смо ми. Нико не побеђује вечно", изјавио је он.

"Као што сам рекао, ми смо група играча која је радила веома напорно да би се међусобно упознала и да би упознала овај систем. Прихватићемо све што нас очекује. Наш посао је да будемо бољи у свакој утакмици", додао је Попович.

Следећу пријатељску утакмицу САД ће играти у понедељак, на истом месту, против истог ривала.

"Наш посао је да постајемо бољи из дана у дан. Научили смо данас неке ствари. Заправо, сада смо бољиј тим него на почетку утакмице, јер смо извукли лекције из овог дуела и сада можемо да наставимо".

Репрезентација САД почеће учешће на Светском првенству 1. септембра у Шангају, а ривали у Групи Е биће јој Јапан, Турска и Чешка, против које ће одиграти први меч на турниру.

Погледајте како је Аустралија победила Америку.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар