Šta kažu Ameri o porazu poslije 13 godina?

Niko ne pobeđuje večno! U reprezentaciji SAD prihvataju novu realnost - da ovog leta jesu pobedivi.

Košarka 24.08.2019 | 19:08
Šta kažu Ameri o porazu poslije 13 godina?
Košarkaška reprezentacija SAD, najdominantnija selekcija sveta, doživela je na gostovanju Australiji prvi poraz sa NBA igračima u sastavu još od 2006. godine.

Izabranici selektora Grega Popovića u subotu ujutru nisu uspeli da spreče PRVI neuspeh Amerike u utakmicama protiv "ozija" i to tek u 31. međusobnom susretu.

Pored brojnih prekinutih nizova, ovaj poraz šalje važnu poruku da je aktuelna reprezentacija SAD definitivno pobediva.

Nedeljama i mesecima unazad pisali smo o nizu otkaza NBA zvezda koje su prihvatile da budu na širem spisku (Džejms Harden, Entoni Dejvis i još čak 17 igrača), dok superstarovi poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kavaija Lenarda i drugih nisu ni razmatrali mogućnost da nastupe u Kini.

U takvoj situaciji, "Pop" je sastavio ekipu koja je u prvim pripremnim utakmicama pobedila Španiju devet poena razlike u SAD, a potom i Australiju "plus 16", u prvom testu u Melburnu, kada je favoritima bilo potrebno da "dodaju gas" u drugom delu.

Nakon današnjeg, prvog neuspeha, Popović je govorio trezveno.

"Ovaj poraz znači da moramo da igramo bolje. On je mera onoga što smo mi. Niko ne pobeđuje večno", izjavio je on.

"Kao što sam rekao, mi smo grupa igrača koja je radila veoma naporno da bi se međusobno upoznala i da bi upoznala ovaj sistem. Prihvatićemo sve što nas očekuje. Naš posao je da budemo bolji u svakoj utakmici", dodao je Popovič.

Sledeću prijateljsku utakmicu SAD će igrati u ponedeljak, na istom mestu, protiv istog rivala.

"Naš posao je da postajemo bolji iz dana u dan. Naučili smo danas neke stvari. Zapravo, sada smo boljij tim nego na početku utakmice, jer smo izvukli lekcije iz ovog duela i sada možemo da nastavimo".

Reprezentacija SAD počeće učešće na Svetskom prvenstvu 1. septembra u Šangaju, a rivali u Grupi E biće joj Japan, Turska i Češka, protiv koje će odigrati prvi meč na turniru.

Pogledajte kako je Australija pobedila Ameriku.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar