Трагедија: Удавио се бјелоруски паравеслач!

Несрећни спортиста изгубио живот након што се преврнуо за вријеме тренинга пред почетак Свјетског првенства.

Остали спортови 24.08.2019 | 08:57
Трагедија: Удавио се бјелоруски паравеслач!
Бјелоруски паравеслач Дмитри Ришкевич (33) преминуо је неколико дана прије почетка Свјетског првенства у веслању за параолимпијце у аустријском Линц-Отеншајму.

Чамац у којем се налазио насрећни спортиста у сриједу се око 13 часова преврнуо на тренингу. Иако је спасилачки брод одмах дошао на мјесто несреће, а Ришкевич се тада још држао за брод прије него што га је пустио, унесрећенога нису могли пронаћи па су у помоћ позвали рониоце.

Потрага за веслачем трајала је три сата, када су га нашли већ је било касно. Из мутног језера, дубине око два и по метра, рониоци су извукли тијело, а доктори су на лицу мјеста констатовали смрт.

Остало је нејасно како је веслачево тијело потонуло, јер се на чамцима паравеслача налази понтон, посебна направа која спречава потонуће. 

У вези с тим покренута је истрага.

Ришкевич се шест година бавио веслањем. Такмичио се у једносједу, наступио је на два Свјетска првенства и надао се наступу на Параолимпијским играма у Токију.

"Фрапиран сам овом страшном трагедијом. Сви смо шокирани и мисли цијелог параолимпијског покрета су с његовом породицом, пријатељима, колегама и Бјелоруским параолимпијским одбором", рекао је предсједник Међународног параолимпијског одбора Ендрју Персонс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар