Tragedija: Udavio se bjeloruski paraveslač!

Nesrećni sportista izgubio život nakon što se prevrnuo za vrijeme treninga pred početak Svjetskog prvenstva.

Ostali sportovi 24.08.2019 | 08:57
Tragedija: Udavio se bjeloruski paraveslač!
Bjeloruski paraveslač Dmitri Riškevič (33) preminuo je nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva u veslanju za paraolimpijce u austrijskom Linc-Otenšajmu.

Čamac u kojem se nalazio nasrećni sportista u srijedu se oko 13 časova prevrnuo na treningu. Iako je spasilački brod odmah došao na mjesto nesreće, a Riškevič se tada još držao za brod prije nego što ga je pustio, unesrećenoga nisu mogli pronaći pa su u pomoć pozvali ronioce.

Potraga za veslačem trajala je tri sata, kada su ga našli već je bilo kasno. Iz mutnog jezera, dubine oko dva i po metra, ronioci su izvukli tijelo, a doktori su na licu mjesta konstatovali smrt.

Ostalo je nejasno kako je veslačevo tijelo potonulo, jer se na čamcima paraveslača nalazi ponton, posebna naprava koja sprečava potonuće. 

U vezi s tim pokrenuta je istraga.

Riškevič se šest godina bavio veslanjem. Takmičio se u jednosjedu, nastupio je na dva Svjetska prvenstva i nadao se nastupu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

"Frapiran sam ovom strašnom tragedijom. Svi smo šokirani i misli cijelog paraolimpijskog pokreta su s njegovom porodicom, prijateljima, kolegama i Bjeloruskim paraolimpijskim odborom", rekao je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Endrju Persons.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar