Омиљени српски лијек за грло је у вашој кухињи

Намирнице које сви имамо у кухињи врло делотворно решавају бројне здравствене тегобе.

Здравље 23.08.2019 | 13:10
Омиљени српски лијек за грло је у вашој кухињи
Гребање, пецкање, осећај "песка у грлу" и потешкоће с гутањем једне су од најчешћих бољки с којима се сусрећемо на преласку годишњих доба.

Уколико немате бактеријску инфекцију или патите од сезонских алергија, врло вероватно се ради о паду имунитета. Боравак у затвореним и задимљеним просторијама такође може да изазове болове у грлу.

Добра вест је да постоји изузетно лако решење за ваш здравствени проблем. Само је потребно да завирите у кухињску оставу и пронаћи ћете лек који делотворно отклања пецкање и гребање грла.

Наше баке и деке су још давно откриле лековита својства слане воде, а посебно кад је у питању упала грла. Оно што су наши стари знали, потврђују америчке лекари.

- Гргољење сланом водом је прво што саветујем мојим клинцима када их заболи грло - каже доктор Сем Хју из болнице Маунт Синај. - Слана вода ублажава непријатан осећај гребања и бола тако што навлажи изиритирану слузницу.

У 2 дл прокључале и охлађене воде додајте кашичицу морске (искључиво!) соли и мешајте док се у потпуности не истопи. Испирајте грло неколико пута дневно, а након испирања трудите се да макар пола сата не уносите храну и пиће.

У случају бактеријске упале грла и ждрела, окрените се омиљеном српском леку за све бољке - белом луку. Познато је да ово поврће поседује антибактеријска својства, а кад је упала мало озбиљнија, препорука је да у чашу прокуване и прохлађене воде додате неколико изгњечених ченова. Сачекајте пар сати да лук пусти своје есенције, па процедите. Овим напитком испирајте грло неколико пута дневно.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар