Omiljeni srpski lijek za grlo je u vašoj kuhinji

Namirnice koje svi imamo u kuhinji vrlo delotvorno rešavaju brojne zdravstvene tegobe.

  • Magazin
  • Zdravlje


Grebanje, peckanje, osećaj "peska u grlu" i poteškoće s gutanjem jedne su od najčešćih boljki s kojima se susrećemo na prelasku godišnjih doba.

Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, vrlo verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove bolove u grlu.

Dobra vest je da postoji izuzetno lako rešenje za vaš zdravstveni problem. Samo je potrebno da zavirite u kuhinjsku ostavu i pronaći ćete lek koji delotvorno otklanja peckanje i grebanje grla.

Naše bake i deke su još davno otkrile lekovita svojstva slane vode, a posebno kad je u pitanju upala grla. Ono što su naši stari znali, potvrđuju američke lekari.

- Grgoljenje slanom vodom je prvo što savetujem mojim klincima kada ih zaboli grlo - kaže doktor Sem Hju iz bolnice Maunt Sinaj. - Slana voda ublažava neprijatan osećaj grebanja i bola tako što navlaži iziritiranu sluznicu.

U 2 dl proključale i ohlađene vode dodajte kašičicu morske (isključivo!) soli i mešajte dok se u potpunosti ne istopi. Ispirajte grlo nekoliko puta dnevno, a nakon ispiranja trudite se da makar pola sata ne unosite hranu i piće.

U slučaju bakterijske upale grla i ždrela, okrenite se omiljenom srpskom leku za sve boljke - belom luku. Poznato je da ovo povrće poseduje antibakterijska svojstva, a kad je upala malo ozbiljnija, preporuka je da u čašu prokuvane i prohlađene vode dodate nekoliko izgnječenih čenova. Sačekajte par sati da luk pusti svoje esencije, pa procedite. Ovim napitkom ispirajte grlo nekoliko puta dnevno.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.