Нови Ауди РС6 караван са 600 "коња"

Ауди је представио нову генерацију великог спортског каравана.

Занимљивости 23.08.2019 | 13:47
Нови Ауди РС6 караван са 600 "коња"
У години у којој Ауди слави 25. годишњицу лансирања свог првог РС модела, дебитује најновији РС6 Авант са наглашено агресивним дизајном спољашњости и снажном "ергелом" под хаубом.



Аутомобил чак и у стању мировања јасно наговештава посматрачу да је у питању караван врхунских спортских перформанси. Од великих отвора за ваздух на предњем делу возила, па до двоструког издува и масивног дифузора позади – нови Ауди РС6 Авант никог неће оставити равнодушним.



За погон је одабран 4.0 тwин-турбо В8 са 600 кс (441 кW) и 800 Нм максималног обртног момента, чиме је овај ауто постао најјачи РС6 Авант до сада (у базичној верзији, без доплатних пакета унапређења).



Снага се на сва 4 точка преноси путем 8-брзинског Типтрониц аутоматика и Аудијевог qуаттро система, па РС6 Авант за 2020. из места до стотке стиже за само 3,6 с!



Максимална брзина фабрички је ограничена је на 250 км/х, али се лимит може подићи на 280 км/х ако се наручи додатни Дyнамиц пакет, па чак и на 305 км/х са опционом Дyнамиц Плус пакетом опреме. Ова два пакета, осим веће максималне брзине, доносе и још боље возне карактеристике, кажу у Аудију.



РС6 Авант за 2020. по први пут има стандардно адаптивно ваздушно огибљење. Систем ослањања је већ у старту за 20 мм нижи у односу на обичан А6 Авант, али се при брзинама већим од 120 км/х аутомобил спушта за још 10 мм.



Са друге стране, адаптивни ослањање омогућава да се каросерија подигне за 20 мм при малим брзинама, што је корисно у вожњи по граду приликом преласка преко “лежећих полицајаца” или у гаражама са стрмим рампама.



Када је реч о практичности, РС6 Авант располаже пртљажником запремине 565 литара, који се може проширити обарањем наслона седишта на максималних1.680 л.



У путничкој кабини затичемо најновију верзију Аудијевог “виртуелног” кокпита који обухвата ММИ мултимедију са екраном остељивим на додир, као и хеад-уп дисплеј. У моделу РС6 Авант овај систем има посебне додатке карактеристичне за РС аутомобиле, попут показивача Г-силе, мерача температуре и притиска унутар погонског система или специјалног графичког приказа.



Ауди РС6 Авант за 2020. појавиће се први пут пред публиком на предстојећем франкфуртском ауто-салону, а у европске продајне салоне стиже почетком следеће године. Цена за сада није саопштена.



(Агенције)
(Фото: Ауди промо)

Коментари / 0

Оставите коментар