Novi Audi RS6 karavan sa 600 "konja"

Audi je predstavio novu generaciju velikog sportskog karavana.

Zanimljivosti 23.08.2019 | 13:47
Novi Audi RS6 karavan sa 600 "konja"
U godini u kojoj Audi slavi 25. godišnjicu lansiranja svog prvog RS modela, debituje najnoviji RS6 Avant sa naglašeno agresivnim dizajnom spoljašnjosti i snažnom "ergelom" pod haubom.



Automobil čak i u stanju mirovanja jasno nagoveštava posmatraču da je u pitanju karavan vrhunskih sportskih performansi. Od velikih otvora za vazduh na prednjem delu vozila, pa do dvostrukog izduva i masivnog difuzora pozadi – novi Audi RS6 Avant nikog neće ostaviti ravnodušnim.



Za pogon je odabran 4.0 twin-turbo V8 sa 600 ks (441 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, čime je ovaj auto postao najjači RS6 Avant do sada (u bazičnoj verziji, bez doplatnih paketa unapređenja).



Snaga se na sva 4 točka prenosi putem 8-brzinskog Tiptronic automatika i Audijevog quattro sistema, pa RS6 Avant za 2020. iz mesta do stotke stiže za samo 3,6 s!



Maksimalna brzina fabrički je ograničena je na 250 km/h, ali se limit može podići na 280 km/h ako se naruči dodatni Dynamic paket, pa čak i na 305 km/h sa opcionom Dynamic Plus paketom opreme. Ova dva paketa, osim veće maksimalne brzine, donose i još bolje vozne karakteristike, kažu u Audiju.



RS6 Avant za 2020. po prvi put ima standardno adaptivno vazdušno ogibljenje. Sistem oslanjanja je već u startu za 20 mm niži u odnosu na običan A6 Avant, ali se pri brzinama većim od 120 km/h automobil spušta za još 10 mm.



Sa druge strane, adaptivni oslanjanje omogućava da se karoserija podigne za 20 mm pri malim brzinama, što je korisno u vožnji po gradu prilikom prelaska preko “ležećih policajaca” ili u garažama sa strmim rampama.



Kada je reč o praktičnosti, RS6 Avant raspolaže prtljažnikom zapremine 565 litara, koji se može proširiti obaranjem naslona sedišta na maksimalnih1.680 l.



U putničkoj kabini zatičemo najnoviju verziju Audijevog “virtuelnog” kokpita koji obuhvata MMI multimediju sa ekranom osteljivim na dodir, kao i head-up displej. U modelu RS6 Avant ovaj sistem ima posebne dodatke karakteristične za RS automobile, poput pokazivača G-sile, merača temperature i pritiska unutar pogonskog sistema ili specijalnog grafičkog prikaza.



Audi RS6 Avant za 2020. pojaviće se prvi put pred publikom na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, a u evropske prodajne salone stiže početkom sledeće godine. Cena za sada nije saopštena.



(Agencije)
(Foto: Audi promo)

Komentari / 0

Ostavite komentar