Коначно одлучено да ИРБ добије Надзорни одбор

– Инвестиционо – развојна банка (ИРБ) Републике Српске могла би ускоро да добије нови Надзорни одбор и то након што је актуелном мандат истекао прије више од три године.

Република Српска 23.08.2019 | 13:41
Коначно одлучено да ИРБ добије Надзорни одбор
Влада РС је на сједници одржаној прошле седмице донијела одлуку о утврђивању стандарда и критеријума за избор и именовање чланова НО ИРБ-а те одлуку о расписивању конкурса за чланове Надзорног одбора.

Кандидати за нове чланове Надзорног одбора ИРБ-а не могу бити старији од 65 година нити осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова из области финансијског пословања.



Од кандидата се тражи и да им није правоснажном пресудом изречена мјера забране обављања послова из надлежности надзорног одбора као и да нису отпуштени из државне службе као резултат дисциплинске мјере у периоду од три године прије објављивања конкурса.

Кандидати не смију бити ни чланови законодавне, извршне или судске власти нити у сукобу интереса.

Од посебних услова од кандидата се тражи само висока стручна спрема и одговарајуће професионално искуство.

Надзорни одбор ИРБ-а, на приједлог Владе, именује Народна скупштина РС на четири године, уз могућност поновног избора.

Предсједник НО ИРБ-а тренутно је Нада Мирјанић-Глувић, а чланови Небојша Лукић, Илија Ј. Џомбић, Славиша Сандић,  Мирјана Остојић, Милош Вукосављевић.

Надзорном одбору ИРБ-а мандат је истекао још 2016. године, а Влада РС је на захтјев ММФ-а поништила конкурс који је исте године расписан, о чему је портал ЦАПИТАЛ писао у тексту Влада због ММФ-а поништила конкурс за НО ИРБ-а.

Мандат је прије више од три године истекао и директорици ИРБ-а Снежани Вујнић, али она и даље обавља ту функцију. Осим истека мандата, Снежани Вујнић ни оптужница за криминал у предмету „Бобар банка“ није била препрека да остане у директорској фотељи.

(Цапитал)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Марко

23.08.2019 11:59

Лоповцина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2019 14:38

А ста они развијају сем лоповлука

Name

ре

23.08.2019 15:30

Нема се ту више шта рећи. Жена ведри и облачи како хоће.

Name

Туле

23.08.2019 15:14

Тегелтију поставити за стецајног управника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник...

23.08.2019 19:41

Кандидати за нове чланове Надзорног одбора ИРБ-а не могу бити старији од 65 година нити осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова из области финансијског пословања......Е па мало је таквих...на прсте руке да пребројиш!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пусти крају

24.08.2019 05:59

Зна се ко се пита..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

25.08.2019 07:30

Услови су супротно од тога. Као и за све, сто висе криминалних радњи одрадјених успјесно.

ОДГОВОРИТЕ