Konačno odlučeno da IRB dobije Nadzorni odbor

– Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske mogla bi uskoro da dobije novi Nadzorni odbor i to nakon što je aktuelnom mandat istekao prije više od tri godine.

Republika Srpska 23.08.2019 | 13:41
Konačno odlučeno da IRB dobije Nadzorni odbor
Vlada RS je na sjednici održanoj prošle sedmice donijela odluku o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor i imenovanje članova NO IRB-a te odluku o raspisivanju konkursa za članove Nadzornog odbora.

Kandidati za nove članove Nadzornog odbora IRB-a ne mogu biti stariji od 65 godina niti osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova iz oblasti finansijskog poslovanja.Od kandidata se traži i da im nije pravosnažnom presudom izrečena mjera zabrane obavljanja poslova iz nadležnosti nadzornog odbora kao i da nisu otpušteni iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere u periodu od tri godine prije objavljivanja konkursa.

Kandidati ne smiju biti ni članovi zakonodavne, izvršne ili sudske vlasti niti u sukobu interesa.

Od posebnih uslova od kandidata se traži samo visoka stručna sprema i odgovarajuće profesionalno iskustvo.

Nadzorni odbor IRB-a, na prijedlog Vlade, imenuje Narodna skupština RS na četiri godine, uz mogućnost ponovnog izbora.

Predsjednik NO IRB-a trenutno je Nada Mirjanić-Gluvić, a članovi Nebojša Lukić, Ilija J. Džombić, Slaviša Sandić,  Mirjana Ostojić, Miloš Vukosavljević.

Nadzornom odboru IRB-a mandat je istekao još 2016. godine, a Vlada RS je na zahtjev MMF-a poništila konkurs koji je iste godine raspisan, o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu Vlada zbog MMF-a poništila konkurs za NO IRB-a.

Mandat je prije više od tri godine istekao i direktorici IRB-a Snežani Vujnić, ali ona i dalje obavlja tu funkciju. Osim isteka mandata, Snežani Vujnić ni optužnica za kriminal u predmetu „Bobar banka“ nije bila prepreka da ostane u direktorskoj fotelji.

(Capital)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Marko

23.08.2019 13:59

Lopovcina

ODGOVORITE
Name

Re

23.08.2019 16:38

A sta oni razvijaju sem lopovluka

Name

re

23.08.2019 17:30

Nema se tu više šta reći. Žena vedri i oblači kako hoće.

Name

Tule

23.08.2019 17:14

Tegeltiju postaviti za stecajnog upravnika.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik...

23.08.2019 21:41

Kandidati za nove članove Nadzornog odbora IRB-a ne mogu biti stariji od 65 godina niti osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova iz oblasti finansijskog poslovanja......E pa malo je takvih...na prste ruke da prebrojiš!!!!

ODGOVORITE
Name

Pusti kraju

24.08.2019 07:59

Zna se ko se pita..

ODGOVORITE
Name

Cinjenice

25.08.2019 09:30

Uslovi su suprotno od toga. Kao i za sve, sto vise kriminalnih radnji odradjenih uspjesno.

ODGOVORITE