Грађани против трасе аутопута кроз насеља

На споредном путу Косор-Благај одржано је мирно окупљање грађана који се противе најави изградње аутопута кроз насеља Косор, Мало Поље, Ортијеш, Ходбина, Лакишевина и Кочине.

Босна и Херцеговина 23.08.2019 | 13:12
Грађани против трасе аутопута кроз насеља
Како кажу, ако овуда буде прошао аутопут остаће без ичега. Спремни су спријечити долазак механизације и живим зидом. највећег кривца виде у политици и чињеници да појединци хоће да стави новац у свој џеп.

Захтјевају да се овај процес врати у законске оквире, те да се одржи јавна расправа о траси аутопута у овом дијелу Босне и Херцеговине.



Поновили су и да је најповољнија траса преко обронака Подвележја јер се угрожавају повратничке куће, а и земља није у приватном власништву.



Позвали су Аутоцесте Федерације Босне и Херцеговине да сазову јавну расправу по овом питању тврдећи да су законом дужне то урадити. У супротном, то би могло имати правне посљедице и велики губитак по ову компанију - њихова је порука

Против ове трасе прије три године петицију је потписало више од три хиљаде мјештана јужних мостарских насеља. 

Подсјетимо ријеч је о дионици чији се почетак налази у мјесту Кочине, те пролази између аеродрома и магистралног пута “М-17”, мостовима прелази Буну и Буницу и успиње се према Ходбини и брду Квањ, који иде кроз истоимени тунел. Иако је постојала нада да ће асфалт проћи далеко до обода Подвележја, ова траса, је тврде у Аутоцестама, најповољнија и једина могућа с обзиром на то да је локална заједница првобитни пројекат преко насеља Благај оспоравала.



(Бука/БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

јеремија

23.08.2019 11:25

Милокрадов друг исељава оно мало срба сто су се вратили у те крајеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21век - васкрсење

23.08.2019 11:39

зар ово није ваљан разлог за сазивање НС и истицања виталног интереса Срба , повраника у ФБИХ, тацније Неретвански кантон. Гдје је сад СНСД- е гдје је сад Милорад и Зељка , yасто не стану у заштиту имовинских права повратника Срба . Овдје је нарушен Анекс 7 Дејтонског мировног споразума истог оног којег ни Милорад ни Жељка ни СНСД-е не поштују и боли их д..... за њим. Ево господо Срби то вам је Милорад .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

23.08.2019 12:30

Јеси забрслио јбт. Ај олади мало. Ја би најсретнији био да преко моје куце иде аутопут. Сви који су то дозивјели наплатили су дупло од стварне вриједности. Постујем и оно сто није материјално али зивимо у таквим временима да се то назалост и не гледа.

Name

Амира

23.08.2019 13:05

Браво Боро овако коце у федерацији изградњу ауто пута и босњаци и срби и хрвати сви су сад поцели воце садит и малине уз трасе ауто пута и то бозе сва три народа угрозена зеле вецу цијену за земљу други слуцај ти је врандук гдје су све босњаци и протестују стално

Name

за Боро и Амира

23.08.2019 15:00

Књижице су чудо, једна црвена а једна зелена . Само могу да вам пожелим да доживите исто што и ови грађани. Они да хоће да продају неби се бунили. ал није све ни у лови, нешто је и у глави, ал вама је само у књижицама. Аферим брате.

Name

Будала као и ти

23.08.2019 19:04

Жао ми ове омладине,осташе без ичега.

ОДГОВОРИТЕ