Управа Алуминија позива раднике на стрпљење

"Управа Алуминија овим путем жели информирати јавност како је осигуран дио средстава потребних за исплату отпремнина радницима Алуминија, те да се подузимају сви напори како би тијеком данашњег дана и идућега тједна осигурали цјелокупна средства за ову намјену, саопштено је.

Босна и Херцеговина 23.08.2019 | 12:50
Управа Алуминија позива раднике на стрпљење
"Желимо истаћи да је став Управе Друштва јасан и недвосмислен по питању исплате отпремнина, као минимума који се може и мора испунити према људима који су годинама уграђивали дио себе у ову фирму. 

Ничије заслуге не могу и не смију бити заборављене нити занемарене, јер је Алуминиј годинама био успјешна гирма захваљујући управо несебичном ангажману својих радника. 

Истичемо како тренутно једини извор средстава потребних за покретање производње може доћи од стране инвеститора с којим се преговара, тако да најновије реакције и изјаве у јавности отежавају цијели процес преговора и смањују изгледе за покретање производње. Стога још једном позивамо све заинтересиране на додатно стрпљење како би започете процесе могли окончат без додатних компликација. 

Како би Алуминиј задржао било какву шансу за наставак производње, односно избјегавање стечаја, потребно је да с дијелом радника који ће бити проглашени технолошким вишком буде раскинут радни однос, уз исплату отпремнина. Алтернатива тому је останак свих радника у радном односу, али у томе случају фирма не би имала могућност исплате плате за септембар и стечај би био неизбјежан.

Одмах након раскида досадашњих уговора, нове уговоре ће добити одређен број радника, односно, они који су потребни за наставак производње у првој фази. Они ће добивати плате по раније презентованим условима. Наглашавамо, Управа Друштва предузима све да, у складу с Правилником о раду, нити један радник не остане без посла без исплате отпремнине, што без икаквих дилема свима заслужено припада.

Све горе наведено јасно говори о томе како план покретања производње није пропао него се и даље активно ради на њему. 

Разумијемо због ове неизвјесности и фрустрацију свих оних којима је стало до Алуминија и који су га својим радом стварали и градили, али понављамо како само заједничким напорима можемо осигурати ново покретање производње и покушати фирму вратити у позицију у којој је некада  била и гдје треба поново бити у будућности", наведено је из Алуминија.

(Н1)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ботицели

23.08.2019 11:44

Нисте га ви једини стварали има и други који су га стварали Босњаци и Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2019 13:48

Самомклекните испред Човића и мало га боље замолите и биће све уреду, биће вам повезан стаж а отпремнину донирајте у добротворне сврхе.

Name

Пролазник...

23.08.2019 19:52

Да ми је само знати ко ће кајмак да покупи у цијелој причи.Дебљи крај радници су извукли али агонија још није завршена!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У епизодама, сценарио готов

25.08.2019 07:31

Јос имају гаце. Наставља се.....

Name

Дејтон јок

23.08.2019 21:14

Преко АЛ-а Америка руши Чову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.08.2019 01:56

Стрпите се, бице отказа за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.08.2019 01:57

Стрпите се! Бице отказа за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једино исправно

24.08.2019 05:55

Кад из фирме истјерате Партију е онда се надајте нечему.Док су партијски гуликоже по погонима и у управи нема хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

24.08.2019 13:33

Ма сигорно Зељко Комсиц крив.Хајде јос једном извињење Цовицу.

ОДГОВОРИТЕ