Још један физички напад на Србе у Хрватској

Правни савјетник Српског народног вијећа Милан Ераковић изјавио је да је седамдесетогодишњи српски повратник Добривоје Арсић вербално, а потом и физички нападнут у околини Ријеке, те да је међу нападачима старац препознао станара сусједне зграде.

Регион 23.08.2019 | 11:57
Још један физички напад на Србе у Хрватској
Физичком нападу, који се догодио у уторак, 20. августа, претходило је вербално вријеђање на националној основи, након којег је Арсић два пута звао полицију.

"Индикативно је да су нападачи знали име и презиме повратника, те је вријеђање било усмјерено на његову националност и чињеницу да је повратник. Како се долазак полиције одужио, дошло је и до физичког напада. Иако је повод био проблем у вези са паркирањем испред стамбене зграде, Арсић је прије него што је претучен извријеђан зато што је Србин. Он има 70 година, а још је и инвалид", рекао је Ераковић.

Портал "Индекс" објавио је да је у посједу медицинске документације у којој су наведене повреде које је задобио Арсић.

Српско народно вијеће /СНВ/ поднијело је, уз сагласност Арсића, кривичну пријаву против непознатих починилаца за кривична дјела пријетње, наношење тјелесних повреда и узнемиравање.

Из СНВ-а поручују да имају сумње да је и поступање полицајаца било етнички обојено.

"Имамо неформална сазнања да је поступање полицајаца, нажалост, етнички обојено. Против нападача нису поднесене прекршајне пријаве већ против жртве напада. Према ријечима нападнутог, само је чињеница да је срчани болесник спријечила његово привођење и упућивање прекршајном судији. Иако је Арсић тражио увид у спис, то му није омогућено, већ је тражено од њега да то уради у писаној форми, што је он и учинио. С обзиром на то да је у међувремену стигла кривична пријава СНВ-а, полиција хитно позива Арсића на разговор поводом тога који траје четири часа, иако је он у прединфарктном стању", рекао је Ераковић.

Он је додао да то није први пут да Полицијска управа приморско-горанска тако поступа.

Петоро људи, међу којима је и деветогодишње дијете, повријеђено је у уторак, 20. августа, када је група маскираних нападача упала у кафић у општини Бискупија код Книна гдје су гости гледали фудбалски меч између београдске "Црвене звезде" и швајцарског "Јанг бојса" у оквиру плеј-офа Лиге шампиона.

Повријеђени су хоспитализовани у локалној болници.

И у Ђеврскама код Кистања неколико лица је ушло у кафић и почело провоцирати госте који су гледали утакмицу, а власник објекта каже да је ријеч углавном о провокацијама на националној основи.

Из Полицијске управе шибенско-книнске саопштено је да је приведено на криминалистичку обраду неколико особа које се доводе у везу са нападом на власника и госте кафића у Уздољу код Книна.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

НН лице, а познат?

23.08.2019 10:23

Овим немилим догађајима, хрвати су показали да су биједан народ, пун злобе, мржње, унутрашње негативне тјескобе према Србима. Повратници морају ићи тамо, да би ријешили нешто са својом имовином, а сви Срби који иду на њихов дио Јадрана, нису изгледа паметни, нити желе себи добро. Јадно је истући старца са 73 године, па још пријавио НН лице, а зна му име.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.08.2019 14:11

Немојте кукат инаце ниста од моста на Сави .

Name

Ре

23.08.2019 14:43

Витални национални интерес да нас бију. То Миле ветом брани.

Name

Миле

23.08.2019 10:28

Сви Срби у Реп.Србску овде смије само да вас туце наса Полиција...

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је то

23.08.2019 10:42

Значи то је та Ријека која је као мултикултурална у којој се не осјети национализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

23.08.2019 11:03

свугдје има будала

Name

Препорука свима

23.08.2019 17:11

Само идите у Хрватску на море! Идите код својих пријатеља Хрвата јер они вас обожавају!

Name

Нострадамус

24.08.2019 13:22

Да то је Ријека гдје има хулигана са којом се полуција бори.У Бања Луци полицијски хулигани против свог Српског народа.У Хрватској се осјецам слободан када видим полицију код нас се осјецам угрозен када видим полицију.

Name

Силе

23.08.2019 16:25

Хрвати су моћни у ситуацијама десет на један, а тај један Србин мора бити старац. Колико је страха у Хрватима од шаке Срба.

ОДГОВОРИТЕ