ЛЕ: Тукли су Бајерн, Рому, Евертон, Лил, али...

. . . кад БАТЕ види Казахстанце одсеку му се ноге! Казахстанци у првом мечу славили са 3:0, па БАТЕ вероватно ове сезоне остаје без групне фазе неког европског такмичења, тек трећи пут у 11 сезона

Фудбал 22.08.2019 | 18:01
ЛЕ: Тукли су Бајерн, Рому, Евертон, Лил, али...
Једно време су га опасно заређали и Лиги шампиона. Од 2011. до 2015. су играли четири од пет издања Лиге шампиона. У ствари, од оне историјске 2008, кад су се први пут пласирали  групу елитног европског такмичења, БАТЕ је само два пута међународну сезону завршио већ на лето. Два пута, за целу деценију. И сада ће изгледа опет, пошто је Астана до врха напунила мрежу Белоруса у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе – 3:0.

Еврогол Марина Томасова – асистенција се пише Антонију Рукавини - начео је БАТЕ, до краја полувремена је Јури Логвиненко дуплирао предност домаћег тима, да би потом Рунар Мар Сигурјонсон погодио за коначних 3:0 и натерао да се замислимо шта су то Казахсанци урадили Белорусима па да клуб из Борисова има толико комплекс од њих?

Наиме, и два претходна пута кад је БАТЕ испао још у европским квалификацијама поражен је у сударима са казахстанским ривалима. У сезони 2013/2014 га је већ у другом колу квалификација за Лигу шампиона избацио Шахтјор Караганди, а у сезони 2016/2017, у плеј-офу за Лигу Европе, Астана.

И ево је сад опет да Белорусима поквари план. Јер после 0:3 тешко да ће БАТЕ успети да се врати у живот. А у ових 10 година иза нас умео је да савлада и великане какви су Бајерн, Рома, Евертон или Лил.

У претходних десетак година, БАТЕ Борисов усталио се као један од константнијих источноевропских клубова на континенталној сцени.

Тим из Белорусије играо је од 2008. ПЕТ пута групну фазу Лиге шампиона и ЧЕТИРИ пута групу Лиге Европе, али ове јесени ће извесно остати без места у тим такмичењима.

То је изузетно јасно најављено у првом мечу плеј-офа за групну фазу Лиге Европе.

Астана - БАТЕ 3:0 (2:0)

Казахстански првак разбио је госта из Борисова и најавио своје четврто збирно, а друго узастопно учешће у групи Лиге Европе.

Српски интернационалац Антонио Рукавина и саиграчи разбили су БАТЕ головима Хрвата Марина Томасова, домаћег дефанзивца Јурија Логвиненка и Исланђанина Рунара Сигурјонсона.

У тешком поразу гостију од првог минута су међу гостима на терену били наши играчи, дефанзивци Александар Филиповић и Слободан Симовић и нису успели да спрече убедљив пораз, који оставља Белорусе са веома малим шансама за пласман.

Подсетимо да су оба тима започела европско лето у квалификацијама за Лигу шампиона. Астана је на том путу изгубила у двомечу против румунског Клужа, а БАТЕ је стао поразом од Розенборга.

Резултати плеј-офа квалификација за Лигу Европе.

/"Стаза шампиона"/

Астана (Казахстан) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 3:0
Арарат (Јерменија) - Дуделанж (Луксембург) 2:1
Судува (Литванија) - Ференцварош (Мађарска) 19
Лудогорец (Бугарска) - Марибор (Словенија) 19.30
Копенхаген (Данска) - Рига (Летонија) 19.45
Селтик (Шкотска) - АИК (Шведска) 20.45
Линфилд (Северна Ирска) - Карабаг (Азербејџан) 20.45
Слован (Словачка) - ПАОК (Грчка) 21

/"Главна стаза"/

Малме (Шведска) - Бнеи Јехуда (Израел) 19
Фејнорд (Холандија) - Хапоел Бер Шева (Израел) 19.30
Брага (Португал) - Спартак Москва (Русија) 20.45
Стразбур (Француска) - Ајнтрахт (Немачка) 20.30
АЕК Атина (Грчка) - Трабзон (Турска) 20
Легија (Пољска) - Ренџерс (Шкотска) 20
Гент (Белгија) - Ријека (Хрватска) 20.30
ФЦСБ (Румунија) - Виторија Гимараеш (Португал) 20.30
АЗ Алкмар (Холандија) - Антверпен (Белгија) 20.30
ПСВ (Холандија) - Аполон (Кипар) 20.30
Торино (Италија) - Вулверхемптон (Енглеска) 21
Еспањол (Шпанија) - Зорја (Украјина) 21
Партизан (Србија) - Молде (Норвешка) 21

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар