ЕП: Неће бити лако, сви играју да побиједе шампиона!

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да екипа предстојеће Европско првенство дочекује с великим очекивањима.

Остали спортови 23.08.2019 | 13:23
ЕП: Неће бити лако, сви играју да побиједе шампиона!
Он је навео да позива на опрез, наводећи да ће сви ривали сигурни имати мотив да победе актуелног шампиона.

"Европско првенство дочекујемо с великим очекивањима, како због целе јавности, тако и због нас самих. Сигурно да ми као актуелни прваци Европе и света очекујемо да ћемо направити добар резулат. Неће бити лако, без обзира на размишљање појединаца да ће нама сада бити лакше него на Светском првенству", рекао је Терзић, а пренео је Одбојкашки савез Србије.

Додао је да има много добрих екипа, које ће се сигурно борити за највиша места и медаље.

"Већина њих ће играти своје најбоље утакмице управо против Србије, јер увек сви играју да победе шампиона", рекао је Терзић.

Он је казао да је најбитније да екипа од прве утакмице "уђе у препознатљив ритам" и да се "не завара тиме да су то слабије утакмице", јер је потребна "добра подлога" за елиминациону фазу.

"Од осмине финала нема поправног. Пре свега се надам да ће девојке бити здраве, спремне, мотивисане и пуне енергије за оно што нам следи", рекао је он.

Србија ће одбрану титуле шампиона Европе почети сутра утакмицом против Финске у Анкари.

"Нисмо имали много материјала, оне су играле неке утакмице ове године, али требало би да будемо реални, они су по квалитету доста испод нас. Победа не би требало да се доводи у питање. Треба одрадити утакмицу на прави начин, да из утакмице у утакмицу играмо све боље и боље... Да тај почетак буде како треба, ако ни због чега другог, онда због самопоуздања за наредне мечеве", рекао је селектор Србије.

Капитен селекције Маја Огњеновић казала је да је "врло узбуђена" због почетка Европског пвенства, иако јој је то седмо континентално такмичење у каријери.

"Врло сам узбуђена, иако је било пар момената, пре свега, мотивационих криза. Имајући у виду да нисам учествовала 2017. године, радујем се почетку овог такмичења, јер поред олимпијских квалификација, знали смо да је овог лета Европско првенство једно од главних такмичења", рекла је Огњеновићева.

Она је изразила наду да ће екипа на континенталном шампионату показати да је у самом врху светске и европске одбојке.

Огњеновић је додала да први ривал на првенству, селекција Финске, "просто није истог реномеа и репутације", али да би тај меч требало искористити као добру проверу и могућност да се екипа уигра и дође до препознатљиве игре.

Утакмица између Србије и Финске играће се сутра у Анкари од 16.00 по средњеевропском времену.

Списак репрезентације Србије за Еуроволеј:

ТЕХНИЧАРИ: МАЈА ОГЊЕНОВИЋ (ДИНАМО МОСКВА, РУСИЈА) И СЛАЂАНА МИРКОВИЋ (ХЕМИК ПОЛИЦЕ, ПОЉСКА).

КОРЕКТОРИ: АНА БЈЕЛИЦА (ВОЛЕРО ЛЕ КАНЕ, ФРАНЦУСКА) И ТИЈАНА БОШКОВИЋ (ЕЗАЧИБАШИ ИСТАНБУЛ, ТУРСКА).

ЛИБЕРА: СИЛВИЈА ПОПОВИЋ (АЛТАЈ, КАЗАХСТАН) И ТЕОДОРА ПУШИЋ (ТАРГОВИШТЕ, РУМУНИЈА).

БЛОКЕРИ: СТЕФАНА ВЕЉКОВИЋ (НОВАРА, ИТАЛИЈА), МАЈА АЛЕКСИЋ (АЛБА БЛАЖ, РУМУНИЈА) И МИНА ПОПОВИЋ (ФИРЕНЦА, ИТАЛИЈА).

ПРИМАЧИ: БРАНКИЦА МИХАЈЛОВИЋ (ЈТ МАРВЕЛУС НИШИНОМИЈА, ЈАПАН), ЈЕЛЕНА БЛАГОЈЕВИЋ (ЖЕШУВ, ПОЉСКА), БЈАНКА БУША (ХЕМИК ПОЛИЦЕ, ПОЉСКА), БОЈАНА МИЛЕНКОВИЋ (СКАНДИЋИ, ИТАЛИЈА) И КАТАРИНА ЛАЗОВИЋ (ВИЗУРА).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар